Skocz do zawartości

Handheldy PC (SteamDeck/RogAlly/LegionGO i inne) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero ogarnąłem, że można streamować PS5 na SteamOS, chcę sobie spróbować czy GT7 da się fajnie ogrywać, do online mam 27" OLED i kierownicę, ale karierę lubię na padzie śmignąć i wtedy na kanapę mógłbym iść :D 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Największą głupotą jest rzucanie się jak reksio na szynkę na jakąkolwiek najnowszą aktualizację. I to nie ważne na jakim sprzęcie . 

Ale spiedzielić coś aktualizacją i chcieć kasę za naprawę to trzeba też mieć tupet :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Apropo zaufania do recenzentów :E To w dzisiejszych czasach trzeba właśnie robić samemu recenzję recenzji i wczuć się w to co mówi recenzent i wyłuskać aspekty które pominął celowo lub nie. 

Ja ustabilizowałem w miarę Forzę Horizon 6 na Steam Decku (oled) i akceptuję te ciut dropujące 30fps. Nadal nie widzę na rynku żadnego realnego upgrejdu, bo np dla mnie ilość czasu jaki spędzam grając na handheldzie (czasami nawet tylko 2h na miesiąc) jest zbyt mała abym chciał wgrywać SteamOS i potem bawić się w troubleshooting jak coś jebnie. Czas to pieniądz.

Ale ten gościu może ma zbyt czuły ekran albo popsuty :ehh: Fakt jest taki że jak ktoś chce top wydajność to nie ma wyboru i musi wziąć tego MSI. Mam nadzieję że Intel nie zrobi hit&run, czyli zgarnie hajs za Intel Arc G3 Extreme i zakończy wsparcie za 2 lata :E Chociaż ma to sens jeśli nie sprzeda się wiele sztuk. Wolałbym już tego Intela kupić, niż jakiegoś Z1 Extreme i potem czytać o tym jak Lenovo robi łaskę wydając sterowniki po 6 miesiącach przerwy :E:E Albo kończy wsparcie kiedy sprzęt jest jeszcze na gwarancji. To jest dopiero turbo wtopa. Za mały rynek dla tylu graczy.

Opublikowano
W dniu 5.09.2026 o 11:42, HappyLittleGamer napisał(a):

Wolałbym już tego Intela kupić, niż jakiegoś Z1 Extreme i potem czytać o tym jak Lenovo robi łaskę wydając sterowniki po 6 miesiącach przerwy :E:E Albo kończy wsparcie kiedy sprzęt jest jeszcze na gwarancji. To jest dopiero turbo wtopa. Za mały rynek dla tylu graczy.

Ale na Z1E jest SteamOS i ciągłe wsparcie... Chrzanić Lenovo czy Asusy i Windowsy, pod Linuxem wszystko działa.