Skocz do zawartości

Skrypt czyszczący Win10/Win11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Send1N napisał(a):

Też nigdy czegoś takiego nie widziałem, ale weź pod uwagę to że jak jest weekend to Leven podchmielony pisze posty :E :hihot:

%-) dobrze wiedzieć %-) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety byłem zmuszony ustawić z powrotem plik wymiany na kontrolowany przez system gdyż objawiły się u mnie niestabilności pod obciążeniem np. black screen z kodem błędu (czyli bsod dawniej), wylotka z gry czy błąd związany z discordem. Poza tym jak sprawdzałem któregoś razu wykorzystanie zasobów w hwinfo, maksymalne wykorzystanie pliku wymiany pokazało 100%.

Edytowane przez toska78
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem dokładnie takie same przygody już kilka lat temu jak bawiłem się z rozmiarem pliku wymiany, mając 32gb ramu w 2021r postanowiłem go wyłączyć całkowicie... potrafiłem losowo 2-3 razy w tygodniu wylecieć z gry do pulpitu a w podglądzie zdarzeń widniało info o braku pamięci wirtualnej, następnie testowo zacząłem od ustawienia 4gb na sztywno, ta sama sytuacja, następnie 8gb - bez zmian, dalej przestałem się już bawić i wróciłem do rozmiaru kontrolowanego przez system i 0 problemów ;) Także lepiej tego nie ruszać i zostawić to tak jak system ustawia stock'owo ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tak WU jest wyłączany, po wypuszczeniu nowej wersji Wowo aktualizuje pierwszy post na pierwszej stronie tego tematu, w opisie masz podane wszystkie zmiany względem stock windy ;) Tylko w sumie to sam nie wiem w jaki sposób jest ona wyłączona bo to zdanie:

"Wyłączanie Windows Update usługą w 25H2 system je automatycznie przywracał, psuje to Defender i Store - przebudowano, skrypt ogranicza poprzez polityki, a nie usługi" jest napisane w stylu "kali jeść, kali pić" ;D

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Send1N napisał(a):

skrypt ogranicza poprzez polityki, a nie usługi

Być może chodzi tu o ograniczenie czy wyłączenie WU poprzez edytor lokalnych zasad grupy albo harmonogram zadań. Bawiłem się ustawieniami w tych przystawkach odnośnie WU i aktualnie mam nieaktywną/wyszarzoną opcję "Uzyskaj najnowsze aktualizacje, gdy tylko będą dostępne" i nie pamiętam teraz w którym dokładnie miejscu takie ograniczenie się wprowadzało. Jeżeli faktycznie są wprowadzone w systemie jakiekolwiek ograniczenia odnośnie WU, log z FRST pokaże to jako:

Cytat

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate: Ograniczenia <==== UWAGA

GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA

Edytowane przez toska78
  • Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@leven Zastosowałem teraz punkt nr2 testowo ze skryptu Wowo bo chciałem sprawdzić w jaki sposób update jest zablokowany (wyszarzony napis "sprawdź aktualizacje") wystarczy odpalić reg edit:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate  klikasz na plik dword z nazwą "SetDisableUXWAccess" modyfikuj i w polu dane wartości zmieniasz z 1 na 0 - tyle, WU działa z powrotem ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

TuningWin11(wowo89)-7.0%2025H2.png

zaraz wleci nowa wersja :D zmian sporo i nie sporo, poprawka tylko odnośnie zgłoszenia od @AndrzejTrg - ale za to pojawi się coś nowego :D GUI graficzne :) ale bez obaw, pełny skrypt ciągle w folderze, GUI wykonuje jedynie punkty skryptu, więc kod (niezmiennie) ogólnie dostępny %-) 

>>>>>EDIT<<<<<

Wersja 7.0: (data wydania 25.03.2026)

>>POBIERZ<<

TuningWin11(wowo89)-7.0 25H2 - 25.03.2026

- dodano aplikacje GUI dla Windows 11
- zaktualizowano wydanie do wersji 7.0
- tuning nie modyfikuje Xbox, Game Bar ani GameDVR

Więc zmian dużo i jednocześnie niewiele  ale mam nadzieję że następne wersje wprowadzą ich więcej  ogólnie cały czas pracuję nad dostosowaniem punktu 1szego żeby nie powodował takich problemów jak opisujecie, ale za chiny ludowe nie jestem w stanie powtórzyć sytuacji które was spotkały  u mnie na kilku maszynach zero podobnych problemów po użyciu PKT1...

