Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego @Keleris A ja tam dużo bardziej wolę soft AMD od NVIDII. Chociaż jak sięgam pamięcią jedyny zarzut jaki miałem to bardzo problematyczna kontrola obrotów turbiny 5700XT co udawało mi się normalnie ustawić w Afterburnerze. Analogicznie pewnie kontrola wentylatorów w modelach bez turbiny też jest problematyczna? 1
MadDog 303 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Nie wiem jak można mieć jakiekolwiek problemy z ustawieniem wentylatorów w Adrenalin. Przecież jest i możliwość ciągnięcia krzywej na wykresie oraz ręczne przypisywanie procentowej prędkości do temperatury. 1 2
Keleris 475 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) W taki sensie problem że brał temperaturę z hot spot i wbijało maksymalne obroty przy temp. rdzenia 65c / 88c hot spot gdzie przy temperaturze do 70c ustawione miałem maksymalnie 50% obrotów. Edytowane 1 Lutego przez Keleris
MadDog 303 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Nie wiem czemu u Ciebie tak się dzieje. U mnie nie ma takiego problemu i leci normalnie wg temperatury rdzenia 1
Keleris 475 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Żeby nie było że jestem bajko pisarz Sterownik + afterburner Soft amd Edytowane 1 Lutego przez Keleris
Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 2 godziny temu, MadDog napisał(a): Nie wiem jak można mieć jakiekolwiek problemy z ustawieniem wentylatorów w Adrenalin. Przecież jest i możliwość ciągnięcia krzywej na wykresie oraz ręczne przypisywanie procentowej prędkości do temperatury. Teoria teorią, praktyka praktyką. Ja wypowiadam się odnośnie turbiny w 5700XT - ustawianie jej w adrenaline dawało dziwne rezultaty (potrafiła się zatrzymywać albo w momencie startować jak odrzutowiec - to wszystko nielogicznie do zastosowanej krzywej). Te same wartości wklepane w kontrolę obrotów Afterburnera i wszystko chodziło jak w zegarku. Z drugiej strony miałem też RX 6600XT, RX 5600(XT), RX 580 i tam wszystko chodziło jak trzeba, łącznie z krzywą wentylatorów Adrenaline.
Keleris 475 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Jak patrze na moje wykresy to ewidentnie obroty idą do temperatury hot spot zamiast rdzenia i wtedy jest dyskoteka na wentylatorach, afterburner idzie do temperatury rdzenia i wtedy wszystko chodzi jak trzeba. Edytowane 1 Lutego przez Keleris
deathrabit 74 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) 28 minut temu, Lameismyname napisał(a): Teoria teorią, praktyka praktyką. Ja wypowiadam się odnośnie turbiny w 5700XT - ustawianie jej w adrenaline dawało dziwne rezultaty (potrafiła się zatrzymywać albo w momencie startować jak odrzutowiec - to wszystko nielogicznie do zastosowanej krzywej). Te same wartości wklepane w kontrolę obrotów Afterburnera i wszystko chodziło jak w zegarku. Z drugiej strony miałem też RX 6600XT, RX 5600(XT), RX 580 i tam wszystko chodziło jak trzeba, łącznie z krzywą wentylatorów Adrenaline. Ta 5700xt mogła mieć bios górniczy też miałem problem wiatraczkiem na RX 6700 bo od górnika była po wgraniu normalnego biosu problem znikł Edytowane 1 Lutego przez deathrabit
Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 3 minuty temu, deathrabit napisał(a): Ta 5700xt mogła mieć bios górniczy też miałem problem wiatraczkiem na RX 6700 bo od górnika była po wgraniu normalnego biosu problem znikł Akurat VBIOS sam wgrywałem na tej karcie, bo miałem OEMa od HP który miał coś poblokowane. Wgrałem VBIOS z referenta AMD (baza techpowerup) i wszystko śmigało.
ElKojot 31 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 12 godzin temu, wkamil73 napisał(a): Cewki są ok? Na stock niestety nie, ale przy odpowiednim zejściu z poboru są do ujarzmienia. 11 godzin temu, MadDog napisał(a): Nie wiem czemu u Ciebie tak się dzieje. U mnie nie ma takiego problemu i leci normalnie wg temperatury rdzenia Jeśli dobrze pamiętam, to u mnie też wentyle lecą na podstawie temp HS.
