nietypowy 36 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Absolutnie nie przepadły. Chyba, że bierzesz jako wyznacznik nasz rynek, to wtedy można mieć takie wrażenie, ale to tylko wrażenie
Phoenix. 4 712 Opublikowano 14 Lutego Autor Opublikowano 14 Lutego 2 godziny temu, nietypowy napisał(a): Chyba, że bierzesz jako wyznacznik nasz rynek, to wtedy można mieć takie wrażenie, ale to tylko wrażenie Ale masz jakies statystyki czy ten rynek zagraniczny to tez twoje wrazenie??
Maxforces 295 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 16 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ale masz jakies statystyki czy ten rynek zagraniczny to tez twoje wrazenie?? Na statystyki jeszcze za wczesnie, wrazenia mam po sobie bo jak arc b580 pojawia sie w cenie $ 250 to schodzi od razu. W NJ/NY nie dostepne.
Phoenix. 4 712 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Dlatego to co wam się wydaje to jedno ale Intel ma marginalny udział ze swoimi kartami. Jeden duży sklep ale przynajmniej konkretne liczby. A to że karty znikają to tylko i wyłącznie ograniczona niska podaż.
tomcug 2 440 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Mindfactory to też nie jest wyznacznik, gdyby globalnie było jak w tym sklepiku, to Intel oraz NVIDIA by w ogóle prawie nie istniały na rynku 1
Phoenix. 4 712 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Oczywiscie ale wole jakies dane oprzec o jakis jeden sklep niz po prostu o nic A dobrze wiemy, ze w desktop gpu intel i tak nie istnieje.
Phoenix. 4 712 Opublikowano 17 Lutego Autor Opublikowano 17 Lutego Powrot do swoich fabow Moze to obnizy cene jeszcze bardziej. https://videocardz.com/newz/intels-next-gen-arc-celestial-discrete-gpus-rumored-to-feature-xe3p-architecture-may-not-use-tsmc
tomcug 2 440 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Na pewno taki jest ostateczny cel, żeby produkować w swoich fabrykach zarówno CPU, jak i GPU. Tak po prawdzie współpraca z TSMC niespecjalnie służy Intelowi, osobiście jestem przekonany, że Arrow Lake w Intel 3 zamiast TSMC 4B byłoby tylko minimalnie gorsze
nietypowy 36 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Jeszcze nie używałem, więc nie wiem jak działa, ale przynajmniej jest dobrze wykonana i ładna 2
nietypowy 36 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 4 minuty temu, nalewator napisał(a): Kiedy jakiś test tego Gunnira? Nie wiem jeszcze kiedy, ale coś postaram się ogarnąć na pewno. Najpierw muszę się nią pobawić przez jakiś czas na co dzień
Rusław 71 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Bardzo ładnie się ta karciocha prezentuje, zdecydowanie lepiej niż jakieś ventusy od msi dla kart nvidii czy im podobne, dwuwentylatorowe konstrukcje. 1
TheMr. 2 601 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Karta stworzona do budżetowych zestawów, jednocześnie obrywa od budżetowych procesorów. Intela poniżej AMD 3600/Intel 12th gen praktycznie nie ma co szukać, a kompów z właśnie słabszymi prockami jest masa. 1
nietypowy 36 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 13 minut temu, Rusław napisał(a): Bardzo ładnie się ta karciocha prezentuje, zdecydowanie lepiej niż jakieś ventusy od msi dla kart nvidii czy im podobne, dwuwentylatorowe konstrukcje. W sumie to się nie dziwię, że Ci sie podoba, bo patrząc na wizualke Twojego kompa to widać, że podobny gust. ProArt 4060 jest mega ładna 1
nalewator 50 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego https://proline.pl/intel-arc-b580-limited-edition-12gb-pci-e-gddr6-31p06hb0ba-p8124741 Chyba niezła cena
nietypowy 36 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego No idzie to w dobrym kierunku. Zobaczymy dalej
leven 537 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Szczególnie przy takim komentarzu ze sklepu "Przedstawiamy kartę graficzną B580 rewolucję w technologii! Oparta o mikroarchitekturę Xe2 i proces TSMC N5, wyposażona w 20 rdzeni Xe, 20 jednostek śledzenia promieni oraz 160 silników XMX, gwarantuje niesamowitą wydajność i płynność działania. 12GB pamięci GDDR6, 192-bitowy interfejs oraz przepustowość 456GB/s zapewniają doskonałą jakość obrazu. Dzięki obsłudze DirectX 12 Ultimate, HDR10+ i Dolby Vision, karta idealnie sprawdzi się zarówno w grach, jak i w profesjonalnych zastosowaniach"
leven 537 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Chodziło mi o to, jakie te karty są cudowne: zwroty "rewolucyjny", "niesamowity", "doskonały", "idealny" istne cudo dosłownie A tak po prawdzie nawet 3060ti nie dogoni Ale niech się udzielają, bo konkurencji nigdy za wiele. Edytowane 20 Lutego przez leven
nietypowy 36 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 1 minutę temu, leven napisał(a): Chodziło mi o to, jakie te karty są cudowne: zwroty "rewolucyjny", "niesamowity", "doskonały", "idealny" istne cudo dosłownie A tak po prawdzie nawet 3060ti nie dogoni Ale niech się udzielają, bo konkurencji nigdy za wiele. Mnie tez o to chodzilo. Typowe pierdoly marketingowe 1
nietypowy 36 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Sparkle i LE w xkomie, wraca normalnosc powoli? Edytowane 21 Lutego przez nietypowy
sideband 1 770 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego W dniu 17.02.2025 o 23:06, TheMr. napisał(a): Karta stworzona do budżetowych zestawów, jednocześnie obrywa od budżetowych procesorów. Intela poniżej AMD 3600/Intel 12th gen praktycznie nie ma co szukać, a kompów z właśnie słabszymi prockami jest masa. Stery od strony CPU leżą i dlatego. To też mają ogarnąć tylko to potrwa. 1
wallec 799 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego A kliknąłem, zobaczymy z czym to się "je". Możliwe, że miło będzie zobaczyć 100w poboru po okresie 350+ 2
nalewator 50 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego Też mnie coraz bardziej kusi ta karta, wymianę planuje na lipiec (w skali roku najtaniej) , może do tego czasu "połatają" narzut na CPU. Daj znać jak się sprawuje.
Phoenix. 4 712 Opublikowano 25 Lutego Autor Opublikowano 25 Lutego 1 minutę temu, nalewator napisał(a): może do tego czasu "połatają" narzut na CPU. Daj znać jak się sprawuje. Od pierwszego Arca nie polatali i nie polataja Bledy beda sie ciagnac do konca tej architektury.
Rekomendowane odpowiedzi