>>>>>EDIT2<<<<<

dobra, już sam jeden błąd wyczaiłem, na maszynie testowej go nie miałem, na drugim PC problem z wykonaniem punktu 9. - dajcie znać jak u was jeśli będziecie korzystać, poprawka wleci w następnej wersji.

Edytowane przez wowo89
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wersja: 7.1 (data wydania 01.04.2026)

>>POBIERZ<<

- punkt 1 optymalizuje pamięć wirtualną bez wymuszania sztywnego pagefile - włączono kompresje pamięci i zachowano pagefile kontrolowany przez system - mimo wszystko punkt ustawia w miarę możliwości przechowywanie części jądra systemu w pamięci RAM przed wymuszeniem korzystania z pagefile
- naprawiono punkt 9 i 11 w GUI
- dodano przycisk Wsparcie autora w GUI - otwierany jest tylko zweryfikowany link HTTPS do paypal.com/donate z domyślną kwotą 10 PLN dla [email protected]

Edytowane przez wowo89
  • Like 1
Opublikowano

7-2.png

Wstępna zapowiedź kolejnej wersji - zmian będzie na prawdę sporo - aż sam się nie spodziewałem, a prawdę mówiąc jeszcze nie skończyłem %-) - zastanawiam się czy nie podnieść znów numerka wersji. Wprowadziłem też poprawki od zgłoszenia na innym forum - skrypt przez pytania zadawane w skrypcie BAT na niektórych PC zawieszał się w wersji GUI i nie wyświetlał możliwości odpowiedzi na pytanie (nie na każdym sprzęcie/systemie). 

• Like 1
Opublikowano

co powiesz by zamiast "opcje 1 2 3 4 wymagaja restartu"

byla legenda

fioletowo - wymaganie restartu

oczywiscie numeracja bedzie ale ten kwadracik z numerkiem bedzie mial odpowiedni kolor

image.png.298d77b7db0f731cf65677a33f06bae7.png

np dla 1 i 7 (tylko nie zaznaczylem numerkow, i kolor zly)

albo polaczysz ze bedzie kolorek wraz z napisem w tym samym kolorze

• Thanks 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

https://ibb.co/tM6tXs69

Zrzut-ekranu-2026-05-08-173658.png

Moja najnowsza APPka właśnie wleciała na stronę, cała strona została przebudowana w porównaniu do tego co było wcześniej, a do końca Weekendu wejdzie i nowa wersja Skryptu Tuning. Jeśli ktoś zainteresowany dyskusją na temat nowej aplikacji zapraszam do tematu -> 

Opublikowano (edytowane)

TuningWin11(wowo89).webp

Aktualna wersja:

Wersja 7.2: (data wydania 09.05.2026)

>>POBIERZ<<

Strona projektu -> https://wowo89.de/tuningwindows11.php?lang=pl

Nazwa: TuningWin11(wowo89)-7.2 25H2

Wersja: 7.2

Data wydania: 09.05.2026

System: Windows 11 25H2

Typ: aplikacja GUI .exe

Autor: wowo89

Zmiany w stosunku do wersji poprzedniej (tak jak zapowiadałem - jest ich spoooro  )

- Dodano tłumaczenie i czyszczenie logu BAT w GUI dla języka polskiego, angielskiego i niemieckiego.
- przebudowano GUI na nowy i czytelniejszy
- dodano logo w nagłówku aplikacji i ikonkę EXE a także manifest requireAdministrator
- poprawiono obramowanie listy języków w GUI
- dodano flagi przy wyborze języka i dopasowano panel wyboru języka
- z listy akcji w GUI usunięto punkty 14 i 15, pozostawiając je w skrypcie BAT
- dodano osobny przycisk "Uruchom ponownie system Windows"
- usunięto BOM z pliku BAT, aby log w GUI nie pokazywał błędu przy @echo off
- poprawiono wykonanie opcji 9 - instalacja DirectX Legacy
- poprawiono wykonanie opcji 11 - skanowanie antywirusowe z GUI
- usunięto blokowanie GUI po wykonaniu opcji 9, 11 i 13 przez wymuszenie wyjścia z BAT w trybie GUI
- rozszerzono panel "Dostępne akcje" i zwężono panel logu
- GUI otrzymało polskie znaki w interfejsie
- opcja 2 pyta użytkownika, czy zastosować soft disable Windows Update
- naprawiono błąd parsowania w opcji 2 po pytaniu o Windows Update
- opcja 9 dostała tryb awaryjny, który instaluje kluczowe biblioteki DirectX Legacy bezpośrednio z CAB
- punkt 8 została uproszczona do samego usuwania aplikacji preinstalowanych, a pozostałe elementy dawnego lekkiego debloatu zostały przeniesione do GUI-only opcji 14
- zabezpieczono GUI przed blokadą na pytaniu CHKDSK w opcji 5; opcje 6 i 8 nie wymagają już odpowiedzi wpisywanej ręcznie jak w skrypcie BAT.
- przycisk restartu znowu działa jako osobna akcja poza listą opcji.

