Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem za 142zł na cdkeys, więc nie tak źle, jedynie co mnie na razie wkurza to spolszczenie, w ustawieniach grafiki mam po chińsku włączone czy nie FG i nie wiem co jest czym :E 

A co do błędu z crash dumpem to są, akurat miałem 2 pliki po ok 186MB

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wyszedłem z gry i teraz żadnego crasha w podglądzie ani pliku/ów w folderze, czysto. Więc to pokazuje, że to nie jest powtarzający się błąd. 

Najgorsze to i tak stutter, max detale + RT max + FG + dlss balans/jakość to najlepiej to nie działa, nie mówię o FPS, ale o stutterze. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Też ostatnio się skusiłem bo nie widać żeby byly jakieś większe promki. Jeśli chodzi o płynność to na 7800 xt, bez RT i FSR native + fg trzyma te 80-100 fps więc spoko.

Jeśli dla kogoś ciężkie są te walki i trzeba by było "obniżyć" poziom trudności, to polecam moda: https://www.nexusmods.com/blackmythwukong/mods/243 + https://www.nexusmods.com/blackmythwukong/mods/19

Ustawienia regeneracji many i hp zmienić z "5" na "1" co daje minimalny regen podczas walki. Działa na najnowszej wersji gry mimo, że ten cały mod loader podobno nie aktualizowany, więc inne mody mogą crashować. Nie poleca zmieniać na wartości poniżej 1 (np. na 0.5) bo mi przestało działać i musiałem wkleić moda na nowo.

Edytowane przez Fatality
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

Jednego bossa Wandering Wight musiałem ominąć i zostawić na potem, bo za silny dziad jeden, teraz jestem po 1 próbie z jakimś bossem w lesie(nie zapamiętałem nazwy), który stawia filary, które ostrzeliwują mnie, więcej nie powiem, bo nie próbowałem tej walki powtarzać tylko wyszedłem z gry.
Pewnie zajmie trochu, bo te filary wkurzają i robią mu robotę, sam boss nie wygląda na trudnego. 

Co do crash dumpów, to widzę, że to losowo, raz wywali 1 plik, raz 0, a raz dwa. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 20:35, Reddzik napisał(a):

Najgorsze to i tak stutter, max detale + RT max + FG + dlss balans/jakość to najlepiej to nie działa, nie mówię o FPS, ale o stutterze. 

Spróbuj wyłączyć RT- u mnie pomogło na wszystkie techniczne problemy oprócz tego, że prowadzisz małpę... odrażające i odrzuciło mnie to bo ni hu hu nie pasuje mi to do roli bohatera 

Opublikowano
3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Jeśli dla kogoś ciężkie są te walki i trzeba by było "obniżyć" poziom trudności, to polecam moda: https://www.nexusmods.com/blackmythwukong/mods/243 + https://www.nexusmods.com/blackmythwukong/mods/19

Ustawienia regeneracji many i hp zmienić z "5" na "1" co daje minimalny regen podczas walki. Działa na najnowszej wersji gry mimo, że ten cały mod loader podobno nie aktualizowany, więc inne mody mogą crashować. Nie poleca zmieniać na wartości poniżej 1 (np. na 0.5) bo mi przestało działać i musiałem wkleić moda na nowo.

Jaki jest sens tak grać? :E ta gra poza 2 bossami opcjonalnymi jest mega łatwa.. jedyną ściane jaka ktoś może mieć na początku gry to Whiteclad Noble

Opublikowano
31 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Jaki jest sens tak grać? :E ta gra poza 2 bossami opcjonalnymi jest mega łatwa.. jedyną ściane jaka ktoś może mieć na początku gry to Whiteclad Noble

Jak czytałem w necie to akurat wygląda to na spory problem dla wielu ludzi + nie każdy jest obeznany az tak z padem (bo na klawiaturze to słabizna w tą grę)

34 minuty temu, jankooo napisał(a):

oprócz tego, że prowadzisz małpę... odrażające i odrzuciło mnie to bo ni hu hu nie pasuje mi to do roli bohatera 

No powinno być jak w AC Shadows, że jest alternatywa :E

Opublikowano
51 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Trzema głównymi raczej:E

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Trzema głównymi raczej:E

Ty chociaż grałeś?  żaden z obowiązkowych bossów nie jest wyzwaniem. 

44 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jak czytałem w necie to akurat wygląda to na spory problem dla wielu ludzi + nie każdy jest obeznany az tak z padem (bo na klawiaturze to słabizna w tą grę)

Zdaje sobie sprawę że nie każdy ogarnia aż tak bardzo.. z tym ze dziwi mnie to, bo wcale nie jest trudna i ma dość niski próg wejścia   praktycznie wszsystko opiera się na uniku i klepaniu pleców :E  

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Zdaje sobie sprawę że nie każdy ogarnia aż tak bardzo.. z tym ze dziwi mnie to, bo wcale nie jest trudna i ma dość niski próg wejścia   praktycznie wszystko opiera się na uniku i klepaniu pleców :E  

Każdy ma prawo do ustawienia poziomu trudności a gra domyślnie tego nie daje. 

