Skocz do zawartości

Płyta pod 9800x3d

aureumchaos

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Mi się już 2 bezpieczniki w głowie przepaliły od czytania o płytach... Cpu nie będę zmieniał przez ci najmniej 5 lat. Gram w 4k i 3440x1440p z suwakami na Maxa, prędzej karte będę zmieniać. 

MSI X670E TOMAHAWK wygląda najsensowniej dla mnie... Nie chce 2k dawać za mobo... Obecne smiga tyle lat i nigdy nic mi w nim nie brakowało a 2k nie kosztowała. Nawet cepa kręcić się dało. 

no dlatego ja wlasnie swoj maksymalny budzet wyznaczylem na 1300 - na tomahawka ;d
ale wciaz szukam dla siebie samego racjonalnego argumentu w czym tomahawk bedzie lepszy od b650e za tysiaka ;d

4 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Mi się już 2 bezpieczniki w głowie przepaliły od czytania o płytach... Cpu nie będę zmieniał przez ci najmniej 5 lat. Gram w 4k i 3440x1440p z suwakami na Maxa, prędzej karte będę zmieniać. 

MSI X670E TOMAHAWK wygląda najsensowniej dla mnie... Nie chce 2k dawać za mobo... Obecne smiga tyle lat i nigdy nic mi w nim nie brakowało a 2k nie kosztowała. Nawet cepa kręcić się dało. 

Ja wyszedłem daleko poza orbitę i wszelkie granice budżetowe, które wyznaczyłem sobie i zamówiłem X870 Taichi (nie Lite).
Jutro powinna być. Jeszcze tylko proc i dysk i będzie komplet.

32 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ja wyszedłem daleko poza orbitę i wszelkie granice budżetowe, które wyznaczyłem sobie i zamówiłem X870 Taichi (nie Lite).
Jutro powinna być. Jeszcze tylko proc i dysk i będzie komplet.

Z ciekawości, ile masz ramu, równe 6000mhz, czy więcej?

39 minut temu, zxc napisał(a):

Z ciekawości, ile masz ramu, równe 6000mhz, czy więcej?

Ten żem zamówił. Jest na liście QVL Taichi i powinien posiadać kości a die.
https://www.morele.net/pamiec-adata-xpg-lancer-rgb-ddr5-64-gb-6400mhz-cl32-ax5u6400c3232g-dclarbk-13180345/

Edytowane przez Umpero

Teraz, zxc napisał(a):

Na zapas.
W wątku o AM5 dyskutowali, że na tą chwilę 32GB wystarczy, ale nie wiadomo co będzie w niedalekiej przyszłości.
Szukaj z kośćmi hynix a die. Zawsze będziesz mógł coś tam pokombinować z zacieśnieniem timingów. Na liście QVL płyty, którą zamówiłeś są podane jaki model jakie ma kości.