- akcja 14 wykonuje debloat systemu - dokładnie te same opcje które w aplikacji o&o ShutUp w opcji zalecanej:
    Prywatność (Privacy)
        Wyłącz przesyłanie danych diagnostycznych.
        Wyłącz personalizację mowy, pisma odręcznego i wpisywania tekstu.
        Wyłącz zbieranie danych o pisaniu na klawiaturze.
        Wyłącz dostęp aplikacji do identyfikatora reklamowego.
        Wyłącz zbieranie informacji o pisaniu odręcznym.
        Wyłącz funkcję "Poznaj mnie lepiej" (Mowa i pismo).
        Wyłącz wysyłanie danych o błędach (Error Reporting).
        Wyłącz telemetrię systemu Windows.
        Wyłącz zbieranie danych o stanie i konfiguracji urządzenia.
        Wyłącz zbieranie danych o sposobie korzystania z aplikacji.
        Wyłącz śledzenie uruchamiania aplikacji w celu poprawy menu Start.
        Wyłącz powiadomienia o zbieraniu danych diagnostycznych.
        Wyłącz raporty o błędach Microsoft Office.
        Wyłącz zbieranie danych diagnostycznych w Microsoft Office.
        Wyłącz ankiety i opinie Microsoft Office.
        Wyłącz sprawdzanie pisowni przez usługę online.
    Bezpieczeństwo (Security)
        Wyłącz automatyczne łączenie z otwartymi hotspotami (WiFi Sense).
        Wyłącz udostępnianie sieci WiFi kontaktom.
        Wyłącz wysyłanie próbek do Microsoft Defender.
        Wyłącz raportowanie infekcji do Microsoft Defender.
        Wyłącz sprawdzanie adresów URL stron przez SmartScreen.
        Wyłącz automatyczne pobieranie aktualizacji sterowników przez Windows Update.
        Wyłącz pobieranie metadanych urządzeń z Internetu.
    Microsoft Edge (Najnowsze funkcje AI i inne)
        Wyłącz personalizację reklam w Edge.
        Wyłącz przesyłanie danych diagnostycznych przeglądarki.
        Wyłącz przewidywanie stron w celu przyspieszenia ładowania.
        Wyłącz śledzenie aktywności w internecie przez Edge.
        Wyłącz zakupy w Microsoft Edge (Shopping Assistant).
        Wyłącz pomocnika pisania (Editor) w Edge.
        Wyłącz funkcję paska bocznego w Edge.
        Wyłącz Bing Chat w pasku wyszukiwania Edge.
        Wyłącz propozycje AI w polach tekstowych (Inline Compose).
        Wyłącz dostęp Copilota do kontekstu strony w przeglądarce.
        Wyłącz kampanie zachęcające do ustawienia Edge jako domyślnej przeglądarki.
        Wyłącz wizualne wyszukiwanie obrazów.
        Wyłącz automatyczne logowanie z sieci do przeglądarki.
    Sztuczna Inteligencja (Windows Copilot & Recall)
        Wyłącz Windows Copilot (całkowita blokada AI w systemie).
        Wyłącz Copilot+ Recall (zapisywanie zrzutów aktywności – nowość w Windows 11).
        Wyłącz Bing Chat w wyszukiwarce Windows.
        Wyłącz podpowiedzi i sugestie AI w Ustawieniach.
        Wyłącz automatyczne uruchamianie Copilota przy starcie.
    Lokalizacja i Czujniki (Location Services)
        Wyłącz funkcje lokalizacyjne (Globalne).
        Wyłącz usługę lokalizacji skryptów systemowych.
        Wyłącz czujniki położenia i światła.
        Wyłącz historię lokalizacji na tym urządzeniu.
    Windows Update i Składniki Systemu
        Wyłącz optymalizację dostarczania (P2P Update) – zapobiega wysyłaniu aktualizacji do innych.
        Wyłącz powiadomienia o aktualizacjach w trakcie pracy.
        Wyłącz automatyczne instalowanie aplikacji ze Sklepu (np. Candy Crush).
        Wyłącz integrację z OneDrive w celu synchronizacji plików (jeśli nie używasz).
        Wyłącz automatyczne odtwarzanie (AutoPlay) dla wszystkich nośników.
    Menu Start, Pasek Zadań i Eksplorator
        Wyłącz sugestie aplikacji w menu Start.
        Wyłącz "ciekawostki" i porady na ekranie blokady.
        Wyłącz powiadomienia o "nowych funkcjach" po aktualizacji.
        Wyłącz promowanie aplikacji w menu Start.
        Wyłącz powiadomienia o zakończeniu konfiguracji urządzenia.
        Wyłącz sugerowaną zawartość w aplikacji Ustawienia.
        Wyłącz "Wiadomości i zainteresowania" na pasku zadań (Widgety).
        Wyłącz pokazywanie ostatnio otwieranych plików w Szybkim dostępie.
        Wyłącz pokazywanie ostatnio wyszukiwanych haseł w Eksploratorze.
    Uprawnienia Aplikacji (App Permissions)
        Wyłącz dostęp aplikacji do powiadomień.
        Wyłącz dostęp aplikacji do informacji o koncie.
        Wyłącz dostęp aplikacji do kalendarza.
        Wyłącz dostęp aplikacji do historii połączeń.
        Wyłącz dostęp aplikacji do poczty e-mail.
        Wyłącz dostęp aplikacji do wiadomości tekstowych (SMS).
        Wyłącz dostęp aplikacji do zadań.
        Wyłącz dostęp aplikacji do komunikacji bezprzewodowej.
        Wyłącz dostęp aplikacji do dokumentów (wymuś ręczne potwierdzenie).
        Wyłącz dostęp aplikacji do obrazów (wymuś ręczne potwierdzenie).
        Wyłącz dostęp aplikacji do wideo (wymuś ręczne potwierdzenie).
        Wyłącz dostęp aplikacji do biblioteki muzycznej.
        Wyłącz dostęp aplikacji do folderu pobierania.
    Synchronizacja i Inne
        Wyłącz przesyłanie historii aktywności do Microsoft (Oś czasu).
        Wyłącz przechowywanie historii aktywności na tym urządzeniu.
        Wyłącz synchronizację ustawień systemu Windows z chmurą.
        Wyłącz synchronizację haseł.
        Wyłącz synchronizację preferencji językowych.
        Wyłącz dostęp do urządzeń mobilnych (Phone Link / Łącze z telefonem).
        Wyłącz sugestie dotyczące używania urządzeń mobilnych z Windows.
        Wyłącz automatyczne logowanie do serwisów Microsoft podczas startu.

