Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra 1080mv stabilne :thumbup: i nawet wbija parę MHz więcej lub mniej zależy gdzie i kiedy :) Wracam do capa na 3 GHz i wracam z PL na stock 392W. Drivery śmigają mało tego znikną bug w FFXVI przy którym gasł ekran jakby komp stwierdzał, że to już czas na lulu, bo bezczynność. Już nie muszę gibać myszką raz na jakiś czas :)

3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Polecam, ogromna różnica, z tego głównie powodu zmieniłem Meshify 2 na Fractal Torrent, ale generalnie każdy klon Lian Li o11 coś takiego oferuje.  :) 

No właśnie obadałem tego torrenta i by mi pasowało, szkoda, że nie ma więcej miejsc na 3.5 cala dyski ale to obsadzę 8 TB i 4TB a kolejne 2x 4TB mogę obsadzić w kopiarce i włączać ją w razie potrzeby. Gdzieś jeszcze jakieś Deepcoola za coś 700 widziałem z takim ustawieniem wentyli albo mi się coś posrało. W sumie ten torrent nie wiele droższy a całkiem fajnie wygląda. Poczaję się na jakąś promkę na białego ;) 

Opublikowano

Trochę to dziwne, że ciągle z tym jest problem. Coś Microsoft i producenci kart nie kwapią się do całkowitego rozwiązania tego problemu. U mnie też musiałem wyłączyć MPO bo nie szło korzystać z wyszukiwarek czy MS Worda.

Opublikowano (edytowane)

Bez kitu tyle lat mineło a tu jednak dalej są ludzie co mają problem przez mpo :E wsumie ostanio gadałem tu na forum z gościem który miał problem pod koniec 2024r z portami usb na am4 %-)

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Rozumiem, że problem gdzieś leży w sterowniku AMD ? Nie chcę zwalać na to, że sterowniki źle działają - bo może ktoś to od razu źle zinterpretować. Ot taki "tyci tyci" chochlik 🫣

Opublikowano

Ciężko powiedzieć po czyjej stronie leży wina. Czy bardziej po stronie twórców sterowników czy może w samym Windowsie. Generalnie problem występuje i na AMD i na Nvidii. A że problem występuje sporadycznie i da się go łatwo rozwiązać to wszyscy mają na to pewnie wyje....ne :)

Tutaj można sobie poczytać o MPO.

https://www.kernel.org/doc/html/next/gpu/amdgpu/display/mpo-overview.html

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/display/multiplane-overlay-support

Opublikowano
1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

Spoko cena. Na pewno lepszy deal niż będzie 9070 XT ;)

7900XTX mega ogarnia, przeskok z 7800XT/6800XT jest wyraźny. Póki co gram w jedną grę, ale w Hogwart Legacy w 4k z fsr na jakość mam cały czas 120fps na praktycznie maksymalnych detalach. Z FPS lock na 120 w wielu miejscach karta lata na 75-90% przez co pobór prądu również jest ok.

Za ~3k chyba warto brać