hubio 1 174 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada 12 godzin temu, Send1N napisał(a): Skoro kolejna osoba posiada ten system to od razu zapytam czy mieliście jakieś aktualizacje po 20 października? Nic nie robiłem. Nie zmieniałem na jakąś wersję połączoną z kontem. Mam to co miałem, a dzisiaj wpadła mi jakaś aktualizacja zbiorcza zabezpieczeń Ktoś coś wie? 1
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada No i patrz wykrakałeś już miałem pisać że u mnie nic, kliknąłem o 3 w nocy wyszukaj aktualizacje i cyk:
hubio 1 174 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada No, ale to chyba dobrze, że jednak wciąż wspierają? 1
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Dobrze właśnie się już martwiłem a tu po tym jak napisałeś sprawdziłem ręcznie i znalazło
hubio 1 174 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Szczerze mówiąc już jak usłyszałem, że UE narzuciła to roczne wsparcie to sobie pomyślałem, że obejmę jednak wszystkich użytkowników. Ale Microsyf tak bardzo chce połączania z kontem (wiadomo jakie to źródło wiedzy marketingowej i inwigilacji, a w przyszłości płatnych planów), że groźbą i zachętą chcą aby ludzie przechodzili na 11 albo łączyli 10 z kontem więc napisali, że będą aktualizować wyłącznie te windowsy połączone. Ale technicznie czy robią aktualizacje krytyczne do takich wersji czy innych to nie ma problemu. Edytowane 12 Listopada przez hubio
Pawelek6 253 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Ciekawostka! Win 10 ze zwykłym lokalnym kontem, bez ESU i... cyk, comiesięczna aktualizacja (listopadowa) wpada 4
hubio 1 174 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Dzisiaj wpadła kolejna aktualizacja. Konto zwykłe bez ESU itp jak wyżej
jankooo 252 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Też dostaje na komputerze do pracy win10 22h2. Wygląda na to, że Microsoft zrobił prezent- ESU bez konta online
hubio 1 174 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Po cichu liczyłem na to, że jak i tak muszą aktualizować windowsy10 to będą wszystkie I tak się dzieje. Prawdopodobnie mamy kolejny rok ochronę. A cała szopka była po to, żeby przejść na 11 albo połączyć 10 z kontem online.
jankooo 252 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Promocja na darmowy upgrade z win7 na win10 też miała być ograniczona czasowo a działa chyba nawet do tej pory. Te wszystkie klucze do systemu latające "za free" na rynku wtórnym (aktywowane po dziesiąt razy) Pozycja monopolisty musi być dla nich ważniejsza niż te "drobniaki" leżące na ulicy a po które wystarczy się tylko schylić
rzymo 78 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Hmm... Wczoraj wyskoczył mi typowy komunikat 'przed aktualizacyjny' (po prawej na górze). Wersja IoT LTSC chyba nie powinna sama z siebie aktualizować się do jedenastki? Dla pewności ustawiłem max wersję na Windows 10 21H2 - teraz system już się nie zaktualizuje, nawet jakby bardzo chciał...
Send1N 4 162 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada (edytowane) Nie powinna, te wersje nawet nie aktualizują się do nowszych "rocznych" aktualizacji czyli przykładowo ten co obaj mamy IoT LTSC 21H2 nie zaktualizuje się nigdy do wersji 22H2 tak samo jak przykładowo poprzedni LTSC (1809) nie aktualizował się do 21H2 Edytowane 18 Listopada przez Send1N 1
Kandelabros 112 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Nie powinna, te wersje nawet nie aktualizują się do nowszych "rocznych" aktualizacji czyli przykładowo ten co obaj mamy IoT LTSC 21H2 nie zaktualizuje się nigdy do wersji 22H2 tak samo jak przykładowo poprzedni LTSC (1809) nie aktualizował się do 21H2 To prawda, ale kiedyś pojawiały się w LTSC aktualizacje do nowszych wersji (czyli do non-LTSC), no bo to Microsoft. Na szczęście nie robiło to zupełnie nic, nawet jak "klikłeś" w aktualizuj. 1
Pawelek6 253 Opublikowano Niedziela o 19:22 Opublikowano Niedziela o 19:22 Tak dodam, że wraz z Win 10 miały być wygaszone aktualizacje do pakietów biurowych Office, bodajże do edycji 2019. A tu identyczna niespodzianka jak z systemem, Office 2016 który posiadam, nadal dostaje aktualizacje.
LeBomB 2 053 Opublikowano Poniedziałek o 21:19 Opublikowano Poniedziałek o 21:19 @Pawelek6 tylko czy to aktualizacje funkcji czy jakieś mniej znaczące pakiety?
Pawelek6 253 Opublikowano Poniedziałek o 21:43 Opublikowano Poniedziałek o 21:43 Prawdę mówiąc nie wiem, nie zwracałem uwagi. Zauważyłem tylko w MS Store, że wszystkie aplikacje z pakietu zaktualizowały się 13-ego tego miesiąca. Możliwe, że to jakaś drobnica. Jednakże nawet przez okres kiedy miały być już tylko aktualizacje bezpieczeństwa, to zdarzało się im dodawać coś nowego.
Rekomendowane odpowiedzi