Edytowane przez wowo89
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Doceniam trud pracy ale ...

czy ty wogóle sprawdzasz czy dany tweak to nie jest czasem relikt z czasów win 7/8/vista?

już te tweaki sieciowe to niezły skansen albo placebo

Edytowane przez bourne2008
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

skrypt był tworzony pod Win10 na początku i część rzeczy została bo nie mają negatywnego wpływu na Win11, wersja 8.0 będzie całkowicie jako GUI bez skryptu BAT i wtedy zrobię porządek ze starymi tweakami żeby nie przepisywać staroci ;) 

PS> To co miało negatywny wpływ na Win11 zostało ze skryptu z kolejnymi iteracjami usunięte lub zastąpione :D

Edytowane przez wowo89
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Gratuluję zaparcia, myślałem że temat już dawno zdechł :E 
Sam niedługo znowu użyję skryptu, bo trzeba w końcu przeinstalować system, ale zwlekam od lat, a skrypt nieco pomógł W10.
Jeśli zbudujesz sobie renomę wśród szaraków to pewnie nawet jakiś patreon lub inne żebractwo uzbiera się.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

nie zdechł, a jutro wrzucam nową wersję %-) 

TuningWin11(wowo89)8.png

a tak BTW> Nie będzie żadnego patronite %-) skrypt (aktualnie już program .exe) miał być i jest od początku freeware, w ostatnich wersjach jest opcja dowolnego wsparcia jeśli ktoś chce, ale nikogo do niczego nie zmuszam :) 

Edytowane przez wowo89
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Aktualna wersja:

Wersja 8.0: (data wydania 01.07.2026)

>>POBIERZ<<

Strona projektu -> https://wowo89.de/tuningwindows11.php?lang=pl

Nazwa: TuningWin11(wowo89)-7.2 25H2

Wersja: 8.0

Data wydania: 01.07.2026

System: Windows 11 25H2

Typ: aplikacja GUI .exe

Autor: wowo89

Zmiany względem wersji 7.2:

- Zaktualizowano nazwę głównego skryptu BAT na "TuningWin11 8.0(wowo89).bat".
- Zaktualizowano GUI tak, aby uruchamiało skrypt BAT wersji 8.0.
- Zaktualizowano tytuły okna, nagłówek aplikacji, komunikaty wersji i datę wydania na 01.07.2026.
- Dodano automatyczny wybór języka aplikacji na podstawie języka interfejsu Windows:
  - polski system uruchamia GUI po polsku,
  - niemiecki system uruchamia GUI po niemiecku,
  - pozostałe języki uruchamiają GUI domyślnie po angielsku.
- Poprawiono jakość komunikatów logu GUI w języku polskim, angielskim i niemieckim.
- Poprawiono niemieckie tłumaczenia logów, w tym umlauty i naturalniejsze brzmienie komunikatów.
- Uporządkowano komunikaty debloatu GUI w trzech językach.
- Odnowiono wygląd GUI:
  - dodano gradient w nagłówku,
  - dodano zaokrąglone panele,
  - odświeżono kolory i kontrast,
  - przebudowano wygląd listy akcji,
  - dodano wyraźniejsze zaznaczenie wybranej akcji,
  - zmieniono wygląd logu na ciemny, terminalowy panel,
  - poprawiono kolory i stany przycisków po najechaniu kursorem.
- Dodano checkboxy obok listy akcji, dzięki czemu można zaznaczyć kilka opcji jednocześnie.
- Dodano wykonywanie wielu zaznaczonych akcji po kolei z jednego kliknięcia.
- Dodano dynamiczny tekst przycisku uruchamiania:
  - dla jednej zaznaczonej opcji: "Uruchom wybraną akcję",
  - dla kilku zaznaczonych opcji: "Uruchom wybrane akcje".
- Usunięto dawny tekst z listą opcji wymagających restartu.
- Opcje wymagające ponownego uruchomienia komputera są teraz oznaczone czerwonym tekstem na liście.
