wrobel_krk 851 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 9 godzin temu, Amphilyon napisał(a): pytanko, co to jest za efekt że Sunder ma taki czerwony dodatkowy kolor/aure, i w ogóle jak on to robi że wali mu to 3x fale a nie max 2 z gemem co dodaje szanse 30% na drugą fale ?? Nie jest to podobne do tego: https://maxroll.gg/poe2/build-guides/sunder-totem-titan-build-guide Szkoda że nie ma linki do byilda gdzies na stronie. Bo sama filmik mało mowi. Ja jeszcze nie grlae warriorem jak mi się sorki znudzi to jest w kolejce
wrobel_krk 851 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Zrobiłem pierwsza cytadelę z geneorem i jakaś trudna nie była. Albo to łatwe albo ta sorka jest OP. Na pewno z 3.5k ES + 4.7k many to największy tank z moich buildow do tej pory A dużo na eq nie dałem może 5 div w sumie No ale wszystko zabiłem i nie skończyło mapy, bug niezły: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3669470/page/2
Imm 275 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) Sorka jest najbardziej OP obecnie ze wszystkich klas, srogie nerfy są spodziewane w najbliższym patchu balansującym, który został już zapowiedziany. Cytadele nie są trudne. Edytowane 18 Stycznia przez Imm 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Będzie reset i tak więc nowa postać. Ciekawe co zrobią z es żeby nie był taki mocny
galakty 3 318 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Obym zdążył z wiedźmą przed resetem, akt 2 cruel, ale jutro wylatuję i może być problem
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) 15 godzin temu, wrobel_krk napisał(a): Będzie reset i tak więc nowa postać. Ciekawe co zrobią z es żeby nie był taki mocny 14 godzin temu, galakty napisał(a): Obym zdążył z wiedźmą przed resetem, akt 2 cruel, ale jutro wylatuję i może być problem 12 godzin temu, Pavel87 napisał(a): A wiadomo kiedy będzie reset? Nie będzie dosłownego resetu. Będzie nowa liga, która będzie zawierała nowy kontent. W starej(obecnej), takowego nie będzie, ale nie zostanie ona skasowana, będą współistniały. Ot praktycznie wszyscy przejdą na nową i od zera, jak zawsze. Jeśli chodzi o termin to raczej nie wcześniej niż za miesiąc - dwa. Duży patch balansujący to oddzielna sprawa - wjedzie jeszcze na obecnej lidze i jest spodziewany w najbliższych tygodniach. Nerfy zostały zapowiedziane. Edytowane 19 Stycznia przez Imm 3
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 44 minuty temu, Imm napisał(a): Będzie nowa liga, która będzie zawierała nowy kontent. W starej(obecnej), takowego nie będzie, ale nie zostanie ona skasowana Wiadomo ale ja gram sezony jest nowy stare porzucam:) Dla mnie to reset gry:) Swoja drogę dopiero teraz te tablety co bossy dodają na mapie mi wypadły, angle mam wszędzie bossy dobra zrobiłem mapę t16 za pomocą vaal orb, są t17?
galakty 3 318 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia W sumie szybko ta nowa liga jak na testy. No nic, ile zrobię tyle zrobię, a w nowej lidze nowa klasa, albo odpuszczam i poczekam na kolejną. Szósty raz biegać te same akty i questy to trochę przesyt
Slayer 253 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Nie no spokojnie, przecież nie podali daty nowej ligi ^^ może jeszcze sporo czasu upłynąć imo
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) Przykładowo - dwa miesiące to szybko? Mi się wydaje, że w sam raz. Zrobię wszystko, co jest do zrobienia obecnie i akurat nowy kontent wjedzie(pewnie klasa/y, akt/akty, aktywności itd...). Edytowane 19 Stycznia przez Imm
cherrz 14 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @Imm czym juicujesz mapy? Wiem, że destilled itemki można, ewentualnie vaal orb. Coś jeszcze?
Amphilyon 8 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia oby nie robili jakichś głupich lig z odciętym nowym contentem jak Diablo 4 bo nie mam ochoty grać miesiąc-dwa a potem być od tego odcinanym na siłę bez nowości tylko po to żeby znowu OD ZERA tłuc to samo żeby dojść do "chwilowej" nowości i tak w kółko...
