Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania?  

71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przynajmniej jak ci zacznie się odklejać to możesz ja zmienić albo wywalić do kosza, powodzenia jak ci zacznie schodzić guma z Elita :E

Wymiana obudowy w Elite 2 na zamiennik to minimum 80-100 zl na Ali :E 

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Przynajmniej jak ci zacznie się odklejać to możesz ja zmienić albo wywalić do kosza

Za drogi interes:( ta guma powinna być w pakiecie 

Napisałem sklepowi,że chcę Vadera i resztę kasy przelewem(nadpłata) ciekawe co zrobią  jak machną ręką to poleci zwrot całej kwoty za rocznego ElitexD

Opublikowano

Fakt. Jak dodamy sobie cenę Vadera, stacji ładowania, pokrowca, akcesoriów i tych gum to wychodzi dosyć wysoka kwota, ale z drugiej strony mamy nieporównywalnie lepszego pada. Jeśli długo wytrzyma to inwestycja warta zachodu, tak mi się wydaje.

Sam cenie sobie wygodę pada i Elita 1, 2 lubię, to naprawdę dobre pady jeśli ktoś nie ma nie wiadomo jakich wymagań, ale to ze ta guma się rozwala po czasie to jest po prostu dla mnie nieakceptowalne. Mieli to w 2 niby naprawić a gówno zrobili.

Chyba ze ja za dużo wymagam.

Opublikowano
14 godzin temu, Zhao napisał(a):

i się zastanawiam  co z nimi zrobić:Up_to_s: - dać im wymienić na inny model pomimo kłamstewka czy w takim wypadku walczyć o zwrot gotówki....

Walcz o zwrot kasy, dla zasady. Kupies x, to dostajesz x, nie x`, czy y czy z :D

Opublikowano

Zamówiony Vader 4 pro, 2dni temu za 200zl. Od bardzo dawna pada nie używałem, więc jestem ciekaw czy przyzwyczaję się do grania w niektóre tytuły na nim. Przeważnie szła tylko k+m. 😅

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kurcze pióro - dostałem dziś przesyłkę 

Spoiler

pad.thumb.jpg.2312eb5480cf29805e524e911a12271f.jpg

Ogólnie sprawia o wiele lepsze wrażenie na pierwszy rzut oka - oby wytrzymał dłużej od Elity :D 

W dniu 31.05.2025 o 19:37, Kadajo napisał(a):

przyciski mechaniczne (pad przez to jest trochę głośniejszy, ale nic co by moglo moim zdaniem denerwowac)

Oj tak zdecydowanie czuć te przyciski - zdecydowanie na plus 

Zastanawia mnie tylko,że nie widzę nigdzie poziomu naładowania baterii ot mała drobnostka

Opublikowano

Mam mało doświadczenia z padami i tak się zastanawiam, czy są spore różnice między taki tanimi, a drogimi?

Wiem, że precyzji myszki mieć nie będę, ale w bardziej dynamicznych sytuacjach będą jakieś różnice między padami? 

Podejrzewam, że raczej te lepsze powinny lepiej działać. :D

Opublikowano

Precyzję masz lepszą, czym dłuższy analog. Są z wymiennymi i ogólnie w padach się różnią długości. Ja nie lubię długich. xd

Nieraz jest soft w którym ustawiasz czułość i martwe strefy.

Są blokady spustów, dodatkowe łopatki czy guziki od spodu. Dla mnie i tak najważniejsze jak pad leży w mojej dłoni, bo z tych opcji nie korzystam. 

Kwestia wytrzymałości samego pada, jak i analogów (hall <3)

Opublikowano

Mój 8Bitdo Ultimate 2.4G ma już jakieś ~7 miesięcy. 

Jak na razie śmiga jak nowy :E Zobaczymy co będzie dalej.

Ogólnie u mnie z nowszych padów, zatarte dwa od xboxa jeden i drugi po 2latach+ i po gwarancji. Jeden to był od xbox one, drugi od Series X tej generacji, ale z początku produkcji.

Elite 2, po ponad 3 latach mechanicznie do dziś sprawny i to grubego grania i go katowania, ale niestety gumy się częściowo poodklejały i porozciągały więc obudowa do wymiany. Ale, że nie chce mi się, to leży jako awaryjny, a cisnę 8Bitdo.

Mam też stare(8-10lat) sprawne 2x dualshock od PS4, ale pady od Sony nigdy nie były moimi ulubionymi, więc tylko do okazjonalnego grania na konsoli, więc one mimo wieku mają nagrane godzin z 10x mniej niż jeden pad od xboxa przez dwa lata którego używam/używałem do PC :E 

Dualsense od PS5 jak wyżej, działa, ale jest mega sporadycznie używany.

Opublikowano

Co Wy robicie z tymi padami? Mam już chyba ok. 3 lat pada od xsx ostanie półtorej roku to granie w soulsy i ER i pad działa jak wyjęty z pudełka, choć były momenty że wydawało mi się że coś z padem jest nie tak, bo jak 20 raz ginąłem na bossie to mnie takie myśli nachodziły, ale na drugi dzień boss padał za 1 razem, więc to nie pad był hujowy tylko Ja :E 

Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 03:25, AndrzejTrg napisał(a):

Co Wy robicie z tymi padami? Mam już chyba ok. 3 lat pada od xsx ostanie półtorej roku to granie w soulsy i ER i pad działa jak wyjęty z pudełka, choć były momenty że wydawało mi się że coś z padem jest nie tak, bo jak 20 raz ginąłem na bossie to mnie takie myśli nachodziły, ale na drugi dzień boss padał za 1 razem, więc to nie pad był hujowy tylko Ja :E 

U mnie Call of Duty multiplayer - emocje i mocne wciskanie lewego analogu, kiedy jest on wychylony, żeby szybciej biegać. :smiech:

• Haha 1
Opublikowano

Póki co jestem bardzo zadowolony z Vadera - katuję go w ekspedycji 33 a tam   czas reakcji to klucz -  na niesprawnym padzie elite dostawałem szału przy parowaniu a tu 90% uników wchodzi jak nóż w masło 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.06.2025 o 12:22, Zhao napisał(a):

Póki co jestem bardzo zadowolony z Vadera - katuję go w ekspedycji 33 a tam   czas reakcji to klucz -  na niesprawnym padzie elite dostawałem szału przy parowaniu a tu 90% uników wchodzi jak nóż w masło 

Ile dałeś za Vadera ?? można go kupić wszędzie ?? 

JA mam Gamesir Kailed  jeszcze jest Kailed GOLD. Kupiłem za 175zł do PC w styczniu tego roku (na kablu). Jak za takie pieniądze  to jestem zadowolony, działa praktycznie tak samo jak oryginalny z XsX.  WADA - Jest lżejszy  i na kablu. Ale kabel mam tak schowany mam tylko kawałek w sam raz do grania przy PC. 

Edytowane przez Curian00
Opublikowano
5 godzin temu, Curian00 napisał(a):

Ile dałeś za Vadera ?? można go kupić wszędzie ?? 

Można go kupić w wielu sklepach albo prosto z Chin - Ja swojego dostałem w ramach wymiany za zepsutego Elite 2 od Xboxa - 300~