MadDog 303 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 9 godzin temu, Keleris napisał(a): Jak patrze na moje wykresy to ewidentnie obroty idą do temperatury hot spot zamiast rdzenia i wtedy jest dyskoteka na wentylatorach, afterburner idzie do temperatury rdzenia i wtedy wszystko chodzi jak trzeba. Co to za wersja 7800XT?
miro 706 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego jakie najnowsze sterowniki wyszukuje (pokazuje ) wam adrenaline ? miałem 24.10, wczoraj zainstalowałem najnowsze, czyli 24.12 i tyle pytanie moje stąd, że spiderman 2 pokazuje że należy mieć co najmniej 25.1.1. do stabilnego grania, takowe są dostępne na sieci, ale jako opcjonalne, cokolwiek to znaczy ? to beta ? mam co prawda 6700xt, ale to nie ma znaczenia, a ten wątek jest najaktywneijszy
Phoenix. 4 726 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego https://videocardz.com/driver/amd-radeon-software-adrenalin-25-1-1
miro 706 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) @Phoenix. nie no, to wiem, tak jak na screenie też je znalazłem " ręcznie " tylko czemu przy nich jest notka " optional " i adrenaline ich nie wyszukuje ? edit : jużiwem, u amd optional to beta dziwne tylko że twórcy gry zalecaja insatację bety ale Edytowane 2 Lutego przez miro 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Nie mam pojecia misku dlaczego tak jest To je ajemde, tego nipanimaju
Send1N 4 171 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 7 godzin temu, miro napisał(a): jakie najnowsze sterowniki wyszukuje (pokazuje ) wam adrenaline ? miałem 24.10, wczoraj zainstalowałem najnowsze, czyli 24.12 i tyle pytanie moje stąd, że spiderman 2 pokazuje że należy mieć co najmniej 25.1.1. do stabilnego grania, takowe są dostępne na sieci, ale jako opcjonalne, cokolwiek to znaczy ? to beta ? Jak miałem jeszze najnowsze 24.12 to soft nie wyszukiwał tej nowej bety nawet po zaznaczeniu w wyszukiwaniu aktualizacji "zalecane + opcjonalne" także nie wiem po co ta opcja jest skoro nie działa 2
wkamil73 285 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Dokładnie tak jest. U mlodych na kompach sprawdzałem i nic. To jest tajna beta 😅 1
King Arthas 97 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Kurcze, wczoraj szarpnąłem 7900 XTX Asus Dual za 3455 zł, nowego z Amazon, a zapomniałem, że mam Acer X34P z natywnym G-Sync i nie odpalę na tym Free Sync 3
MadDog 303 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Buuu that's a bummer Fajnie jakby miał G-Sync compatible bo wtedy freesync działa normalnie. A tak to dupa blada 1
wkamil73 285 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Przecież feesync będzie na tym działał. A jednak lipa Edytowane 3 Lutego przez wkamil73 1
MadDog 303 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Jak ma natywny G-Sync to nie będzie. One mają swojego procka i nie są kompatybilne z freesynciem. Dopiero później zaczęli robić monitory G-Sync compatible, które działają na technologii adaptive sync. I one działają ok. Chociaż też chyba nie wszystkie. Edytowane 3 Lutego przez MadDog 1
wallec 804 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Dla takiej superanckiej karty graficznej warto wymienić monitor na telewizor oled 55 cali 4k 120hz
King Arthas 97 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 8 godzin temu, wallec napisał(a): Dla takiej superanckiej karty graficznej warto wymienić monitor na telewizor oled 55 cali 4k 120hz Będę dalej czekał na dostępność jakiegoś RTX. 9 godzin temu, MadDog napisał(a): Jak ma natywny G-Sync to nie będzie. No właśnie, a już zdarzyło mi się grać na monitorze bez G-sync włączonego i od razu wyczułem, że coś nie halo. 1 1
Phoenix. 4 726 Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego https://videocardz.com/pixel/amd-releases-fsr-3-1-3-and-anti-lag-2-plugins-for-unreal-engine-5-5
Rekomendowane odpowiedzi