Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, DarkeVo napisał(a):

no kończy mi sie cierpliwość

Też mam dość już :boink: Te pure wings 3 co mam jako "zapas" to działają fajnie, no ale zero podświetlenia i wizualnie mi tak średnio w białej budzie siedzą.

Stratusy cztery sztuki za 80zł to dobra okazja za wersję ARGB 140, w tej cenie to normalnie można kupić jedno śmigło, więc mówię sobie biorę za taką kasę same plusy i da się przymknąć oko na to i owo i pokombinować, poprzekładać. 

Najgorszy dałem teraz na tył i jest spoko, na pewno lepiej niż bucząy Light Wings, a to najważniejsze.

No ja miałem P12 ARGB i był wypas cisza absolutna, jedna sztuka, która przez ręce mi przeszła miała delikatnie łożysko słyszalne. 

Opublikowano (edytowane)

Wiele razy wspominałeś, nigdy w rękach nie miewałem. tylko cena trochę odstrasza(90zł za 140 white), chociaż i tak mnie po*ebało z Light Wingsami dwa miesiące temu, a zaczęły buczeć coraz bardziej.

Teraz z tym dealem za 80zł za cztery sztuki, ból dupy jest żeby wydać więcej za jedną %-) 

Sprawdzone mam też swoje trzy sztuki PW3 w magazynie, jak coś wkurza, jest ratunek i powrót do bezpiecznego setupu w każdej chwili :P znalazłem też w swoim magazynie dwie sztuki Fluctusa 140 OS ARGB i nie hałasują i masę różnych 120. Także czuje się bezpieczny bez musu kupowania czegoś, bo to trochę czasami już uzależnienie żeby testować, lepsze jest wrogiem dobrego jak to mówią :boink:

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zna ktoś wentylator slim 120mm który startuje od 3.3v i jest w miarę cichy? Noctua niestety staruje od wyższego napięcia, więc nie nadaje się do zasilacza. Jak nie znajdę to podepnę do płyty, ale wolałbym nie musieć aż tak kombinować. 
Na szybko w google nic nie znalazłem, oprócz oryginalnego wentylatora. 

Edit. Teraz nie mogę ponownie znaleźć tej informacji o 3.3v w sgx650w... Może 4V wystarczą.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Panowie noszę się z zamiarem wymiany wentylatorów w budzie z 120mm na 140mm (na bogato noctua g2 140mm :E) Niestety na tył wchodzi tylko 120mm - myślę nad adapterem 120mm-140mm ktoś kiedyś korzystał z czegoś takiego? (buda O11 dynamic xl) 

Po prostu nie chciałbym mieć wentylatorów w różnych rozmiarach 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Zna ktoś wentylator slim 120mm który startuje od 3.3v i jest w miarę cichy?

Zerknij na scythe kaze flex slim 120 (ten czarno szary) tylko one mają 17mm grubości zamiast 15 jak większość slimów, miałem kiedyś ten wentylator to dość stary model i pamiętam że startował dość nisko jak na slimy ale od jakiego napięcia to ci nie powiem niestety :/ , np arctic p12 DC startuje od 2.9v ale p12 slim od okolicy 6v więc rozumiem twój problem ;) Wspomniany kaze flex slim był fabrycznie montowany na pierwszej wieży Scythe fuma 2, może zapytaj w temacie retro czy któryś z chłopaków nie ma jeszcze tego chłodzenia to może ci sprawdzi ile V potrzebuje do startu ten slim :faja: (Link w spoilerze)

Spoiler

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@Send1NDzięki, ale wątpię by wentylator PWM zszedł poniżej 4-5V.

Znalazłem w końcu opis tego wentylatora, z recenzji innego zasilacza i niestety startuje od 2.59V... Więc pozostaję podpięcie jakiegoś do płyty. Wentylator załącza się chyba od 62C, więc może uda się ograniczyć hałas zmianą wentylacji w obudowie i ustawieniem power limitów na stale. Odwrócenie go na pewno trochę pomoże, ponieważ teraz ciągnie powietrze z GPU.

17658901605914994763055987547300.png.e4ca63d434bc03f1c91ddbad05611ddd.png

W sumie przetestuje upchanie tam zaslacza ATX, ponieważ że skróconymi kablami i wywierconymi otworami montażowymi, powinniem zmieścić się... Ale najpewniej musiałby to być niemodularny zasilacz...

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

MAX, natomiast pro będą wydajniejsze na chłodnicy przy tych samych obrotach ;) do mieszania powietrza w obudowie wez max'y. Jak coś to mają one taką przypadłość jeżeli byś wyłączał je całkowicie to przy wychodzeniu z 0rpm na obroty słychać takie sekundowe jakby zachrobotanie, chrupnięcie - zwał jak zwał :E i to jest normalne gdybyś np myślał że kupiłeś wadliwą partię, natomiast nie stanowi to żadnego problemu bo 99,99% osób zapewne nie wyłącza wentylatorów całkowicie tak jak np ja xD 

Edytowane przez Send1N