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) @cherrz Jak to zwykle w PoE - jest to wypadkowa wielu czynników. Tablety(min. z zasięgiem 7 map, ale celuj w 9-10) są ważne w wieżach, strategiczne rozłożenie, wybranie klastrów wież i dobranie odpowiednich modyfikatorów. Dobrze rozplanowany Atlas w tym aspekcie. Same mapy robisz tak jak napisałeś - na 4 modyfikatory czyli zakładając, że lecisz od szarej map, orby -> transmutation, augmentation, regal, exalt, 3x destilled, vaal. Później strategicznie wybierasz mapy do node'a np. T16 chcesz lecieć na minimum mapach z bossami, a min-max to node'y, które są corrupted i irradiated oraz mają bossa i min. jedną inną aktywność, w której się specjalizujesz(dla mnie to Breache). @Amphilyon Część kontentu zawsze była dostępna tylko w ligach i to się raczej nie zmieni, bo często po kilku takich jakby to mieli wszystko przenieść do standardu to by niezłe jaja wyszły. Edytowane 19 Stycznia przez Imm
Slayer 253 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Nie czaje, zrobiłem cytadele, zabiłem bossa, zebrałem fragment a na mapce mam "failed" 0_o
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Miałeś status "Map completed"? Kiedyś był taki bug, rzadki bardzo, że nie zaliczało, ale wydawało mi się, iż został poprawiony jakiś czas temu.
Slayer 253 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia a nie pamiętam, robiłem to ze znajomym i on też nie czai dlaczego jest failed. Boss zabity, żaden z nas nie padł i fragment tez dostałem. Weird.
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 21 minut temu, Slayer napisał(a): Nie czaje, zrobiłem cytadele, zabiłem bossa, zebrałem fragment a na mapce mam "failed" 0_o Mailem to samo. Na forum też jest o tym Tu jest świeży temat pewnie regresja buga; https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3669470/page/2
Slayer 253 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia dobry dzień, zarobiłem 300 exaltow i 4 divine. Musze sie zastanowić czy dalej chce grać tym blood mage czy może inna postać jak stać mnie żeby się ubrać od zera.
galakty 3 318 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 3 godziny temu, Imm napisał(a): Przykładowo - dwa miesiące to szybko? Mi się wydaje, że w sam raz. Zrobię wszystko, co jest do zrobienia obecnie i akurat nowy kontent wjedzie(pewnie klasa/y, akt/akty, aktywności itd...). Nie każdy robi endgame w kilka dni, ja gram może 1h dziennie, max 2h więc to nie tak hop siup. Nawet jeśłi zajmie mi to 24h to masz 12 dni w porywach a nie gram dzień po dniu
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Nie zakładałem inaczej, dlatego myślę, że spokojnie w 2 miesiące się wyrobisz, w końcu nie zacząłeś dziś. W każdym razie, wiadomo, każdy gra, tyle ile ma czasu i ochoty na to.
galakty 3 318 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Dwa od startu czy od dziś? Gdyby nie delegacja to bym w przyszłym tygodniu skończył Wiedźmę i wpadł na endgame, a tak dopiero za 2 tygodnie. Idzie jak w masło więc szybko do przodu cisnę.
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) Nie sądzę abyśmy zobaczyli nową ligę przed marcem, więc raczej od dziś. Duży patch balansujący pewnie znacznie wcześniej, stawiałbym na koniec miesiąca/początek lutego najdalej. Edytowane 19 Stycznia przez Imm
Amphilyon 8 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 5 godzin temu, Imm napisał(a): mi sięto nie podoba, w Diablo 3 tego chyba nie było, chyba że potem dodali bez sensu grać i się męczyć jak potem zostaje raptem np 2 tyg luzu i wchodzi coś nowego na siłę a aktualne staje się martwe... jak bym miał znowu męczyć te akty od początku i znowu potem cruel to bym przestał grać, bo zanim by się end-game zaczął to zaraz by by wyszło coś nowego zablokowanego na nowy restart i ziewww
Imm 275 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Ja to rozumiem, nie każdemu musi się podobać takie podejście(choć jest ono obecne dziś w praktycznie każdym ARPG), widocznie PoE nie jest dla Ciebie i to też jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi