Jaycob 560 Opublikowano Środa o 17:59 Opublikowano Środa o 17:59 2 minuty temu, Imm napisał(a): Jakiej reszcie? Zrobiłeś 1 próbę Sekhema, czyli dostałeś 2 punkty Ascendancy, które ulokowałeś. Następna dwa dostaniesz, po kolejnej próbie(Chaos) itd, aż do czwartej próby, którą jeśli ukończysz to będziesz miał 8 punktów w sumie, maksimum jakie można mieć(ale to tak nie wcześniej niż koło 75-80 poziomu postaci). Dzięki. A ja myślałem, że punkty za wbicie levelu można też tam wbić.
wrobel_krk 419 Opublikowano Środa o 21:13 Opublikowano Środa o 21:13 Kupiłem łuk za 1ex i wystawiłem potem za tyle i chyba z 30 napisało , mogłem za więcej ale jeszcze nie ogarniam tego handlu Sprzedałem i dalej pisali ze chcą kupić jakiś desync mają z bazą danych
Imm 74 Opublikowano Środa o 22:02 Opublikowano Środa o 22:02 Nie mają desynca z bazą tylko jeśli ktoś wyszukał zanim sprzedałeś i później nie wyszukał ponownie kiedy Ty już sprzedałeś to nadal u niego był na liście do kupienia, ale to się rzadko zdarza generalnie. Przedmioty sprzedane znikają z bazy w ciągu kilku sekund.
Jaycob 560 Opublikowano Środa o 22:09 Opublikowano Środa o 22:09 Teraz w becie są dostępne tylko 3 akty? Jak je przejdę, to można coś jeszcze robić dalej?
Imm 74 Opublikowano Środa o 22:15 Opublikowano Środa o 22:15 (edytowane) Wszystko już było napisane w tym temacie, nawet ze dwa razy. W EA dostępne są 3 akty(z 6 w pełnej grze), które następnie przechodzisz na wyższym poziomie jeszcze raz, a po tym wkraczasz do endgame czyli mapy, pinacle bossy i wszystkie inne dodatki jakie tam są. Swoją drogą właśnie zaliczyłem faila pierwszy raz od nie wiem, 100 map or so. Zwiększony o 200 stun buildup to naprawdę jest miazga; jedno trafienie i nic nie możesz zrobić. Edytowane Środa o 23:37 przez Imm 2
galakty 544 Opublikowano Czwartek o 17:31 Opublikowano Czwartek o 17:31 Zrobiłem sobie nową postać, Witch pod minionki, level 12 póki co, ale mieli tak planszę że szok 2
wrobel_krk 419 Opublikowano Czwartek o 20:26 Opublikowano Czwartek o 20:26 Ja kończę 3 akt tym rangerem/deadaye gas arrow 3 skille tylko do klikania, większość czasu tylko gas arrow i butelki many, super szybki leveling, pod koniec strzela jak karabin maszynowy. Jak ktoś się mećzy za bardzo kupujesz w kolejności, bron z wysokim dps, buty z maks prędkością jaką sie da, potem już co tam potrzeba np unikat jak ja co upraszcza i przyśpiesza grę i leveling łatwy jak w d4 tylko dłuższy. Kwestia ogarnięcia tej gry i handlu @galaktyTych waystone t1 to mam 14 a jeszcze nie skończyłem jak jeszcze byś potrzebował:) 1
wkamil73 12 Opublikowano Czwartek o 21:13 Opublikowano Czwartek o 21:13 3 godziny temu, galakty napisał(a): Zrobiłem sobie nową postać, Witch pod minionki, level 12 póki co, ale mieli tak planszę że szok Tak gram w sumie od początku, ale ja powoli idę do przodu dopiero ciuram kampanię na cruelu 🤗
wrobel_krk 419 Opublikowano Czwartek o 22:31 Opublikowano Czwartek o 22:31 Na razie te mapy rare t1 łatwe a build z marszu z levelingu
