Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Człowiek chce pomóc a tu od razu wyśmianie, nie ma to jak internet ; )

Miałem sporo problemów z freezami i czasami tak, że ekran czarny a tylko te trybiki mieliły i po czasie odpalało.

Zmieniłem GPU i problem się skończył, zmieniając gpu zrobiłem aktualizacje od razu sterowników dlatego ją zaproponowałem bo gpu pewnie nie zmienisz a ze sterami można zawsze pokombinować.

Na starej grafie też miałem jakieś trochę starsze.

Opublikowano

Mhm i sterowniki powodują że dzieje się to dokładnie w momencie przemiany bossa? :E :hihot: 

No nic, kończę powoli Interlude 3, zostały dwie miejscówki do skończenia, trochę dość mam powiem szczerze. W środę lece na wakacje i wracam za tydzień, idealnie żeby odpocząć po kampanii i robić mapki. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Noooo jest męka... Może za pierwszym razem OK, ale 3 i 4 akt to dramat. Strasznie się to ciągnie. Jeśli co sezon mamy to przechodzić to kiepsko to widzę :/ 

Jeśli dla Ciebie problemem jest przejście kampanii RAZ na 4 miesiące, to PoE 2 zdecydowanie nie jest dla Ciebie.

3 godziny temu, galakty napisał(a):

Ale ja nie mówię o crashach do pulpitu itp, tylko np. przy zmianie formy bossa mam ścinkę na 2 minuty xD No i 2 razy boss mi zniknął poza mapę, na Reddit powszechny problem i nic z tym nie robią, słabo. 

Ludzie takiego pokroju, co myślą, że 100 czy 1000(rzadko aż tyle) osób narzekających na reddit, Steam czy gdziekolwiek w sieci to "powszechny problem" przy powiedzmy milionie graczy i pewnie podobnej liczbie możliwych konfiguracji PC z ostatniej dekady mają ciekawą definicję słowa "powszechny". Zwyczajowo jednak w sieci te 100 czy nawet 1000 płaczących najgłośniej powoduje jakąś zbiorową halucynację tych, którzy to później czytają, a następnie biorą to za wykładnik. Urok Internetu.

Nic z tym nie robią w tej chwili, bo to jest punkt 100 na ich liście todo, który dotyka może 0,01% wszystkich graczy, a pewnie ta liczba realnie jest jeszcze mniejsza. 

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oj wiem że dla Ciebie PoE2 to gra idealna, wszystko co złe to wina gracza bo to PoE2 i nie umiesz grać albo gra nie dla Ciebie, bugi to nie problem bo są ważniejsze rzeczy. W sumie nic nowego nie napisałeś :E 

Kilka postów wyżej widać że nie tylko ja uważam akty za długie, no ale... To PoE2, gra nie dla mnie, więc co ja tam wiem. 

Swoją drogą co sezonowa aktywność takiego wnosi do przechodzenia kampanii? Poza wydłużaniem aktów? To jest tak mierne i męczące że szkoda gadać. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Szczególnie jak się robi nie jedną postać w sezonie, wtedy takie przechodzenie będzie mordęgą nawet z wypas sprzętem który zdobędziemy na swoje alty. 

Wolałbym robić mapki od 1lvl a nie przechodzić po raz nty kampanię, szczególnie, że ona nic nie wnosi, póki co nie jest ona pełna i mogę zrozumieć, że kombinują z aktami jak i z Interlude w postaci 3 aktów. To jest dosyć długie i nużące na dłuższą metę. 
Żeby to skrócić to trzeba być jakimś wyjadaczem, żeby zapierniczać przed siebie i skracać najbardziej jak się da i znać mapę na pamięć. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Oj wiem że dla Ciebie PoE2 to gra idealna

