Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, wkamil73 napisał(a):

No tak, zapomniałem, że tutaj można tylko piać z zachwytu nad geniuszem ggg.

Jedyne, o czym zapomniałeś, to fakt, że ludzie tutaj piszący... myślą. 

Rzuciłeś ideą, kompletnie bez żadnego uzasadnienia, rozwinięcia jak sobie to wyobrażasz, kompletnie nic. Trudno żeby ktokolwiek się z Tobą zgodził skoro nie potrafisz uzasadnić swojej propozycji i potrafisz na zadane pytania rzucić jedynie fochem. 

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano

Masz jeszcze jakieś wymagania? Może jakieś linijki kodu wysłać do ggg?

Na każdą uwagę kogokolwiek w tym wątku reagujesz pogardliwymi komentarzami a mi sugerujesz jakieś fochy? Już się wypisuję z tego "elitarnego" wątku myślących. 

Opublikowano (edytowane)

Mogę pisać nieco agresywnie choć staram się sam siebie tonować i jestem pierwszy do posypania głowy popiołem jeśli się okaże, że nie mam racji(bywa i tak), ale prawie zawsze dyskutuję na argumenty. Tylko taka rozmowa ma dla mnie sens. Ty, nie przedstawiłeś żadnego.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

@wkamil73 zarzuciłeś pomysłem, który nie ma sensu. Nawet nie próbujesz tego argumentować tylko jakieś dziwne teksty rzucasz. Najpierw coś o ggg a teraz pretensje do użytkownika Imm, który na tym forum jest po prostu autorytetem w kwestii PoE2.

Na moje to Ty po prostu nie wiesz co piszesz a na PoE znasz się jak ja na prowadzeniu salonu tatuażu.

Opublikowano

Największy problem to brak aktów 4-6, nie chce się po prostu biegać znowu tego samego (a sam akt3 to porażka).

Przy drugiej postaci mogliby wprowadzić pominięcie kampanii, tylko jak? W D4 możesz expić na otwartej mapie i aktywnościach, hordach itp, w PoE2 tego nie ma. 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Slayer napisał(a):

@wkamil73 zarzuciłeś pomysłem, który nie ma sensu. Nawet nie próbujesz tego argumentować tylko jakieś dziwne teksty rzucasz. Najpierw coś o ggg a teraz pretensje do użytkownika Imm, który na tym forum jest po prostu autorytetem w kwestii PoE2.

Na moje to Ty po prostu nie wiesz co piszesz a na PoE znasz się jak ja na prowadzeniu salonu tatuażu.

Zarzuciłem pomysłem, bo mi (i nie tylko mi - może wyjdźcie ze swojej bańki i posłuchajcie krytycznych komentarzy) się to po prostu nie podoba, jest to nudne. Tobie się podoba enty raz przechodzenie tego samego, good for you, nic mi do tego. Wyraziłem swoją opinię bo tak myślę.

I poproszę o zakończenie wycieczek ad personam.

4 godziny temu, galakty napisał(a):

Największy problem to brak aktów 4-6, nie chce się po prostu biegać znowu tego samego (a sam akt3 to porażka).

Przy drugiej postaci mogliby wprowadzić pominięcie kampanii, tylko jak? W D4 możesz expić na otwartej mapie i aktywnościach, hordach itp, w PoE2 tego nie ma. 

Chłopie, wspomniałeś o D4, jak śmiałeś w ogóle.

Wszystko można, tylko trzeba odrobinę dobrej woli, mi się bardzo podoba POE2 ale brak możliwości skipnięcia kampanii zniechęca do kolejnych podejść.  Dodanie aktów 4-6 niczego w tym zakresie nie zmieni, zamiast enty raz przechodzi zdublowane 1-4 będziesz musiał klepać 1-6. W grze opartej na sezonowości uważam to za błąd.

Opublikowano
Godzinę temu, Marcusfff napisał(a):

A co będzie jak wejdą akty 4-6? Cruel odejdzie w zapomnienie, bo to zapchajdziura i tymczasowy poziom trudności? Nie znam PoE1, więc proszę o wyrozumiałość, jeżeli to głupie pytanie. 

Dokładnie tak. Cruel jest tymczasowy, na premierę będzie 6 aktów, przejdziesz je raz i jesteś w endgame.

Ja akurat byłem zwolennikiem aby dodawali w trakcie EA po jednym akcie i przeskalowali expa oraz siłę mobków powiedzmy x1.5 przy 4 aktach, aby zrezygnować od razu z Cruela i tym samym zmniejszyć zmęczenie graczy przechodzeniem kampanii po 5+ razy jeśli ktoś robi kilka altów, ale widać, że nie chcą iść taką drogą.

• Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, Imm napisał(a):

Ja akurat byłem zwolennikiem aby dodawali w trakcie EA po jednym akcie i przeskalowali expa oraz siłę mobków powiedzmy x1.5 przy 4 aktach, aby zrezygnować od razu z Cruela i tym samym zmniejszyć zmęczenie graczy przechodzeniem kampanii po 5+ razy jeśli ktoś robi kilka altów, ale widać, że nie chcą iść taką drogą.

