Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gruba akcja :E
Boxdel, Pasternak, Rozpara - FAME, tylko dlaczego Wojtka zostawili? Edit: Wojtus jednak tez
Isamu i detailer - Isamu alimenciarz?
Adam K. + Patryk M.

Lexi C.

Kickster

Jeszcze jednej osoby brakuje jak ma byc komplet 10.

Ciekawe ktoro jest dalej. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze Nitrozyniak tez robil loterie, ale ponoc tylko jego loterie byly full legit z prawem (losami byly bony/rabaty do sklepu, a nie ebooki).

BTW. Intel tez organizowal loterie niedawno z ebookami, ciekawe co tu sie odawali :D

Edytowane przez ryba
Opublikowano

https://przegladsportowy.onet.pl/esportmania/influencerzy/oto-lista-zatrzymanych-przez-cbsp-boxdel-wojciech-g-i-nie-tylko/dzjexds

Cala lista:

Michał B. ps. Boxdel
    Wojciech G.
    Lexy C.
    Adam K.
    Patryk M.
    Krzysztof R.
    Rafał P.
    Szymon K. ps. Isami
    Adam Z. ps. Detailer
    Sebastian K. ps. Kickster

O ile Kickstera i dziennikarzy troche szkoda, ze dali sie w te losowania wrobic, to reszty nie szkoda :D Ale moze to byc pamietny dzien i koniec pato walk FAME i calego towarzystwa idiotow.

Opublikowano (edytowane)

O masz,wczoraj sobie wieczorem oglądałem rolki i tam często Kononowicz występował ,onet pisał że zmarł na zapalenie płuc.Na zapalenie płuc i hospicjum?

Edytowane przez Fikołek
Opublikowano

Jest taki gościu na tik toku 33hud33 nie mam tej apki ale znalazłem w google i to jest to: https://www.tiktok.com/@33hud33?lang=pl-PL

Ogólnie chodzi o to że typ ma papiery na schizofrenię paranoidalna z tytułu czego przysługuje mu renta. Oprócz tego wpada mu jeszcze jakieś świadczenie socjalne i gościu chwali się że ma ogólnie ponad 6k czystego dochodu miesięcznie. We wszystkich swoich wypowiedziach jest dumny jak to wydymał państwo polskie i drwi z podatników %-) w sposób bardziej wyszukany czy nie, przekaz jest taki że on leży cały dzień a podatnicy mają zasuwać w fabrykach smrodu aby on miał z renty na swoje fanaberie.

Oczywiście nadepnął na odcisk typowego Polaka ;) mnie to osobiście nie rusza, ale uważam to za mocno niemoralne. Tym bardziej że ma podpięta na kanale instrukcje jak uzyskać zaświadczenie o schizofrenii i dostać rentę. Chwali się nawet że jeden z użytkowników już to wykonał i po 2.5 tygodnia na oddziale zamkniętym otrzymał wymagane papiery. Jest to choroba o tyle ciekawa że część ludzi może to z powodzeniem symulować.

@GordonLameman jestem ciekaw twojego zdania z punktu prawniczego. Czy takie coś jest w ogóle legalne?

Opublikowano
W dniu 9.03.2025 o 16:11, hwdp43 napisał(a):

Kiedys czytalem o jakiejs lasce ktora sprzedawala swoje pierdy w sloiku :E

Ja słyszałem o takiej co butelkowała i sprzedawała wodę po kąpieli. Zastanawiam się czy mamy do czynienia ze stałą liczbą ludzi z problemami psychicznymi, czy jednak te zjawisko będzie się rozrastać. I tutaj nie mamy do czynienia ze zwykłą samotnością takich jednostek, tylko całkowitym zidioceniem.

Opublikowano

@Wercyngoteryx

Oczywiście, że okłamywanie w celu uzyskania świadczenia socjalnego nie jest legalne.

Ale ja wątpię żeby on w tej kwestii kłamał. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to taki, gdzie on ma schizofrenię paranoidalną, ale na potrzeby contentu na tiktoku podkoloryzowuje to jak ją dostał.

Nie wygląda na kogoś kto potrafiłby okłamać psychiatry :) 

Opublikowano

Zauważ że musi być jakiś procent świadczeń wystawionych niewłaściwie. Nie dość że taka jednostka obciąża budżet to sama nie wnosi wkładu w budowę dobrobytu. A nakłanianie innych w socialach aby tak robili to patologia.

• 4 tygodnie później...