PoE II nie jest dla mnie nawet w pobliżu gry idealnej(choć uważam ją za najlepszy tytuł ARPG - sezonowy - pośród obecnie dostępnych na rynku). Wskaż proszę, gdzie tak napisałem, że PoE II jest dla mnie grą idealną. Dyskutuj na argumenty, a nie na swoje wymysły i "wyśmiewki". PoE II to dobra gra, ale ma wiele problemów, mniejszych i większych, to co napisałeś z pewnością nie wchodzi nawet to pierwszej 100 na liście priorytetów do poprawki i z całą nie jest problemem powszechnym w skali ilości graczy PoE. Są bugi, które dotykają znacznie większej ilości graczy i to one mają priorytet.

bugi to nie problem bo są ważniejsze rzeczy

No tak, "kilka" postów na forum czy reddicie... to na pewno jest absolutna prawda, mówiąca o realnej skali problemu. Litości.

co złe to wina gracza bo to PoE2 i nie umiesz grać albo gra nie dla Ciebie

To PoE2, gra nie dla mnie, więc co ja tam wiem

Tak, nie każda gra jest dla każdego. Nie musi być. PoE widocznie nie jest dla Ciebie.

Mnie osobiście Dark Souls nigdy nie porwało, wiele rzeczy mi się w niej nie podobało; ukończyłem i zapomniałem. Miała też swoje błędy, nie oznacza to jednak, że chodziłem po forach czy redditach i płakałem, że mają zrobić to czy tamto z grą; ot to nie była gra dla mnie. Nie musi być. Normalna rzecz.

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

Dyskutuj na argumenty, a nie na swoje wymysły i "wyśmiewki". PoE II to dobra gra, ale ma wiele problemów, mniejszych i większych, to co napisałeś z pewnością nie wchodzi nawet to pierwszej 100 na liście priorytetów do poprawki i z całą nie jest problemem powszechnym w skali ilości graczy PoE

Przecież piszę że akty 3 i 4 są za długie i męczą, ale nie bo to PoE2. Więc nie ma argumentu poza tym że to PoE2. 

3 minuty temu, Imm napisał(a):

No tak, "kilka" postów na forum czy reddicie... to na pewno jest absolutna prawda, mówiąca o realnej skali problemu. Litości.

Czyli bugi które uniemożliwiają ubicie bossa w grze w której chodzi o ubicie bossa to nawet nie setny problem na liście? Grubo :E 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Ale ja nie mówię o crashach do pulpitu itp, tylko np. przy zmianie formy bossa mam ścinkę na 2 minuty xD No i 2 razy boss mi zniknął poza mapę, na Reddit powszechny problem i nic z tym nie robią, słabo. 

Też miałem(mam) te zamrożenia ekranu przy bossach i chyba przy jakichś innych sytuacjach, gdzie gra coś doczytywała. Jest jakiś problem z buforowaniem danych. Miałem sprawdzić, czy problem się pojawia po wyłączeniu pliku stronnicowania, ale już nie gram w PoE2. Zobacz, może pomoże.

I to mogą też być sterowniki, bo to co Nvidia teraz odwala w ich temacie, to jest jakaś groteska.

Czwarty akt, to jest obecnie najlepsza rzecz w tej grze. Po tym gównie jakie serwuje od strony kampanii, ogólnie fabularnej i ogólnie seria Diablo od części 3, to byłem wręcz nim zachwycony. Jeżeli on Cię znudził, to jestem ciekaw ile czasu wytrwasz w endgejmie. :)

Tablety to i tak dropią jak szalone, że nie da rady ich wykorzystać. To jest chyba problem, tylko przez parę godzin po zaczęciu Atlasa.

Edytowane przez Sidr
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3594260

Piszą sami devsi że to problem ale Ty masz naprawdę klapki na oczach:)

Cytat

Various client crashes and performance issues

Hammer of Kamasa quest item does not drop

The Black Crow map boss can get stuck

Na czacie w grze też dużo o bugach:)

Jest to EA można wybaczyć ale nie udawać że nie ma problemów

1 minutę temu, Sidr napisał(a):

Tablety to i tak dropią jak szalone, że nie da rady ich wykorzystać.