Byłoby idealne rozwiązanie, ale widać że chcą od razu testować system 6 aktów i to się nie zmieni. 

Dlatego ja czekam do premiery, mam w co grać do tego czasu, może odświeżę D4 albo LE :E 

Opublikowano

A tak w ogóle to miałem ostatnio mniej czasu na grę i dopiero wczoraj pierwszy raz od wypuszczenia patcha 0.2 przeszedłem akt 3. Zmiany na mapach tylko na plus, nie jest już ten akt tak rozwlekły i ograniczono backtracking.

I tu nawiążę do dyskusji powyżej o skipowaniu kampanię. Przechodzę cykl szósty raz i nie czuję znużenia. Nie jest to duża liczba, ale uzbiera się dwunaste przechodzenie aktów 1-3. Jest mi nadal kompletnie obojętne czy biję mobki w Titan Valley czy na losowej mapce. Sytuację poprawią na pewno akty 4-6, które wprowadzą więcej różnorodności i odbiór całości będzie inny.

Też niebardzo wyobrażam sobie skipowanie kampanii i jazda wprost na mapy. Musieliby wprowadzić tear -10 :E

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jutro kolejny patch z usprawnieniami. Powoli też dobiegają plotki o premierze 0.3 na początku lipca, na ile prawdziwe - zobaczymy.

W dniu 25.04.2025 o 18:26, galakty napisał(a):

Uciekli do LE :E 

To się słabo zestarzało. :D 

Recenzje Steam jakoś nie pomogły LE. Po tygodniu od premiery ligi w LE, ilość graczy się praktycznie zrównała, po dwóch tygodniach PoE II ponownie miało więcej, a obecnie ma już prawie 2x więcej graczy i to bez nowej ligi. Podanie wszystkiego na tacy graczowi w LE, gdzie RNG zdusili prawie do zera i można sobie craftnąć najlepsze itemy bez większego wysiłku znudziło ludzi po tygodniu grania, bo mają już wszystko i nic więcej do zdobycia. Kto by pomyślał, że tak to się potoczy. ;) 

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Czy ja wiem, grałem w gildii i nie było itemów Aspirational na bazarze do kupna, mozna CoF inaczej to wygląda. Uber Abarroth też nie jest taki prosty do ubicia, ale no faktycznie endgame trochę nudny się robi. Tylko ja lubię ten szybki progres, bo wbijam 2 postacie i się bawię, a nie czuję że mam drugi etat po pracy. 

Pamiętaj że PoE 2 jedzie na legendzie jedynki i każdy zna tę grę, każdy na nią czekał. Last Epoch jest mało znane, wpadło znienacka i jak na tak małe studio to zrobili super robotę. Dla mnie LE jest wygranym w tym sezonie, do PoE2 nawet nie wchodzę aż będzie premiera.

Opublikowano

Zawsze powtarzam, że każdy powinien grać w to, co lubi.

W LE grałem jak to był mały projekt indie, bez multiplayera i wielu innych rzeczy, które obecnie są dostępne. Maksimum graczy online wynosiło wtedy poniżej 1000. :) Od tego czasu wprowadzili wiele ciekawych rzeczy, które chętnie w takiej czy innej formie widziałbym w PoE II, ot obrali generalnie kurs na bardziej "casualowe" granie, czego skutkiem ubocznym jest fakt - jeśli ktoś gra intensywnie to zaliczy wszystko, zdobędzie wszystko po tygodniu grania. Nie jest to zły kierunek per se, ale z pewnością nie sprzyja utrzymaniu większej puli graczy w dłuższym okresie czasu.

I tak ludzie ograli, co było do ogrania, część wróciła do PoE II, część poszła sprawdzić nowy sezon DIV(pewnie też za chwilę wrócą do PoE imo) i tak do kolejnego sezonu.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Minęła "chwila" więc czas na kolejną dużą aktualizację PoE II. 

Jutro stream(o 22:00 naszego czasu) z omówieniem nowości i zmian w patchu 0.3(lub jak kto woli - w 3 sezonie), a po nim QA na YT.

https://www.twitch.tv/pathofexile

Sezon startuje 29 sierpnia(też o 22:00). Patrząc na teaser, który opublikowali wygląda na to, że dostaniemy kolejny akt(y), klasę postaci, nowy oręż oraz duże zmiany w endgame choć to tylko spekulacja na obecną chwilę - wszystko będzie jasne jutro.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

A mi się przejadło i czekam do pełnej premiery, znowu biegać te same akty 8 razy to ja dziękuję, wolę LE gdzie po 2h wbijam na endgame :E 

patrząc na to co dziś wyciekło to 29 wracasz do gry :P

Opublikowano (edytowane)

Zmiany są szalone. :)

Mój mózg już kombinuje jakie buildy można pokombinować na bazie tego, co dziś wypłynęło. Wiedźma z kosą i do tego skill Reap, o tak, od tego zacznę. Od razu mam kilka wariantów w głowie. Nic to, do premiery został ponad tydzień, to przynajmniej kilka buildów sobie wstępnie przygotuje.

Ten 29 to mógłby... być tak już jutro... :)  

Edytowane przez Imm
  • Like 3
  • Haha 2