Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nigdy nie czytałem, ani nie oglądałem filmów, ale już się przygotowałem dla klimatu i mam wszystkie części na BluRay 4K i chociaż te 3 pierwsze części obejrzę, bo zamierzam prędzej, czy później zagrać w tą grę. Jak mnie zacznie przynudzać, to podejdę do niech jak do gier Ubisoftu. Czyli sam główny wątek, czy najważniejsze zadania, a ten pierdyliard głupkowatych aktywności na mapie odpuszczam ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Nigdy nie czytałeś książek ani nie widziałeś filmów z tego uniwersum?

Chyba widziałem 2 pierwsze części ekranizacji. ale to było tak dawno temu, że nic nie pamiętam. A poza tym to zupełne nic

28 minut temu, skunRace napisał(a):

a ten pierdyliard głupkowatych aktywności na mapie odpuszczam

Część tego pierdyliarda pobocznych zapełniaczy wlicza się do książeczki którą masz za zadanie wypełnić w ramach nadrabiana zaległości (i czego jesteś "rozliczany" na koniec) :E

Całe szczęście nie trzeba robić wszystkich Merlin Trialsów ani zebrać wszystkich stron bo bym sobie oczy wydrapał. Ale część upgrade'ów postaci jest za tymi aktywnościami ukryta

Edytowane przez tuhmunud
Opublikowano

@skunRaceMoim zdaniem książki HP orają filmy jako całość. Czytałem jako dzieciak w podbudzie po części jak wychodziły, potem jako młody dorosły i parę lat temu jako już dorosły chłop. To jest tak napisane, że mimo braku kontrowersyjnych treści, fajnie się czyta chyba w każdym wieku. 

• Upvote 2
Opublikowano
17 minut temu, Kelam napisał(a):

@skunRaceMoim zdaniem książki HP orają filmy jako całość. Czytałem jako dzieciak w podbudzie po części jak wychodziły, potem jako młody dorosły i parę lat temu jako już dorosły chłop. To jest tak napisane, że mimo braku kontrowersyjnych treści, fajnie się czyta chyba w każdym wieku. 

Pewnie tak, ale tyle gier do ogrania, więc nie widzę szans na razie jeszcze na czytanie książek. Obiecywałem sobie nadrabianie zaległości w tą jesień/zimę i coś mi kiepsko idzie. Więcej czasu na TeamSpeaku/Discordzie gadam o dupie marynie, albo forum czytam zamiast grać. Jak już to mnie ciągle namawiają na World of Tanks i tak leci dzień za dniem.

Opublikowano

Książki sztos. Za dzieciaka od rana do nocy się czytało, jeszcze jeden rozdział, jeszcze jeden…
A filmy jak zabrał się Yates, mnie męczą:) (i potem te Fantastczne Zwierzęta..)

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej traktować ten tytuł jak np. ETS 2 czy No Man's Sky, czyli lekka gra aby "odchamić się" od reszty poważniejszych produkcji, jak najbardziej grywalna. Pamiętam, że narzekałem na nią na pclabie, głównie chodziło mi o dziecinną otoczkę i specyficzny klimat. Wtedy jeszcze znałem to uniwersum tylko ze słyszenia, specjalnie zrobiłem sobie maraton po filmach i cóż - no takie fantasy dla dzieciaków ale skłamałbym gdybym stwierdził, że źle mi się to oglądało. Żaden to hit kinowy jak dla mnie ale przyjemnie było zrobić sobie odskok od rzeczywistości i poważniejszych filmów i właśnie takie same doznania można odczuć grając w tą grę - nie jest wybitna, śmierdzi miejscami Ubisoftem i potrafi z biegiem czasu znudzić (nie dokończyłem ale być może kiedyś wrócę) ale ma też swój unikalny klimat i jeśli ktoś jest w stanie się tym jarać to będzie czuł się jak w domu.

Edytowane przez caleb59