Mar_s 700 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Co za cham! Tak obraził mojego komputra! Ale możesz się cieszyć, 7800 XT po moim dopieszczeniu był szybszy 1
Pentium D 197 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2024 Wpisałem z nudów nazwę tego zakupionego wentylatora na youtube i po scrollowaniu trafiłem chyba na złoty kanał Niestety po portugalsku, ale popatrzeć można i są tabelki.. Gość ma pełno testów wentyli z ali. Jest test rpm, zużycia energii, test na coolerze, na chłodnicy. Model który wziąłem vs niżej model który też rozważałem.
Pentium D 197 Opublikowano 24 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Właśnie dostałem info, że paczka z wentylami odebrana przez lokalnego dostawcę, sprawdzam i widzę że tylko 3 z 4 paczek. Wchodzę na ali i lipa bo paczka z 3 wentylami nadal w drodze. Dzisiaj przyjdą tylko 4 sztuki. Wszystko przez to, że chińczyk tak pakował paczki: Zamówienie jest pakowane 19:54 17 grudnia CET Zamówienie jest pakowane 22:19 17 grudnia CET Zamówienie jest pakowane 23:14 17 grudnia CET Zamówienie jest pakowane 07:59 18 grudnia CET 9 godzin opóźnienia w pakowaniu a różnica w dostawie 3 dni lub więcej bo nie wiadomo ilu kurierów w piątek wyjedzie. 8:11 i paczki już wrzucone Edytowane 24 Grudnia 2024 przez Pentium D
Pentium D 197 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2024 Nie wytrzymałem i jednego wsadziłem. Dmucha elegancko. Do 1000 - 1100 rpm praktycznie nic nie słychać. Jasno już od jednego a jeszcze 5 wleci Musze nagrywać One Plusem, lepiej focus trzyma 2
Pentium D 197 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Wczoraj doszła reszta wentyli. 9 godzin opóźnienia w pakowaniu a różnica w dostawie 6 dni Piękne kabelki Na chłodnicy kręcą się niby maksymalnie na 1500 rpm, powinno być +100. Może być tak, że są za słabe do przepychania przez chłodnicę albo taki się trafił. Na froncie natomiast mają maks 1700 rpm, ale nic ich nie ogranicza. Ten z tyłu kręci maks 1600 rpm, ale przepycha przez tylną kratkę. Piękny police car. Wreszcie zdjąłem folię ze szkła, po 5 miesiącach od zakupu Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Pentium D
wallec 78 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Co to za chłodzenie ram? O ile obniża temperaturę w tm5?
MarcoSimone 79 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 3 godziny temu, wallec napisał(a): Co to za chłodzenie ram? O ile obniża temperaturę w tm5? https://pl.aliexpress.com/item/1005006345160758.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.30.17571c24m4H8mw&gatewayAdapt=glo2pol Mam je, ale nie używam bo w grach komp mi nie przegrzew kostek. Obecnie mam full CLC i karta nie dmucha na ramy. 1 2
Pentium D 197 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 7 godzin temu, wallec napisał(a): Co to za chłodzenie ram? O ile obniża temperaturę w tm5? Nie chce mi się sprawdzać. Bez tego miałem pod 52*C grając w TLOU ale wtedy miałem też 6700 XT i inne wentyle w obudowie. Mogę później odpalić TLOU i zobaczyć ile jest na ramie.
Pentium D 197 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Prawie zawału dostałem Jeszcze w GPU-z same zera się pokazały. Ogólnie komp nagle zaczął sypać błędami przy próbie edycji wideo w Vegas Pro i jakieś błędy pamięci, programy z paska zaczęły się też wysypywać i biały ekran, ale nadal można było wywołać Menedżera zadań. Wyłączyłem kompa od prądu i poruszałem ramami bo jak błędy pamięci to pewnie ram. Po tym zabiegu ponownie start kompa i nadal się Vegas sypał. Kolejny reset i coś mi kolory monitora nie pasowały. Sprawdzam GPU-z i zera, w urządzeniach kod 43, Adrenalina nie działa. No myślę sobie https://www.youtube.com/watch?v=-V0314xTtMc Wyłączam kompa od prądu i czekam chwilę. Uruchamiam, wchodzę do biosu i rebara daję na disabled bo i tak był wyłączony w Adrenalinie. Reset i grafika jest widoczna. Robię test vramu programem który sideband tu linkował - ok, Superpozycja - ok, Time Spy - ok. Pozostaje mi stestować Ram i dalej rzeźbić w Vegasie i obserwować, ale serio jak zobaczyłem zera w GPU-z a później kod 43 to aż mnie za gardło ścisnęło. Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Pentium D
Send1N 745 Opublikowano Środa o 13:49 Opublikowano Środa o 13:49 I co dalej działa wszystko ok z wyłączonym rebarem w biosie? sama w sobie ta akcja jest totalnie dziwna.... włączałeś re-bar testowo z powrotem?
Pentium D 197 Opublikowano Środa o 17:26 Autor Opublikowano Środa o 17:26 3 godziny temu, Send1N napisał(a): I co dalej działa wszystko ok z wyłączonym rebarem w biosie? sama w sobie ta akcja jest totalnie dziwna.... włączałeś re-bar testowo z powrotem? Wyszło na to, że Vegas się sypał przez brak pliku stronicowania. Zdiagnozować pomogły wpisy w dzienniku. Najpierw dałem 5 GB i Vegas kilka minut działał i zgasł. Dałem do 10 GB i udało się zrobić cały filmik bez przeszkód. W sumie to dziwne. Jest 32 GB ramu a ten archaiczny plik stronicowania potrzebny. Rebar raczej na nic wpływu tu nie miał. 1
Send1N 745 Opublikowano Środa o 17:50 Opublikowano Środa o 17:50 No ja też musze mieć swapa włączonego przy 32gb ramu bo jak gram w hunta rozmawiając na discordzie to randomowo 2-3 razy w tygodniu mnie wywali do pulpitu z powodu braku pamięci wirtualnej także z tym nie ma co kombinować. 1
Pentium D 197 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu @Mar_s coś się ruszyło. Ciekawe czy do końca następnego tygodnia będzie wiadomo coś więcej.
Rekomendowane odpowiedzi