Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby fajne zmiany ale gra i tak mnie przytłacza(too complex), do tego ponowna kampania i z 20-30 godzin mi to zajmie, nie jestem speedrunerem. Część zapału do gry ujdzie ze mnie po samej kampanii, jak to często bywa w poe. Niestety za dużo mechanik, sam gameplay i grafika to za mało by grać co sezon w poe, aktualnie po D4 i tak będzie przerwa od hns, bo nie potrafię grać setki godzin w jeden gatunek. Za niedługo wracam do Crimsona, a potem mam inne gry do ogrania.
Jakbym skipnął kampanię miałbym więcej czasu na sprawdzenie atlasu, na sprawdzenie end game, a tak to zapewne szybko odpadnę. 

Bawcie się dobrze.:pozdro:

Opublikowano

Co do kampanii to dodali kilka pierdółek żeby szybciej się trochę poruszać po tych planszach. Na przykład na hunting grounds jak chcesz tego ptaka z dzwoniem szybko ubić to można go znaleźć teraz po śladach zabitych zwierząt. Coś podobnego zrobili pod abyss w mastodon badlands.

Opublikowano

Do 1.0 bardzo dużo czasu więc to tak na prawdę będzie to maraton a nie speedrun. Ale faktycznie po ograniu nowego sezonu w D4, który był całkiem przyjemny, to tutaj będzie jazda bez trzymanki, znów milion nowości i kombinacji...

A że nie dodali nowej klasy to może dobrze, wrócę sobię do swojego mercenary, WSAD + kusza, czego chcieć więcej.

Opublikowano

Widziałem, że dodali poszlaki na drodze by ułatwić znalezienie drogi. Dla mnie to może być za dużo, póki co gram w D4, może dam szansę poe2, pewnie odpaliłbym druida bo nie testowałem, a lubię grać czymś nowym.

Opublikowano

Moje trybiki w głowie cały czas się kręcą, ilość nowych możliwości i kombinacji zapowiada się niesamowicie. Miną pewnie tygodnie jeśli nie ponad miesiąc ostrego grania aby wszystko zdobyć. Nie mogę się doczekać. :>

• Like 1
Opublikowano
W dniu 7.05.2026 o 23:23, Reddzik napisał(a):

Jak tam wrażenia? Dla mnie to za dużo, masakra, tego nie da się wyrobić w sezon.:E

Jak kampania trwa 20h to co się dziwić xD 

Ja czekam do premiery, nie mam czasu niestety na wbijanie kolejny raz od zera.

• Upvote 1
Opublikowano

https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3932540#playerchanges

obraz.thumb.png.8c4dc838bdf23066eb7df204f3118e6a.png

Cytat

Added new NPC Farrow with 4 new quests in the campaign allowing you to unlock various new crafting features.

New Crafting System: Verisium Runeforging

After unlocking Verisum Runeforging in Act 1 this system allows you to add Runic Ward to your armours by spending verisium. Armours lower than level 55 gain Runic Ward with no downside. Armours above this level trade some of their regular base defences for Runic Ward.

Opublikowano

Też zainstaluję poe2 i pewnie pogram ale to się zobaczy, dla mnie ta gra jest zbyt złożona, za wielka, do tego przechodzenie kampanii nie musi być takie łatwe i przyjemne. To zapewne ok 30 godzin grania, a może nawet i więcej, dlatego potem w end game szybko się wypalam, póki co mam jakiś 78lvl maks w poe2, w poe1 miałem z 82-84 Witchką, tylko raz tyle wbite potem to już niskie lvle bo szybko odpadałem. 

Opublikowano

Największy problem to właśnie przechodzenie długiej kampanii co sezon, zrobiłem to póki co 6 razy i mam dość na kolejne kilka lat. To trwa zbyt długo, a Akt 3 to jest masakra jakaś. 

Nie mniej gra jest bardzo dobra, złożoność to jej zaleta, nie wada, sprawia frajdę i gra się świetnie, ale na razie za mało zawartości bym znowu zainstalował. 

• Upvote 1
Opublikowano

Dla mnie nie problem raz w sezonie przejść długą kampanie, ale nawet skipa nie ma dla kolejnych postaci w tym samym sezonie. Też żeby potestować skille to trzeba wbić wysoki level, czyli nie jest przyjazna ta gra nic dla altów:)
W d4 to każdą klasą w sezonie spokojnie moge popróbować endgamowych buildów.

Mam nadzieję że coś lepszego niż to temple będzie jako główna aktywność, chociaz nie wiem czy coś gorszego może być:) Przez to tamten sezon olałem całkiem

• Upvote 2
Opublikowano

Dla mnie 20-25h żeby dobić do endgame to gruba przesada, dodatkowo jak piszesz altami nie zagrasz bo musiałbyś grać TYLKO w PoE2 i robi się z tego pół etatu. Jak ktoś ma dziennie 4h lub więcej na granie - zazdroszczę :E 

Dlatego wróciłem nieco do D4, bo tutaj chwila moment i mamy postać, alta się robi w jeden dzień, mamy już gear uzbierany itp. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jest tak jak piszecie. Mi się podoba poe2 bardziej niż poe1, gdzie nie lubiłem tego systemu z dziurami(sockety), tutaj nie muszę szukać odpowiedniego połączenia, co uważam za świetny ruch. Tylko problem jest gdzie indziej, nadal mamy długą kampanię, bardzo długą, granie altami to raczej syzyfowa praca i trzeba mieć w cholerę czasu, by to miało sens(czyt ręce i nogi); złożoność to częściowo zaleta jak i wada, graficznie jest mega ładna, HDR tylko chwilę zobaczyłem, jak zainstaluję na sezon to przetestuję, bo nie pamiętam za bardzo jak to wyglądało.

Jeszcze przechodzenie raz kampanii można by powiedzieć ok ale jeśli mowa o altach, to jest katorga, co jak co ale gdy zrezygnujemy z postaci... i chcemy zrobić nową, to praktycznie cały poświęcony czas poszedł na marne, niby można mieć jakieś gotowe bronie, sprzęt ale to może przyśpieszyć, ale to nadal potrwa dosyć sporo. 

gratis losowy art

obraz.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

D4 leży tak mocno, że nawet nie włączam HDR specjalnie bo nie robi wrażenia.

D4 nie odpalam HDR nie robi wrażenia jak piszesz, zresztą z HDR w D4 od dawna był problem. 
D2 Res to grałem z HDR i lepiej to wygląda niż w D4.
Poe2 na pewno musi to robić wrażenie, sam to przetestuję.