- Dodano nową informację pod listą: "Punkty oznaczone na czerwono wymagają ponownego uruchomienia komputera."
- Naprawiono błąd startu GUI po dodaniu checkboxów do listy akcji.
- Dodano zapis błędów startowych do pliku "TuningWin11_GUI_error.log", żeby łatwiej wykryć problemy.
- Poprawiono listę akcji GUI tak, aby opcje wymagające restartu faktycznie były widoczne czerwonym tekstem obok checkboxów.
- Zaktualizowano pakiet Visual C++ Redistributable do folderu "Visual-C-Runtimes-All-in-One-May-2026".
- Zmieniono opis opcji 10 w BAT i GUI na "Visual C++ Redistributable (Maj 2026)".
    - Przeanalizowano i przebudowano opcję 12 dotyczącą sieci dla Windows 11 25H2:
    - Usunięto z opcji 12 agresywne tweaki TCP, które nie mają sensu jako domyślna optymalizacja w Windows 11 25H2: globalne TCPNoDelay, TcpAckFrequency, TcpDelAckTicks, wymuszanie CTCP, wyłączanie heurystyk TCP oraz reset Winsock.
    - Dodano bezpieczniejszą konfigurację TCP: normalny autotuning, RSS, RSC, domyślny provider kontroli przeciążenia oraz domyślne ustawienia ECN i heurystyk TCP.
    - Dodano dynamiczny wybór DNS przy starcie systemu: Windows testuje kilku popularnych dostawców DNS i ustawia najszybszy stabilny wynik dla aktywnych kart sieciowych.
    - Dodano obsługę DNS-over-HTTPS dla obsługiwanych providerów, jeśli dany Windows udostępnia odpowiednie funkcje.
    - Dodano plik "APP\dns_dynamic_select.ps1" oraz zadanie Harmonogramu zadań "TuningWin11 Dynamic DNS".
- Opcja 13 usuwa teraz również zadanie dynamicznego DNS i przywraca automatyczne DNS-y z DHCP.
- Przeanalizowano temat nadchodzącej funkcji Windows 11 "Low Latency Profile":
    - Dodano do opcji 2 profil responsywności interaktywnej inspirowany Low Latency Profile, oparty wyłącznie o dostępne i odwracalne mechanizmy obecnego Windows: Game Mode, profil boost CPU aktywnego planu zasilania, Hardware Accelerated GPU Scheduling oraz łagodny profil pełnoekranowej responsywności.
    - Dodano plik "APP\interactive_latency_profile.ps1".
- Opcja 13 przywraca teraz również ustawienia profilu responsywności interaktywnej.
    - Dodano własny aktywny mechanizm "Interactive Latency Booster": monitor uruchamiany przy logowaniu, który po świeżej aktywności użytkownika lub zmianie aktywnego okna na kilka sekund podbija zegary CPU przez ustawienia aktywnego planu zasilania, a następnie przywraca poprzednie wartości.
    - Dodano plik "APP\interactive_latency_booster.ps1" oraz zadanie Harmonogramu zadań "TuningWin11 Interactive Latency Booster".
- Przebudowano opcję 1 jako profil pamięci dla Windows 11 25H2: system-managed pagefile, automatyczny zrzut pamięci, Memory Compression, Page Combining, Application Launch Prefetching, Operation API prefetch oraz diagnostyka MMAgent.
- Usunięto z opcji 1 domyślne wymuszanie DisablePagingExecutive oraz czyszczenie starych, ryzykownych tweaków pamięci takich jak LargeSystemCache, SecondLevelDataCache, PagingFileThreshold i ClearPageFileAtShutdown.
- Zmieniono nazwę pliku aplikacji z "TuningWin11_GUI.exe" na "TuningWin11.exe".
- Przebudowano przyciski akcji na styl inspirowany konceptami Windows 12.
- Wyczyszczono główny skrypt BAT z uszkodzonych ciągów mojibake powstałych po błędnym kodowaniu polskich znaków.
- Uporządkowano log GUI tak, aby poprawne komunikaty były prezentowane przez GUI w języku polskim, angielskim albo niemieckim, zależnie od wybranego języka interfejsu.

