Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, nietypowy napisał(a):

Chyba, że bierzesz jako wyznacznik nasz rynek, to wtedy można mieć takie wrażenie, ale to tylko wrażenie

Ale masz jakies statystyki czy ten rynek zagraniczny to tez twoje wrazenie??

Opublikowano
16 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ale masz jakies statystyki czy ten rynek zagraniczny to tez twoje wrazenie??

Na statystyki jeszcze za wczesnie, wrazenia mam po sobie bo jak arc b580 pojawia sie w cenie $ 250 to schodzi od razu. W NJ/NY nie dostepne.

Opublikowano

Dlatego to co wam się wydaje to jedno ale Intel ma marginalny udział ze swoimi kartami. Jeden duży sklep ale przynajmniej konkretne liczby. A to że karty znikają to tylko i wyłącznie ograniczona niska podaż. 

Opublikowano

Na pewno taki jest ostateczny cel, żeby produkować w swoich fabrykach zarówno CPU, jak i GPU. Tak po prawdzie współpraca z TSMC niespecjalnie służy Intelowi, osobiście jestem przekonany, że Arrow Lake w Intel 3 zamiast TSMC 4B byłoby tylko minimalnie gorsze ;)

Opublikowano

Karta stworzona do budżetowych zestawów, jednocześnie obrywa od budżetowych procesorów. Intela poniżej AMD 3600/Intel 12th gen praktycznie nie ma co szukać, a kompów z właśnie słabszymi prockami jest masa. 

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Rusław napisał(a):

Bardzo ładnie się ta karciocha prezentuje, zdecydowanie lepiej niż jakieś ventusy od msi dla kart nvidii czy im podobne, dwuwentylatorowe konstrukcje.

W sumie to się nie dziwię, że Ci sie podoba, bo patrząc na wizualke Twojego kompa to widać, że podobny gust. ProArt 4060 jest mega ładna

• Like 1
Opublikowano

Szczególnie przy takim komentarzu ze sklepu :hihot:

"Przedstawiamy kartę graficzną B580 rewolucję w technologii! Oparta o mikroarchitekturę Xe2 i proces TSMC N5, wyposażona w 20 rdzeni Xe, 20 jednostek śledzenia promieni oraz 160 silników XMX, gwarantuje niesamowitą wydajność i płynność działania. 12GB pamięci GDDR6, 192-bitowy interfejs oraz przepustowość 456GB/s zapewniają doskonałą jakość obrazu. Dzięki obsłudze DirectX 12 Ultimate, HDR10+ i Dolby Vision, karta idealnie sprawdzi się zarówno w grach, jak i w profesjonalnych zastosowaniach"

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi o to, jakie te karty są cudowne: zwroty "rewolucyjny", "niesamowity", "doskonały", "idealny"  istne cudo dosłownie :stukniety: A tak po prawdzie nawet 3060ti nie dogoni :P Ale niech się udzielają, bo konkurencji nigdy za wiele.

Edytowane przez leven
Opublikowano
1 minutę temu, leven napisał(a):

Chodziło mi o to, jakie te karty są cudowne: zwroty "rewolucyjny", "niesamowity", "doskonały", "idealny"  istne cudo dosłownie :stukniety: A tak po prawdzie nawet 3060ti nie dogoni :P Ale niech się udzielają, bo konkurencji nigdy za wiele.

Mnie tez o to chodzilo. Typowe pierdoly marketingowe

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 17.02.2025 o 23:06, TheMr. napisał(a):

Karta stworzona do budżetowych zestawów, jednocześnie obrywa od budżetowych procesorów. Intela poniżej AMD 3600/Intel 12th gen praktycznie nie ma co szukać, a kompów z właśnie słabszymi prockami jest masa. 

Stery od strony CPU leżą i dlatego. To też mają ogarnąć tylko to potrwa.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, nalewator napisał(a):

może do tego czasu "połatają"  narzut na CPU. Daj znać jak  się sprawuje.

Od pierwszego Arca nie polatali i nie polataja ;)  Bledy beda sie ciagnac do konca tej architektury.