Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.12.2024 o 12:37, Art385 napisał(a):

Dobra Pany mam pytanie. Mam 2x16 B-Die które sobie śmigały nawet na 3800 CL14 a teraz na najnowszej agesie mam ciekawy problem. Mogę testować stabilność do usranej śmierci zero błędów. Obciążenie CPU i IMC zero błędów. Wydajność książkowa. Jak założe bandycie nelosona tj. smallfft z AVX na 1h to zasranieć na 90% nie wstanie i zresetuje biosa. Zrobiłem już wszystkie kombinacje alpejskie i szczerze zaczynam podejrzewać procek, bo podobne akcje wykazuje płyta msi i gigabyte. Jedyne co powoduje, że komp pracuje bezproblemowo podczas korzystania powyżej kilku godzin to ustawienie 3200 ramie na 3600 już jest problem.
Wygląda mi na to, że IMC zdegradowało się w dziwny sposób wszak niby wszystko gra i buczy albo małpy z AMD znowu popsuły coś w Agesie. Ma ktoś podobnie? bo ja już zgłupiałem  

Edit: Xkom wrzucił właśnie promocje na 5800x a niech stracę i przetestuje czy to agesa + 16gb moduły b-die czy jednak procek 

Jak coś problem rozwiązany. To było sypanie WHEA już na 3600 MHz choć nigdy wcześniej to nie miało miejsca. Polecam testować CPU OCCT+RAM i u mnie zaczyna sypać na 21 albo 22 pętli a wiec zaczynamy od 20 pętli test, bo jak polecimy 1h od pierwszej to skończymy poniżej 20 pętli i wszystko będzie wyglądało super stabilnie. Mam teraz 2 sprawne 5800x :E AMD coś po ciuchu majstruje w agesie.