Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Nie pomyślałeś aby zrobić najpierw downgrade biosu do tego na którym była ta stabilność zamiast kupować sprzęt na test? :P 

Nie zrobisz downgrade. Znaczy zrobisz flashbackiem ale to już testowałem kiedyś na tomahwaku powiedzmy, że efekt był ciekawy włącznie z chińskimi znaczkami. Chyba Asrock jeszcze daje info o bridge biosach i czy po danym updacie można zrobić downgrade. Generalnie już mam na składzie Ryzena 5500GT ale ten idzie do innego kompa a jutro odbiorę 5800X. Ogólnie E-die/B-die SR wkładałem i powiedzmy, że jest lepiej dlatego stwierdziłem, że wsadzenie nowego 5800x nie jest głupim testem wszak to nowsza rewizja a ten, co mam technicznie jest perfekcyjnie dobry bo specyfikacje trzyma ale nie po to mam B-Die abym się trzymał specyfikacji :E Najwyżej puszczę go na handel za groszę 

Opublikowano

Z jakiejś wyższej agesy zjechałem do pierwszej na B550 to myślałem, że płytę ubiłem ale po powrocie do tej samej gicik Tomahawk wiecznie żywy. Jutro obadam co i jak 5800x kupiłem blisko ceny ATL a do grania w 4k na Radeonie więcej mi nie trzeba a że brałem w X-komie to zawsze mogę zwrócić jakby się okazało, że jednak agesa + b550 + b-die dual rank się gryzą. Z drugiej strony jak się trafi ładnie boostująca sztuka to nie będzie mi przeszkadzać i 3200 CL14 na ciasnych timingach. Poczekam sobie tak na chillu aż Zen5 zejdzie do przyzwoitej ceny.