Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli producent danego mobasa tak jak bywa w przypadku gpu nie przyjmuje sprzętu bezpośrednio od konsumenta to każde zgłoszenie musi lecieć przez sklep w którym został zakupiony towar. 

A sklep prawnie ma obowiązek dać 2 lata rękojmi, nie musi pośredniczyć w 3 roku dla gwarancji producenta. To zależy tylko od sklepu.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Są np. mój Taichi Lite ma możliwość obsadzenia 4 x m2 bez cięcia gpu. Asusy jak dobrze pamiętam od Hero w górę też. I jeszcze pewnie z innych marek się coś znajdzie.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Mój Asrock x870E Taichi Lite też nie tnie i można wrzucić 4 m2. Dla tego też go wybrałem.

Ale coś mi się uwaliło, że Asusy powyżej modelu ROG x870e-e też mają opcję wrzucenia czterech, a tu jednak nie :E 

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam jeden dysk 1tb Kingston kc2500(4 lata temu zmieniłem z 500gb) i dopiero teraz powoli zaczyna brakować miejsca -  ja gram może w 2-3 gry i tyle mam zainstalowane, parę projektów Androida, backup to i tak trzeba w chmurze mieć. 
Dokupie teraz jakiś gen4 2tb i   lata spokoju znów, albo sprzedam ten 1tb i kupie 4tb

Opublikowano (edytowane)

Ok pogrzebałem w tej tabelce i wychodzi, że debilami nie są tylko Asrock , MSI (co ciekawe nawet Tomahawk na zwykłym X870 obcina przepustowość z x4 na x2 i zabiera z USB ale zachowuje x16 dla GPU) i Biostar którego nie da się u nas kupić.

Niby wiem, że można wymienić na większy, ale kurcze szkoda teraz już takich nie robią jak mój 950 Pro na 3D MLC który wytrzyma wieki :E 

Kurcze ta Nova jest mega fajna i nie zabija totalnie ceną tylko ten Asrock. Niby na obecnym 7800x3d mnie to nie boli, ale potem chciałbym osadzić procki z ostatniej generacji co będzie na AM5 na niej i cholera wie czy do tej pory naprawią problemy

Edytowane przez michaelius33
Opublikowano
3 godziny temu, wrobel_krk napisał(a):

Ja mam jeden dysk 1tb Kingston kc2500(4 lata temu zmieniłem z 500gb) i dopiero teraz powoli zaczyna brakować miejsca -  ja gram może w 2-3 gry i tyle mam zainstalowane, parę projektów Androida, backup to i tak trzeba w chmurze mieć. 
Dokupie teraz jakiś gen4 2tb i   lata spokoju znów, albo sprzedam ten 1tb i kupie 4tb

Im więcej dysków w komputerze, tym większy prestiż. :hihot: Za czasów HDD ludzie po sufit mieli obudowę wypełnioną tymi dyskami. :E  

Opublikowano

Oj tam używam dysków jak kiedyś się patrycji używało :D Plus szkoda wyrzucić nośniki na MLC jak teraz już nawet TLC jest wymieniane na QLC

2tb Lexar NM790 - windows i gierki

Samsung 950 Pro - postawiłem na nim linuxa

2TB Adata  NVME 3.0 - chce tam instalować gierki spod linuxa

2x1TB jeszcze na starych twardzielach 2,5" - archiwum różnych staroci

500 GB Sata SSD pod emulatorki i rzeczy do nich

3x 256 w SATA MLC do różnych śmieci