Send1N 4 162 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Zawsze jest jakieś ryzyko że nie będzie obrazu jeżeli płyta jest 10 lat starsza od karty działać może ale nie musi, wgrywasz najnowszy bios jaki jest i liczysz na szczęście 1
Boru 8 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września (edytowane) 57 minut temu, sideband napisał(a): Tutaj zwykle kwestia kompatybilności z daną płytą, a raczej biosem na danej płycie. Nowsze karty częściej wymagają wyłączania CSM bo inaczej nie odpalają lub nie ma obrazu pod biosem Jak całkowicie wyłączysz CSM to z automatu musisz mieć schemat partycjonowania GPT na dyskach CSM wyłączone od zawsze,a GPT obecne na dyskach. Dzięki, trzeba kupić i sprawdzić Send1N BIOS zawsze aktualizuję na bieżąco Edytowane 9 Września przez Boru 1
Hard Reset 33 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 22 godziny temu, STALKER napisał(a): Testował ktoś te nowe stery 25.9.1 ? Sprawdziłem na szybko i nadal Alan Wake 2 wywala do pulpitu po włączeniu RT. 1
tomcug 2 440 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Te problemy z RT już chyba zostaną na dłużej. AMD ładuje od miesięcy bardzo agresywne optymalizacje pod RT i to na pewno są ich efekty uboczne, a nie wygląda na to, żeby mieli pomysł, jak je naprawić.
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września @Hard Reset Mam to samo w CP2077 od kilku ladnych aktualizacji. Irytuje mnie to bardzo ze do tej pory tego nie naprawili. 1
x-kom 281 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Cześć, dzisiaj wystartował tydzień komponentów w x-kom, znajdziecie przeceny na procesory AMD np AMD Ryzen 7 9800X3D za 1799 zł Dobrego dnia! 1 1
Hard Reset 33 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Może ktoś sprawdzić czy odpala mu się gra The Medium w dx12? W dx11 odpala mi się bez problemu a w dx12 nie wgrywa się w ogóle. Sprawdzałem na najnowszych sterach jak i na starszych. Edytowane 15 Września przez Hard Reset
STALKER 75 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Pchnij ten temat w dziale gry to Ci ktoś za chwilę odpowie.
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września AMD mogloby juz dodac implementacje FSR4 INT8 w sterowniku, byloby latwiej niz przez optiscaler 2
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października FSR 4 LITE to kwestia czasu, fajnie.
janek25 191 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października Intel też ma Xess LITE. Może test dla tomcuga ile te upscalera tracą 😀
Send1N 4 162 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października 7900xtx to dobra karta tylko trochę żłopie
wallec 800 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Coś nie chcą jej puszczać za 2000zl. Chyba powoli uświadamiają sobie, że 16gb to już za mało do gier i dlatego ~2200 to minimum na wczoraj. 1 1
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października 16gb za mało do grania? na dzień dzisiejszy spokojnie starcza. 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 20 Października Autor Opublikowano 20 Października Dzbanek znowu tabletek nie wzial i sie odklejac zaczyna
Grolshek 516 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października 6 godzin temu, Send1N napisał(a): 16gb za mało do grania? na dzień dzisiejszy spokojnie starcza. Miałem to cudo XTX i nawet za 2000 bym z powrotem nie chciał. 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 20 Października Autor Opublikowano 20 Października Nie ma zadnego sensu brac dzis RDNA3, poza czystym rasterem nie ma zadnych plusow, a RDNA4 jakikolwiek model ma FSR 4.0 i za chwile dostanie FDR Redstone i nowy generator klatek oraz wszystkie inne nowe ficzery Ai w przyszlosci 1
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Dokładnie gdybym miał wybierać między 7900xtx a 9070xt bez wahania wybrałbym tą drugą nawet za dopłatą kilku stówek
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Ja też ale są ludzie którzy kupują nadal RDNA3 w cenie proporcjonalnej do wydajności w rastrze. Na allegro lokalnie nie ma żadnej 7800xt poniżej 1900zl Ja już był wolał 9060xt za 1500zl nowy. Albo nie ma 5800x3d poniżej 1600zl i to z takich bez gwarancji. Kosmos. Chyba za 1899zl zaraz beda szły 5800x3d z gwarancją. RDNA3 jednak traci sporo FPS po włączeniu FSR4 ale ludzie tego nie wliczają w rozliczenie ceny. 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 20 Października Autor Opublikowano 20 Października 39 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a): RDNA3 jednak traci sporo FPS po włączeniu FSR4 ale ludzie tego nie wliczają w rozliczenie ceny. Ale to nie ma nawet o czym dyskutowac skoro nie ma oficjalnego wsparcia, jakies modujace lolki to nikogo nie obchodza pod film do YT 1
AtGod 14 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Mam 7900xt i jeszcze nie widziałem abym zużył na 2K więcej niż 12GB Vramu także to 16GB w 9070xt starczy na spokojnie, prędzej mocy zabraknie karcie niż Vramu... A jak ktoś ma głupie myśli aby teraz pchać się w serię 7xxx i FSR3 to radzę się przejść bo gdybym mógł wymienić swoje 7900xt bez dopłaty na 9070XT to brałbym w ciemno taki deal.
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października No w "2K" czyli w 1920x1080 to wiadomo że nie ma problemu nawet w 1440p nie będzie alokacja a rzeczywiste zapotrzebowanie to też dwie różne kwestie ale niektórzy błędnie interpretują to co pokazuje OSD w rogu ekranu 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października @AtGodale Ty nie masz monitora 2k... chyba że grasz w niższej niż natywna,😆 1
Rekomendowane odpowiedzi