Wolę jak za dużo wypada niż za mało. Można nie zbierać albo wyrzucać, takie Z dobrymi bonusami kupisz po 2ex:)

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sidr napisał(a):

Czwarty akt, to jest obecnie najlepsza rzecz w tej grze. Po tym gównie jakie serwuje od strony kampanii, ogólnie fabularnej i ogólnie seria Diablo od części 3, to byłem wręcz nim zachwycony. Jeżeli on Cię znudził, to jestem ciekaw ile czasu wytrwasz w endgejmie. :)

Bossowie mi się bardzo podobali w akcie 4, ale generalnie długo się z nim schodzi. Do fabuły nic nie mam :D 

Właśnie skończyłem kampanię, lecę na endgame. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, galakty napisał(a):

Przecież piszę że akty 3 i 4 są za długie i męczą, ale nie bo to PoE2. Więc nie ma argumentu poza tym że to PoE2. 

Czyli bugi które uniemożliwiają ubicie bossa w grze w której chodzi o ubicie bossa to nawet nie setny problem na liście? Grubo :E 

Czytaj ze zrozumieniem, bugi, które dotykają 0,01% graczy to nawet nie jest setny problem na ich liście. Są bugi, które dotykają znacznie większą ilość graczy, więc mają wyższy priorytet.

24 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Piszą sami devsi że to problem ale Ty masz naprawdę klapki na oczach:)

Weź przeczytaj ich posta, który sam cytujesz i się zastanów. W każdym patchu poprawiają crashe, prawie zawsze masz dodaną linijkę typu "Fixed X instance crashes". Natomiast jeden konkretny crash w konkretnej sytuacji, to raczej nie jest ich priorytet numer 1. W odróżnieniu od wielu, ja się staram nie popadać w skrajności, ani w jedną, ani w drugą stronę. Natomiast jakieś wcinki, o klapkach na oczach, to zachowaj dla siebie.

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)

Jak grałem w ten darmowy "długi weekend" To też tak mi się z 3 czy 4 razy trafiło na bossach, freez kilkanaście- kilkadziesiąt sekund. Ale na szczęście wystarczyło odczekać i wracało dalej :E 

Ale były też problemy i to najczęściej chyba na bossach gdzie mi wywalało i rozłączało pada :E Patrzyłem po redditach, znany problem od dawna i nic z tym nie robią. Z 2 razy i to też co najlepsze na bossie też miałem log out :E 

Ogólnie ta darmowa beta w EA nie zachęciła mnie do zakupu w całokształcie. Kolejny raz sprawdzę jak skończą tą gre.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Tak w temacie farmy i builda, jednak zacząłem się męczyć swoim autorskim na tych t15 + 50% MF i odgapiłem z maxrolla trochę - https://maxroll.gg/poe2/build-guides/ice-shot-deadeye#gearing-header, zwłaszcza support do ice shota - nova projectiles i rykoszet

i unikalny kołczan - o którym nie wiedziałem że istnieje

teraz 2x szybciej czyszczę, no i też pewnie łuk za 9 div zamiast za 1div też robi różnicę - jeszcze łuk na swap broni na bossy moze kupie bo dlugo ich trezab tluc  teraz

A RNG jest ciekawe, raz mi 2 x div wypadł w ciagu 30 sekund a nieraz 3 mapki robisz i słabo

• Upvote 1
Opublikowano

Muszę się pochwalić. :) Pierwszy raz mi coś wartościowego wydropiło w tej grze.

Co z tym dalej? Ogólnie to taki średni raczej czyli walić Omen of corruption i vaal orba?

obraz.png.97ca56c871f96ea2fa7d8ac94be054db.png

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Walnąłem Vaal orba, dostałem +3% do max fire resa. Ogólnie item fajny do mapowania, w zasadzie non stop masz kilka buffów. Z minusów na bossie niewiele daje i też jak ubijesz jakiegoś moba z blinkiem to cię randomowo telportuje np w sam środek paczki mobów co grając rangerką jest średnio fajne.

Sprzedałem za 60 Divów. Stwierdziłem, że za tą kasę kupię sprzętu, który mi znacznie lepiej podniesie postać niż ten sam pasek.

• Upvote 2