Miałem przebudować całkowicie w 100% na .exe ale boli mnie że nie będzie to otwarty skrypt, więc wszystko pozostało jak w wersji 7.2 - wciąż otwarty skrypt .bat do którego każdy może sobie zajrzeć :) jedynie debloat jest realizowany poza skryptowo - przez samo .exe . Owocnego korzystania %-) 

PS> Wszelkie uwagi/zastrzeżenia/problemy - proszę zgłaszać, najlepiej ze zrzutem ekranu (dla błędów - w celu łatwiejszej naprawy). Jestem otwarty na wszelkie propozycje zmian/poprawek/nowości(?) więc piszcie śmiało :)

Edytowane przez wowo89
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

pojawiło się to po użyciu mojej APP?

odpal CMD jako administrator i wklej:

sc config WSearch start= demand
sc start WSearch

zatwierdź enterem i zrestartuj PC. Powinno zniknąć, jeśli to po moim skrypcie to muszę włączyć w następnej wersji WSearch i ograniczyć samo indeksowanie :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, wowo89 napisał(a):

Tak.

Godzinę temu, wowo89 napisał(a):

odpal CMD jako administrator i wklej:

sc config WSearch start= demand
sc start WSearch

zatwierdź enterem i zrestartuj PC. Powinno zniknąć, jeśli to po moim skrypcie to muszę włączyć w następnej wersji WSearch i ograniczyć samo indeksowanie :) 

Zrobiłem. Na końcu było że sukces, a po restarcie dalej to samo.

obraz.thumb.png.ccc61f3de3c455804b5fc68419aa60b3.png

Dobra, drugi raz zrobiłem i zniknęło nawet bez restartu :)

Dzięki :)