Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Jesli 4090 + 9800x3d nie jest w stanie wycisnac stalych 60 FPS w 4k z DLSS to oznacza ze gra jest marnie zoptymalizowana.

Bez FG nie ma takiej opcji.

Niesamowite gdzie dziś jako gracze zaszliśmy... XD

19 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To jest niesamowite, ze na konsoli gra z trzyma 60fps z RT i procku z tableta

Tu też trochę popadasz ze skrajności w skrajność. Jak ustawisz sobie mieszankę średnie/wysokie i RT kapkę zjedziesz to na PC pewnie bite 60\120 będziesz miał.

Z tego co pamiętam na konsoli 60FPS było chyba tylko w trybie wydajności? Więc mydło i wszelakie cięcia w jakości obrazu były naprawdę srogie.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
53 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Tu też trochę popadasz ze skrajności w skrajność. Jak ustawisz sobie mieszankę średnie/wysokie i RT kapkę zjedziesz to na PC pewnie bite 60\120 będziesz miał.

Z tego co pamiętam na konsoli 60FPS było chyba tylko w trybie wydajności? Więc mydło i wszelakie cięcia w jakości obrazu były naprawdę srogie.

Nie popadam w zadna skrajnosc tylko patrze od strony technicznej jak to jest wykonane, bo ta gra od strony gpu nie ma kosmicznych wymagan, ona wyklada na lopatki kazdy cpu. Na PS5 PRO grafika jest znacznie ulepszona od rozdzielczosci po RT i nadal ten tabletowy cpu ciagnie 60fps. No ale ja juz pisalem wczesniej, ze na pc BVH liczone jest na cpu stad takie obciazenie i botelnecki nawet na najlepszych cpu, zjechanie z detalami nic od strony cpu nie poprawi, wrecz pogorszy. Ale jak cie techiczne strony gry nie interesuja to bez sensu ta dyskusja z toba bo to, ze na konsoli jest gorsza grafika to nie trzeba byc orłem zeby o tym wiedziec i w tej kwestio ktorej pisze nie ma to znaczenia jak wyglada ;) Na konsoli BVH nie jest liczone na cpu dlatego ten zenek to ciagnie i dziwi mnie to rozwiazanie na PC juz od pierwszej czesci gdzie zmienianie jakosci DLSS nie przynosilo zamierzonego skutku bo tez wykladal sie procesor.

Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Jak ustawisz sobie mieszankę średnie/wysokie i RT kapkę zjedziesz to na PC pewnie bite 60\120 będziesz miał.

Spoko ale ja w to nie chce grac ;) Tylko technikalia mnie interesuja. Jedynke ledwo zmeczylem bez DLC.

Ta gra interesuje mnie tylko do testowania sprzetu ;)

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wy tylko narzekać potraficie wszędzie. Gra jest lepiej zoptymalizowana od Miles Morales - tam miałem bottleneck - zużycie GPU marnie koło 70%, tutaj wykorzystywane podczas rozgrywki 97-99% wg MSI Afterburner. 

Problem tej gry to niestety ogromnne zapotrzebowanie na VRAM - gra spokojnie dobija pod korek. 

PS: Screeny wyszły dziwne prześwietlone, prawdopodobnie wina HDRu. W grze oczywiście wygląda normalnie. 

spider.thumb.png.4e865aa3a896da117dc42ff1148ac0be.png

Zrzutekranu(9).thumb.png.f0a0a49f7d69ca00cef266684c802dbb.png

Zrzutekranu(10).thumb.png.1b0522403865633b9890840a1d12b312.png

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Bzdura z tym 1%. Grałem teraz 30 min. Nic nie wywaliło. A mam dalej 4090. 

Bywają dropy do 47 fps, ale przez 30 min 2 razy na sekundę. Tak to leci 65-90.

@Phoenix. Ja obstawiam, że te wywalające komentarze, to słabe oc albo uv. 

Kiepski port i optymalizacja to nie opinia jednego gościa ;)  A komentarze typu mi działa więc opinia bzdura sobie darujmy.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ale mimo to technicznie gra za bardzo nie dowiozła bo nawet mając 60 fps zwyz to czuć jakbym miał 30 fps miejscami i to all ustawienia high w 1080p z włączonym DLSS4 a opcje b wysokie po godzinie grania wywala z błędem ze karta za słaba (4060 mam)albo sterowniki zaktualizuj .

W misjach fabularnych niestety  są lokacje gdzie są bugi stylu przeciwnik zapadnie albo są graficzne w stylu w tlou part 1 ze coś zle doczytało to tez jest do poprawienia.

Do poprawy przełączanie TAB+ALT gdzie powrót do gry skutkuje tym ze są znów artefakty graficzne gdzie restart nie pomaga tylko wczytanie gry.

No i optymalizacja do poprawienia mogło by to lepiej działać niż widać.

Niby nie jest zle ale tez nie jest za dobrze grać można na high bez problemu no ale człowiek ma w tyłu głowy ze cały czas jest coś nie tak jkaby zaraz coś moze wysypać.

Edytowane przez brainq
  • Upvote 1
Opublikowano

ktoś gra na RTX 3060 ?    czy faktycznie się wywala ?

znalazłem o tym, a muszę dziś 10latkowi mojemu zainstalować, a nie chce co chwila słyszeć...

Cytat

Wyłączcie nvidia reflex w ustawieniach gry. Zmniejsza wywalanie sie gry i znacznie podnosi uzycie GPU a tym samym lepszą wydajnosc.

Opublikowano

Dobrze Panie hipokryto, darujmy sobie dalsza konwersacje bo rozmowy tego typu mnie nie interesują. Mi też wiele gier działał gdzie komuś nie działało ale nie przejawiałem takiego zachowania jak Ty ;) 

47 minut temu, caleb59 napisał(a):

The Last of Us 2 to też będzie podobny pokaż kaszanki, do tego Iron Galaxy we współpracy z Nixxes. :E

Ja w to nie wierzę.

Zawsze wina gracza i sprzętu ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Odpaliłem na chwilę w ustawieniach max w 1440p - dropy jak diabli :E wyłaczyłem RT, dopiero gra trzyma ponad 60 klatek - ale pytanie jak długo, bo to był mega szybki test więc nawet do Sandmana nie dohuśtałem.  :E

Teraz ciągnie na laptopie, zobaczymy co będzie :E wygląda mi na skopany port.

Opublikowano
W dniu 29.01.2025 o 18:28, lamparcicho napisał(a):

Mniej niż doba i nadal cisza :E Trochę mi to śmierdzi jakimś kupsztalem optymalizacyjnym albo inną lipą :P 

Może kupsztala nie ma ale z RT zrezygnowałem całkiem aby mieć stałe 60fps w 1440p.

Jakieś ustawienia od DF albo HU by się przydały tak czy inaczej :)