Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Zachy napisał(a):

1. To masz kiepska ta intuicje, w testach i nova i taichi jest chwalona :)

2. Qvl sprawdzales? Tak najszybciej sie dowiesz czy testowali taki tandem

1. Testy testami, a na forach młynek z pamieciami. Nova niedostępna, a jej podstawowa zaleta "VfM" przepadła wraz z ceną na poziomie 1800-1900.

2. Asrock nie testował. MSI za to testował i jest na liscie kompatybilnosci.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Bo trzeba bylo brac jak byly po 1650, albo ode mnie w cenie zakupu tez :D

To nawet 1 chetny sie nie odezwał.

Wystawilem na allegro i moment poszla.

A co do problemow z ram to jakoś nie zauwazylem skarg w watku nova/taichi jakich masowych na overclock

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Albo ja tak trafiam, albo musi byc cos na rzeczy. Nowe Asrocki cos maja z ta stabilnoscia w EXPO, sa dosc kaprysnie co do ramu. Niby tam Asrock update robi, ale sam juz nie wiem. Mam tez zle doswiadczenia z przeszłosci. Chce kupic plyte i odpalic wszystko od strzala. Nie chce potem siedziec na forum i trenowac pamieci.

Każdy jakieś doświadczenia z przeszlości ma i to rzutuje na wybór. Ja np miałem 2 płyty Asusa, z czego jedna padła na gwarancji, druga tuż po gwarancji a w karcie grała orkiestra cewek. Przypadek? Pewnie tak, ale nawet patykiem nie tknę niczego od tego producenta. A na Asrocka nie mogę złego słowa powiedzieć, z170 extreme4 przez 9,5 roku działa bez zarzutów w jednym z moich kompów.

Opublikowano
47 minut temu, Zachy napisał(a):

W asrocku tylko pracuja byli inzynierowie Asusa, te firmy nic do siebie nie maja...

Ktoś, tu napisał w ten sposób, dlatego tak napisałem xd..

38 minut temu, Lestat napisał(a):

Chyba jednak wpadnie ta płyta 

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-pro-x870-p-wifi-14177016/

widzę, że jest na nią promocja obecnie.

https://www.velocitymicro.com/blog/x670-vs-x870/  Patrząc na różnice, to nie wiem czy w twoim przypadku i ogólnie(x670 vs x870) nie lepiej x670E, bo ty i tak nie używasz wifi, więc 7 nie jest ci potrzebna.. Podobnie z usb4, no chyba że przyszłościowo patrzysz 

27 minut temu, Zachy napisał(a):

Bo trzeba bylo brac jak byly po 1650, albo ode mnie w cenie zakupu tez :D

To nawet 1 chetny sie nie odezwał.

Wystawilem na allegro i moment poszla.

A co do problemow z ram to jakoś nie zauwazylem skarg w watku nova/taichi jakich masowych na overclock

Przyznam się, że mam małe doświadczenie z kupowaniem używanych na forach, więc dlatego miałem obawy.. 

Opublikowano
5 minut temu, zxc napisał(a):

Ktoś, tu napisał w ten sposób, dlatego tak napisałem xd..

https://www.velocitymicro.com/blog/x670-vs-x870/  Patrząc na różnice, to nie wiem czy w twoim przypadku i ogólnie(x670 vs x870) nie lepiej x670E, bo ty i tak nie używasz wifi, więc 7 nie jest ci potrzebna.. Podobnie z usb4, no chyba że przyszłościowo patrzysz 

Przyznam się, że mam małe doświadczenie z kupowaniem używanych na forach, więc dlatego miałem obawy.. 

Zależy mi na pcie 5.0 i aby przyszłościowo płyta dawała rade

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Umpero napisał(a):

W Taichi też to mam

Poczytaj to sie dowiesz, google nie boli...

Z tego co tu na forum Cie widze wszystko chcesz miec podane na tacy.

Zamias sie doksztalcic tylko gotowce ;)

Wlacz myslenie i zacznij dzialac :lol2::piwko:

Nitro to nie NitroPath :toast:

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)

Ale to tylko Ty masz jakieś czepialskie nawyki.
Najpierw jakaś jazda z tym, że "skoro nie potrafię przeprowadzać testów to po co się za to biorę". Co tam, że szedłem za wytycznymi użytkowników, którzy mi wskazali czym mam testować.
Później, że gdzieś na którejś stronie przeoczyłem link, który podałeś w temacie mającym kilkaset stron.
Nie znam się na OC pamięci i podkreślałem wielokrotnie, że chcę wbić coś sprawdzonego i o tym zapomnieć.

Gdybym chciał się w to wgłębiać to bym pewnie wygooglował, ale zapomniałem, że żeby o coś zapytać Pana oświeconego to trzeba mieć subskrypcję wykupioną.
A ja tak po prostu chciałem nawiązać małą dyskusję.
Teraz już będę pamiętał aby nie roszczyć sobie prawa do możliwości pytania Ciebie nawet o potencjalną pogodę bo w googlach znajdę :hihot:

Edytowane przez Umpero