Gret 219 Opublikowano Piątek o 00:30 Opublikowano Piątek o 00:30 jak nie graliście jeszcze monkiem to dajcie mu szansę, poezja jak to chodzi. Do 14lvl jest ciężko ale później jak wjeżdża Ice Strike to jest fest rąbanka
galakty 544 Opublikowano Piątek o 07:41 Opublikowano Piątek o 07:41 Ja póki co zostaję przy wiedźmie, wolę znowu kampanię zrobić niż się męczyć na skopanej sorce
galakty 544 Opublikowano Piątek o 09:38 Opublikowano Piątek o 09:38 Udało się kupić spoko unique pod build Oaksworn Sigil Crest Shield za 3 exalty, jeszcze pierścionki dobre bo cięzko ze Str i Dex 1
Slayer 50 Opublikowano Piątek o 13:14 Opublikowano Piątek o 13:14 nicee, ja wlasnie zaczalem wiedzma na minionki ale potem poszedlem w blood mage na fireball + ice wall i sie elegancko gra. Lvl 79 i czyszcze mapy t14. 1
wrobel_krk 419 Opublikowano Piątek o 13:22 Opublikowano Piątek o 13:22 No ja robie te triale i tu wypadaja lepsze mapy jak na mapach, i nagrody Jak nazbieram mapek to na mapy
galakty 544 Opublikowano Piątek o 13:41 Opublikowano Piątek o 13:41 Ja dokupiłem unikat zbroję i lecę dalej wiedźmą, czuję że szybko pójdzie, może 50-60% tego co robiłem na sorce bo znam grę, mapy i już nie ginę praktycznie. Dobrze że premiera daleko to sobie na spokojnie ogram
Jaycob 560 Opublikowano Piątek o 13:43 Opublikowano Piątek o 13:43 Gram od 33 godzin i nie podoba mi się. Wszystko jest super ultra pokomplikowane względem D4 dla mnie. Nie wiadomo jak craftować, gra nic nie tłumaczy. Wszystko opiera się tutaj na trails and error. Kilkanaście z craftowanych rzeczy nie miały żadnych affixów do mojego buildu. Mapki i dungi są kolosalne, bez ciekawych miejsc, jak by zrobione z generatora, pełne ciasnych korytarzy, które nie różnią się od siebie. Przez szybko się nudzą. Drzewko umiejętności niby obszerne, ale jak już się idzie po własnej ścieżce to okazuje się, że większość punktów to tylko jakiś procent do dmg. Nic ciekawego. Żeby statystyki jeszcze miały odzwierciedlenie na postęp, ale ja tego w ogóle nie czuję. Nadal jest tak samo trudno jak na początku gry. Walka jakoś taka wolna się wydaje, nie czuć flow. Bossowie mają o wiele za dużo HP i bywają OP. Loot mało wynagradzający. Brakuje sporo QoL jak, chociażby tak podstawowego jak sortowanie przedmiotów w eq/skrzynce. A tak za każdym razem muszę ustawiać przedmioty jak w Tetrisie. Nie podoba mi się, że aby wbić "specjalistyczne" umiejętności muszę wykonywać jakieś próby z przeszkodami jak w jakimś platformerze.:E I na cholerę zwoje identyfikacyjne trzeba kupować? Mamy 2000 rok? Technicznie jest słabo. Gra chodzi raz bardzo płynnie, a raz fatalnie - mam od 100fps do 40fps. Żałuję, że dałem się namówić na ten ea. Mogłem poczekać aż będzie free.:D 4
Slayer 50 Opublikowano Piątek o 13:46 Opublikowano Piątek o 13:46 Aj kolego gra chyba po prostu nie dla Ciebie ; D Co do tych zwojów to przecież możesz identyfikować u NPCów. Ja jako weteran diablo 2 jestem zachwycony grą ; D 1
