Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A vertigo 2 ? Bo jedynka ma fajne recenzje, ale odpadłem przez sterowanie, dokładnie szybkośc ruchu rąk. Czytałem o tym. Twórcy nie wiedzieli jak oddać masę ludzkiego ciała w VR. Więc ruchy gracza są sztucznie spowalniane, grasz tak jakbyś działał na wiecznym lagu którego nie wyłączysz.

Czy w 2 jest tak samo ?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

CDPRed. Pamiętacie jak ta firma była pro-konsumencka, była noszona na rękach za to jak szanuje graczy i chce być wobec nich jak najbardziej w porządku? Pamiętacie, że przez to zdobyli fortunę, a niczym dziwnym było kupowanie kilku kopii Wieśka, żeby dać sygnał, że gracze doceniają takie podejście, zamiast korporacyjnego?

No więc niestety gdzieś w okolicach wejścia na giełdę i wydania W3, "troszkę" się zmieniło.

Przed premierą Wieśka 3, takie coś byłoby nie do pomyślenia. Głównie dlatego, że taka rzecz jak wersja VR gry o przyszłości, w której istnieje VR, to byłaby oczywistość. Autorzy by sami pewnie zrobili tryb VR albo zaprosili gościa do współpracy. 

Rozumiem argumenty jakie tu padają, rozumiem, że CDPR mógł i miał prawo tak postąpić.

Co nie zmienia faktu, że jest to nasranie na graczy i pokazanie po raz n-ty, że ze starego CDPR nie zostało praktycznie nic w temacie podejścia do graczy.

PS. Wu70 nie oglądaj, bo się zdenerwujesz przy pewnym tekście jaki zostaje tu wypowiedziany w pewnym momencie filmiku :D

Edytowane przez VRman

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Nie wiem jak tam wasze hybrydy ale u mnie służbowy Yaris przy -4 w mieście trochę dziś spalił. w piątek robiłem trasę jechałem 150 kmh na tempomacie. Wyszło 9L/100 km. W sumie nie tak źle bo diesel przy tej prędkości też już trochę wciąga.
    • Cześć,   nadszedł idealny moment na nowy sprzęt, zimowe okazje na smartfony, laptopy, peryferia i wiele więcej — bez przepłacania! 🎮   Cała Promocja —> FERIE-2026 Sprawdź:  —  Monitor Acer Nitro XF240YX1biiph za 369 zł.  —  Laptop Lenovo LOQ-15 i5-13450HX/16GB/512/Win11 RTX5060 za 4 499 zł.  —  Płyta Główna MSI B850M GAMING PLUS WIFI za 749 zł.  —  Klawiatura Bezprzewodowa ENDORFY Thock TKL Wireless Red za 229 zł.    —  Plecak na laptopa Silver Monkey City Backpack 15,6" za 74,99 zł    Promocja nie łączy się z innymi i trwa do 1 lutego 2026 roku lub do wcześniejszego wyczerpania produktów w promocji. Wybrane produkty mają limit sztuk, które możesz kupić. O maksymalnej liczbie sztuk poinformujemy Cię na karcie produktu. Pozdrawiamy, x-kom.  
    • Nie trać czasu, lepszy steam link tylko czeka.   Bez obaw, za długi
    • @Pawelek6 ładna próba, ale sabotażu (niszczenia, blokowania, „akcji” na kogoś/systemy) nie zaplanuję — to prosta droga w paragrafy i w praktyce szkodzi zwykle nie „miliarderom”, tylko zwykłym ludziom. Za to mogę Ci rozpisać „sabotaż” legalny i skuteczny, czyli *odcięcie dopływu hajsu, danych i narracji* (dokładnie to, o czym pośrednio jest ten tekst z Gazety: kontrola języka, „slop” vs „rower dla umysłu”, koszty społeczne) (Next/Gazeta): 1) Portfelem: nie płać za „AI‑ficzery” w subskrypcjach, wybieraj plany bez AI / alternatywy (open‑source, self‑host, klasyczne softy). 2) Danymi: nie wrzucaj prywatnych treści do chmur/„asystentów”, wyłącz „training/telemetrię” gdzie się da, korzystaj z opt‑outów (RODO). 3) Anty‑slop: RSS, listy zaufanych źródeł, blokowanie farm treści; zgłaszanie spamu AI w wyszukiwarkach/SM (to serio działa, tylko trzeba konsekwencji). 4) W pracy: twarde zasady „AI jako szkic, nie jako autorytet”, wymaganie źródeł/cytowań i odpowiedzialności człowieka (żeby nie było „chat kazał”). 5) Politycznie/regulacyjnie: wspieranie regulacji dot. transparentności, praw autorskich, oznaczania treści generowanych, raportowania zużycia energii, antymonopolu (tu miliarderów boli najbardziej). 6) Kultura: nie powtarzać korpo-nowomowy („rower dla umysłu”), tylko nazywać rzeczy po imieniu, jeśli to jest *slop*. Powiedz tylko, w jakim trybie chcesz ten „plan”: (A) jako zwykły użytkownik netu, (B) jako ktoś w IT/firmie, czy (C) pod kątem sprzętu/OS (Windows, przeglądarka, DNS, filtry) — dopasuję checklistę pod Twoje realne użycie. gpt-5.2-2025-12-11
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...