Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czemu jeszcze nie jest 29? :Up_to_s:

150 nowych node'ów w drzewku, oh yes, give me that shit! Tyle buildów do zrobienia i przetestowania... a tak mało czasu.

Tak trochę prześmiewczo, weźcie to porównajcie sobie do tego, co serwują ludziom w kolejnym sezonie DIV. :rotfl:

Patch noteshttps://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3826682

Warto również wspomnieć, że PoE II będzie miało darmowy weekend 29-1 września, więc każdy może spróbować nową wersję gry. :)

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano

Co z tego że tyle nawalili, jak nie będzie ciekawej nowej postaci to pewnie długo nie pogram. Nowy akt wcale nie cieszy bo przechodzenie kampanii jest za długie a zapowiada się jeszcze dłuższe. A co do D4 to ja myślę że to ten sam gatunek ale całkiem odwrotne spojrzenie na niego więc nie ma co - większość wybierze albo to albo to ja tam lubię pograć i w d4 i w poe2. Więcej na pewno godzin mam jeszcze w d4, bo wcześniej wyszło:)
Jakby zrobić miks poe2, d4 i Last Epoch byłoby idealnie. W każdą pograłem dużo, każda z 3 ma swoje wady i zalety.

Wg mnie ranking poe2, d4 potem LE.
Chętnie do poe2 wziąłbym tryb offline + edytor z LE, skip kampanii z D4 (pamiętanie postępu - chociaż kolejną postacią bez skipu udręka w poe2) i oprawę audiowizualną.
Z poe do innych ilosc możliwości i poziom rozbudowania endgame.

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano

PoE2 przede wszystkim ma za długą kampanię jak na stan przedpremierowy, nie wiem jak się można cieszyć z tylu godzin nudnej fabuły której pominąć nie idzie :E LE chociaż zajmuje to 2h i masz mapki endgame, a tu? 

Czekam na premierę i dopiero wtedy wracam, ale na pewno cieszy nowy trade - W KOŃCU. Poprzedni system to była totalna porażka. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja również czekam na premierę, do tego czasu pewnie wyjdzie jeszcze sporo nowej zawartości, zmian, pewnie też pojawią się nowe klasy i pełna fabuła. Oczywiście po premierze też to samo będzie miało miejsce znając Grinding Gear Games, także najlepiej będzie odpalić za jakieś 2 czy 3 lata :E 

Opublikowano

Zobaczylem free weekend, ale akurat mnie nie ma, jak w pon 1 wylacza to jakos pozno to moze bede mial chwile zeby liznac, a potem poczekam na pelna jak juz wyjdzie i wtedy sie pogra bo tak czy siak bedzie f2p.

Opublikowano

Jak zawsze powtarzam, każdy powinien grać w to, na co ma ochotę.

Mi osobiście brak nowej klasy w ogóle nie przeszkadza, zdecydowanie bardziej wolę aby dodali nowy kontent - endgame, rozbudowali możliwości buildów, crafting itp czyli dokładnie to, co zrobili. Jest to dla mnie największa radocha - tworzenie nowych, unikalnych buildów i kombinowanie z nimi aby grało się nimi efektywnie w endgame. 

• Like 1
Opublikowano

Zależy jakie cele sobie stawiasz. Dojście do ubijania bossów na najwyższym stopniu trudności trochę czasu zajmuje przeciętnemu graczowi. A przecież wiele osób testuje rożne buildy w jednej lidze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pijoter100 napisał(a):

Startujecie swoim buildem, czy z netu?

Czy będzie coś grywalnego poza lightingiem? Nie śledziłem tematu, a pograłbym w weekend w nowego patcha.

Ja zaczynam swoim. Zawsze robie tak. Gram sowim i zmieniam dopiero jak dochodze do sciany...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Też planuję zagrać, LE to była taka mała przymiarka do takiego innego grania w hns/arpg. 
Nie znam mechanik w grze, nigdy samemu nie robiłem builda, będzie to na chybił trafił, bo to nie jest takie łatwe jak LE czy inne hns. 

Wymyśliłem sobie, że zagram wojownikiem 1h+ tarcza, ale jak czytam na necie, wsłuchałem się w filmik o wojowniku i jego nerfach, np tarcza ma maks 50% cap na block(wcześniej było 75%), pasywka Giant's Blood do noszenia 2h w jednej ręce też dostała nerfa-naliczana siła daje tylko połowę HP itd, do tego broń 1h ma bardzo małe obrażenia, to robiąc coś samemu, a potem ewentualnie przerabiając na jakiś build może nie być kolorowo. Pewnie kampanię da się przejść jak i wejść w end game, ale co dalej.

Druga opcja to Rangerka, a dokładnie łuczniczka pod lód, a nie pod błyskawice, pewnie błyskawice będą dodatkowym skillem, bo tych od lodu jest mało -chyba, że da się zmienić gemami właściwości obrażeń, ale tego do końca nie wiem. 

Grałem magiczką w 0.1, nie grałem w 0.2. 

Nie mam buildu, nie wiem pod co iść, zastanawiać się będę jak wpadnie lvl w co dać pkt pasywki jaki skill i gemy wybrać, nie mam pojęcia.  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wojownik chyba dalej najgorsza klasa, także przemyśl dwa razy bo możesz się zrazić do gry :E 

Ja zobacze jak z czasem bo przeprowadzka pochłonęła 2x więcej czasu niż zakładałem, jestem totalnie rozbity i dopiero dziś/jutro ogarniam biurko a i tak będzie połowa rzeczy na podłodze :/ Miałem zamiar najpierw LE ograć, a potem może PoE2, ale nie wiem czy od razu PoE2 nie odpalić jednak. W LE niewiele się zmieniło. 

Edytowane przez galakty