wrobel_krk 419 Opublikowano Piątek o 13:53 Opublikowano Piątek o 13:53 @JaycobKup buty z movement speed i broń pod builda po 1 exalted i wtedy będzie szybciej i łatwiej. Poza tym zgadzam się z wnioskami to wszystko irytuje niestety, triale i dungi itd długie, mapy też długie. Ale jeszcze mam fun bo jak kupujesz ekwipunek czujesz postep i moc, gra pod handel ustawiona, ssf to widziałem filmiki jaki badziew maja nawet koksy w tej grze:) Inna rada może ktoś skorzytsa Ja rozrobiłem, sobie skrzynki z 1ex,2 ex, 3ex cena itd wrzucam tam wszytko co wydaje mi się że ktoś kupi, jak mam 1000 spamu tzn że to cos jest dużo droższe i sprawdzam ceny w markecie. Jak ktoś nie kupi po jakimś czasie sprzedaje kupcowi lub mielę na drobne
galakty 544 Opublikowano Piątek o 13:54 Opublikowano Piątek o 13:54 Crafting jest banalny, 5-10 minut na YT i już wiesz jak to robić. Inna sprawa że na tym etapie to crafting jest złym pomysłem, nie dasz rady, kupujesz na rynku. Mapki są jak w D2 czy PoE1, żadne zaskoczenie. Co do drzewka to zgoda, ale to samo masz z paragonami w D4 (które uprościli po roku?) Bossowie potrafią padać bardzo szybko jak masz dobrą postać, na początku się męczyłem, teraz ubijam w 20-30 sekund i do widzenia. Sortowanie zgoda, brakuje Nie musisz kupować zwojów jakoś od połowy Aktu 1
Slayer 50 Opublikowano Piątek o 13:54 Opublikowano Piątek o 13:54 @wrobel_krk dobra rada odnosnie tych zakladek w skrzynce. Obecnie chyba nawet jest obnizka na premium taby w sklepie.
Jaycob 560 Opublikowano Piątek o 14:08 Opublikowano Piątek o 14:08 14 minut temu, galakty napisał(a): Nie musisz kupować zwojów jakoś od połowy Aktu 1 Wiem, ze nie muszę, ale wciąż trzeba się wracać do miasta specjalnie w tym celu.
Brolly 148 Opublikowano Piątek o 14:14 Opublikowano Piątek o 14:14 (edytowane) W dniu 1.01.2025 o 23:15, Imm napisał(a): W EA dostępne są 3 akty(z 6 w pełnej grze), które następnie przechodzisz na wyższym poziomie jeszcze raz, Lekko po początku 3 aktu jestem czarodziejką i ewidentnie coś źle robię ktoś mi polecił build frozen orb, lightning orb, flame wall i spamić te błyskawice co się odbijają od ścian. Pewnie itemy kuleją albo coś innego xd Edytowane Piątek o 14:15 przez Brolly
Slayer 50 Opublikowano Piątek o 14:18 Opublikowano Piątek o 14:18 7 minut temu, Jaycob napisał(a): Wiem, ze nie muszę, ale wciąż trzeba się wracać do miasta specjalnie w tym celu. Ale to byś chciał żeby nie było w ogóle niezidentyfikowanych przedmiotów? czy jak?
Jaycob 560 Opublikowano Piątek o 14:19 Opublikowano Piątek o 14:19 To, co było w D3 albo D4. Automatyczna identyfikacja albo niekończona z poziomu ekwipunku. 1
wrobel_krk 419 Opublikowano Piątek o 14:22 Opublikowano Piątek o 14:22 Dla mnie też głupota. że to komplikują bo ktoś tam może chcieć sprzedać niezidentyfikowane do mnie nie przemawia. Bo muszę zbierać ten złom is kakać albo identyfikować na ręcę, a tu dalej 99% itemków to złom i dużo ich wypada a niektórzy pisali ze w d4 dużo to tu więcej chłamu, jednak chyba nie grali w d4 ostatnio 1
Rekomendowane odpowiedzi