ket_rab 445 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Na takie zdjęcia to powinien być oddzielny temat "Śmietniki pecetowe"
Krystian03 35 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Kiedyś u mnie klasyczne chłodzenie procesora w starym komputerze razem z kartą graficzną tak wyglądało (bardziej ciemniejsze) że dosłownie nic nie było w środku widać przez to że od nowości nie był czyszczony. Żeby taki komputer był zakurzony w normalny sposób to trzeba by było nigdy nie czyścić i potem jak przyjdzie pora na nowy sprzęt bo np. nie działają na nim nowe gry to dopiero wtedy zajrzeć.
ket_rab 445 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Występują jakieś minusy gdy rezerwuar jest płasko zamontowany? Zdjęcia podglądowe.
bofff 227 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia tu masz dwa - jeden wysoko, normalnie miałbyś problem przy odpowietrzaniu z PC w pionie, ale jakbyś napełniał poziomo powinno dać radę, ale odpowietrzanie i tak na kilka razy
Fusion 25 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Czy może ktoś próbował to chłodzenie zamontować dokładnie w takiej pozycji? Wiem, że pompa powinna być na dole, ten rez ma dość specyficzną budowę, może komuś tak działa? https://www.angela.pl/p17783,alphacool-core-120mm-reservoir-with-vpp-apex.html
Elder 908 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia @Fusion nie jest to zalecane. Kilka powodów... głównie zabija to łożysko ceramiczne i powoduje problem z odpowietrzaniem kosza pompy. Skrajnie w niektórych przypadkach może powodować ocieranie wirnika o obudowę (tzw. "volute") lub szybsze zużycie mechaniczne. Producent zazwyczaj zaznacza taką pozycję jako niewłaściwą (często oznaczając ją „X” w schematach) ale to wiesz. Owszem w necie masz foty takich show PC gdzie D5 są upside down masz też foty wielu innych cyrkowych kombinacji jak użycie majonezu zamiast pasty termo CPU ale...pominę komentowanie takich rzeczy.
Krzysiak 3 244 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Del Edytowane 29 Kwietnia przez Krzysiak
ket_rab 445 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) Budka bardzo fajna @ju-rek a zobacz jaka ramka i blok na CPU Edytowane 2 Maja przez ket_rab
Elder 908 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Hello... Nie ważne...horyzontalnie czy pion / reverse czy normal...masz wszystko w jednym. 4
ket_rab 445 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Długo czekałem ale dotarła paczka Oba przedmioty wykonanie kozak. 3
Elder 908 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Mój preferowany blok CPU... german engineering 2015 r od lat nie do pobicia w potencjale jaki oferuje dla termiki & flow. Ampinel ...powiem tak, jak by nie te ścierwo 12VHPWR to Ampinel nigdy by nie powstał. Co jedni psują ... inni poprawiają.
RavenArsenal 47 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Do mnie też dojechał ampinel, niestety do Polski i dopiero odbiorę za 2 tygodnie na urlopie, będzie można definitywnie skończyć build i wrzucić kilka fotek. ket_rab wrzucić kilka fotek twojego bloku na apexie.
ket_rab 445 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) @RavenArsenal jeszcze daleka droga zanim blok trafi na apexa Ampinel dzisiaj montowany. Edytowane 14 Maja przez ket_rab
ket_rab 445 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Ale te nowe monoblocki APEX są ciężkie. Do PROART X870E-Creator WiFi waga producenta to 2,74 kg. Edytowane 15 Maja przez ket_rab
trybcio86 103 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Asus co rozjebal system aż mi sie łezka w oku zakreciła
ChudyXp 56 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja W dniu 21.04.2026 o 15:14, AudRob napisał(a): Albo coś takiego znalazłem😊 Tak pewnie wyglądają wszystkie komputery w urzędach dlatego załatwienie spraw tak wolno idzie . To z prywatnej kolekcji czy znalezione w internetach ??
Elder 908 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja @ket_rab To nie jest ostateczna działająca wersja projektu jak sądzę. Raczej preview. PSU nie ma podłączonym żadnych kabli zasilających a tam wybrnąć i mieć czysto to zabudowa wiązek konieczna która przedłuży PSU o minimum 30mm. Walczyłem z tym 6 lat temu...nie do końca wynik tego eksperymentu mi pasował. Ciężki temat. 1
trybcio86 103 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja A u mnie przymiarki Kupiłem sledzią do wypuszczenia węży na zewnątrz. Zostało zakupić węże 10/16 i 4 złączki. Chyba że kupie 2 szybkozłączki żeby to wypiąć w razie "W" bez konieczności spuszczania całego układu. 3
MarcoSimone 1 365 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja @trybcio86 zalecam 2 pary QDC od Koolance. Najlepsza opcja ever. Sprzęt na lata i bardzo ułatwia życie.
Rekomendowane odpowiedzi