Skocz do zawartości

Sterowniki AMD Radeon Adrenalin Edition - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Temat dotyczący sterowników AMD Adrenalin. Możemy dyskutować tu na temat nowych jak i starszych wersji sterowników.

Aktualna wersja: AMD Software: Adrenalin Edition 26.2.1 (opcjonalne)

Link do strony - AMD Software: Adrenalin Edition 26.2.1 (opcjonalne)

Last Updated: February 11st 2026.

Highlights

New Game Support

• Yakuza Kiwami 3 & Dark Ties
  • Nioh 3

Fixed Issues

• Corrupted clouds may be observed while playing Arc Raiders on Radeon™ RX 9000 series graphics products.
  • Intermittent application crash may be observed when playing The Finals with ray tracing enabled on Radeon™ RX 7000 series products.

Known Issues

• Intermittent application crash or driver timeout may be observed while loading a saved game in Cyberpunk 2077 with Path Tracing enabled. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible. 
  • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Battlefield™ 6 on AMD Ryzen AI 9 HX 370. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible. 
  • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Roblox Player (Car Zone Racing & Drifting) when task switching between media on Radeon™ RX 7000 series products. 
  • Texture flickering or corruption may appear while playing Battlefield™ 6 with AMD Record and Stream on some AMD Graphics Products.  
  • AMD FSR Upscaling and AMD FSR Frame Generation may show as inactive in AMD Software: Adrenalin Edition when playing Yakuza Kiwami 3 & Dark Ties and Call of Duty®: Black Ops 7 when enabled on Radeon™ RX 9000 series graphics products. 
  • AMD Install Manager is unable to install Optional Drivers. Users are recommended to use the installation link available on this page. 

Edytowane przez MadDog
  • 1 rok później...
Opublikowano

Pamiętam jak miałem kartę RX6600 XT to na początku były problemy i wtedy myślałem żeby zmienić na poprzednią kartę (tylko że było tylko 4gb) a tamtą zwrócić, bo myślałem że coś jest zepsute, ale po kilku nowych wersjach sterowników było lepiej a w tym czasie u nvidii po wypuszczeniu nowych kart były problemy.

Opublikowano

Kiedyś założyłem ten temat, żeby można było sobie gadać o sterownikach AMD. 10 osób mnie wyśmiało po założeniu tematu i wszyscy woleli pisać w dedykowanych wątkach :E

Dlatego w ogóle go nie aktualizowałem bo było zerowe zainteresowanie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie :D

Nikt nic nie pisze to znaczy, że świetne sterowniki i nie ma z nimi problemów :D

A tak na serio to do sterów AMD nie ma co się już w tych czasach przyczepiać. Przez 2,5 roku jak miałem 7900XT, to nie miałem z nimi praktycznie żadnych problemów (oprócz MPO i znikającego kursora na białym polu). Sama nakładka też mi się bardziej podoba niż panel Nvidii. 

Edytowane przez MadDog
  • Upvote 1