Na reddicie mnóstwo postów że ludzie dali refund bo odbili się w ciągu pierwszej godziny 

Opublikowano
10 minut temu, Fatality napisał(a):

Na reddicie mnóstwo postów że ludzie dali refund bo odbili się w ciągu pierwszej godziny 

Szczerze mówiąc, trochę mnie drażni takie podejście. Black Myth to soulslike, więc brak poziomów trudności to nie przypadek, tylko świadoma decyzja twórców. Ten gatunek opiera się właśnie na wyzwaniu, wymagającej walce i nauce przez porażki.

Jeśli ktoś oczekuje opcji łatwego poziomu na dzień dobry, to może to po prostu nie jest gra dla niego - i to też jest okej.

Refund po godzinie, bo było za trudno? No cóż, lepiej byłoby się wcześniej zorientować, z jakim gatunkiem ma się do czynienia. :D

• Upvote 2
Opublikowano
22 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Ty chociaż grałeś?  żaden z obowiązkowych bossów nie jest wyzwaniem. 

Zdaje sobie sprawę że nie każdy ogarnia aż tak bardzo.. z tym ze dziwi mnie to, bo wcale nie jest trudna i ma dość niski próg wejścia   praktycznie wszsystko opiera się na uniku i klepaniu pleców :E  

Tygrys i finalni 2 oraz 4 są.

Opublikowano
3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Ta gra należy do gatunku Soulslike. Może najpierw zobacz, czym te gry się cechują. Jeśli jesteś za cienki, żeby w nie grać, to po nie nie sięgaj. Nie wszystko musi być dostosowane do waszych ułomności, i nie każda gra musi być dla wszystkich.

3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Refund po godzinie, bo było za trudno? No cóż, lepiej byłoby się wcześniej zorientować, z jakim gatunkiem ma się do czynienia. :D

Za takie coś to powinni dawać odznakę karnego kutasa na Steamie, bez możliwości jej zdjęcia z profilu :lol2:

Opublikowano
1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Trochę Cię poniosło chyba.

Niby dlaczego? Są gatunki gier, w których nie czuję się za mocno, i co z tego? Nie gram w nie i nie domagam się, żeby były upraszczane pod mój poziom, rozwadniając przy tym rozgrywkę i rujnując ich ideę dla tych, do których te gry trafiają. Soulslike’i mają być trudne, mają stawiać wyzwanie, to jest ich fundament i tożsamość. Upraszczanie ich tylko po to, by każdy mógł je przejść, zwyczajnie nie ma sensu.

• Upvote 3
Opublikowano

Aktualnie jestem po spotkaniu z pierwszym dwufazowym bossem, coś czuję, że łatwo nie będzie, za brakło tykwy na drugą fazę, pierwszą fazę trzeba przejść perfekcyjnie inaczej będzie klops z braku leczenia, a to tylko 5 łyków magicznego napoju regenerującego życie naszej Małpki. 

Nie jest źle, za x próg może padnie, jakie może, musi paść. Będzie zabawa i pewnie mały wkurw pod nosem jak się nie uda go pokonać w dosyć w przyzwoitym czasie :wariat:

Właśnie o niego chodzi Whiteclad Noble.

Opublikowano

Pamiętam tego bossa - jeden z trudniejszych na początku, bo ma się wtedy mało życia, tykw i praktycznie żadnych umiejętności. Do tego są dwie fazy. Najlepiej trzymać skille na drugą fazę i używać tego unieruchamiającego. 

Opublikowano

Po drodze pokonałem wszystkich bossów nawet tego opcjonalnego z wielką głową z początku gry, mam 18lvl, wyszedłem z gry by ochłonąć, bo zauważyłem, że nie będzie z nim łatwo, najwyżej zrobię tak jak Odin i pofarmię :hihot: 

Ten boss blokuje mi dalszy progress, więc muszę się go pozbyć dziś jutro czy pojutrze, ale trzeba będzie go zlać na kwaśne jabłko, obstawiam, że narobi mi sporo problemów, szczególnie że nie mam dobrego timingu, nie trzymam nerwów na wodzy, czasem atakuję na pałę stąd też i zbieram dmg od przeciwnika, bo jemu nie spada poise, więc zawsze może mnie walnąć mimo moich ataków. 

Opublikowano (edytowane)

Jak pokonałeś tego "mnicha”, to zgarnąłeś jedną z lepszych przemian - jak się go odpali to konkretnie przywali. :D 
BTW jest jeszcze jeden "mnich" w tej lokacji - sekretny boss jak coś zrobisz na mapie. ;) 

Edit: 

Spoiler

Uderzy w dzwony. 

Edytowane przez Jaycob