Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczyć wystarczy, oczywiście. Chodzi mi o całokształt. 

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Osobiscie czekam na karte 200-250W max i 16gb vram

To samo, jakby jeszcze wydajność 4080S była lub lekko więcej to się serio zastanowię.

• Upvote 1
Opublikowano
21 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Ile da się zejść z napięcia i poboru mocy na 7900XT tak aby zachować fabryczną wydajność.
Myślałem o przesiadce z RTX 4070 Super na RX 7900XT ale +100W na TGP trochę dużo :D

Aktualnie testuje takie ustawienia:

zegar max 2300MHz, napięcie 1060mV, mem 2664 MHz fast timing, PL +15% i własna krzywa wentyli.

Poniżej porównanie z defaultowym ustawieniem. 

Tutaj Stalker

image.thumb.png.20f3c03856ec2ce982fe92ea6069bfee.png

I CP

image.thumb.png.1f38d80b8d55b26df5489c2181a4a711.png

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro ta karta ma miec rzekomo wydajnosc 2 letniego rtxa 4080 to tam predzej wydajnosci braknie niz te 16gb vram w przyszlosci. To bedzie  i tak karta do 1440p 

Osobiscie czekam na karte 200-250W

Też czekam na tą serię jeżeli będzie wydajność 4080 i karta na pełnym zegarze nie będzie brała 350-400W tylko poniżej 300 to w niczym mi nie będzie przeszkadzać to że zrobię upgrade z karty 16gb na kartę 16gb ;) 

@ElKojot Piękny spadek poboru a wydajność tylko kapkę spadła, to samo jest u mnie na 6950xt, człowiek traci 10% z wydajności zbijając 100W na rdna2/3.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 3
Opublikowano

@Send1N, a jaka kulturka pracy i przyjemne temperatury :Up_to_s:

16 minut temu, Send1N napisał(a):

Też czekam na tą serię jeżeli będzie wydajność 4080 i karta na pełnym zegarze nie będzie brała 350-400W tylko poniżej 300 to w niczym mi nie będzie przeszkadzać to że zrobię upgrade z karty 16gb na kartę 16gb ;) 

@ElKojot Piękny spadek poboru a wydajność tylko kapkę spadła, to samo jest u mnie na 6950xt, człowiek traci 10% z wydajności zbijając 100W na rdna2/3.

Sam czekałem, ale ciężko było bez GPU. Teraz po ciuchu liczę, że po premierze nowych nie będę żałował :E

• Upvote 1
Opublikowano

AMD never misses the opportunity to miss opportunity

Zróbmy GPU, które ma dużą moc obliczeniową i jest szybkie ale wciąga dużo W, okrójmy ją żeby brała trochę miej W (i tak sporo więcej niż konkurencja) ale za to miała średnią wydajność, task complete! Vega, powtórz 5700XT, powtórz 6xxx XT, powtórz 7xxx, ciekawe jak będzie tym razem