Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co jest grane ale u mnie w 1080p z włączonym PT, generatorem klatek, DLAA i wszystkimi detalami na max oprócz jakości cieni - tutaj z "najwyższych" na "wysokie" bo inaczej 12GB VRAM za mało nie mam żadnych problemów z płynnością i stutterem, gra chodzi jak masło.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

To zależy od miejsca są miejsca gdzie jest gruby stutter co chwilę, a są miejsca gdzie jest elegancko przynajmniej u mnie.

Poza tym jak zwykle wychodzi, że stery Game Ready nie są Game Ready :lol2:

Edytowane przez sideband
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Przestań mnie nazywać chamem bo gorsze słowa latają po forum, nie rób z siebie wrażliwego dziecka bo czasami aż ciężko uwierzyć, że po drugiej stronie siedzi dorosły chłop. :E

Co do sterowników to na 591.86 o dziwo nie ma odchyłek w RE9, niepotrzebnie bawiłem się w czekanie na oficjalne 595.59, wczoraj wieczorem zrobiłem test i odpaliłem jeszcze raz nową grę i na początkowym etapie spaceru Grace chodnikiem po mieście w 1080p, detale max (jakość cieni wysoka), PT, DLAA, generator klatek jest ~70fps. Z kolei te same detale ale z DLSS quality daje ~105fps.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
6 minut temu, caleb59 napisał(a):

Co do sterowników to na 591.86 o dziwo nie ma odchyłek w RE9, niepotrzebnie bawiłem się w czekanie na oficjalne 595.59, wczoraj wieczorem zrobiłem test i odpaliłem jeszcze raz nową grę i na początkowym etapie spaceru Grace chodnikiem po mieście w 1080p, detale max (jakość cieni wysoka), PT, DLAA jest ~70fps. Z kolei te same detale ale z DLSS quality daje ~105fps.

Podobno gra najlepiej działa na jakiś sterownikach z zeszłego roku z czerwca ?

Nvidia jak zwykle w formie :rotfl2:

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Dzisiaj rano o tym czytałem, ciekawa sprawa. Osobiście nie chce mi się instalować tak starych sterowników ze względu na stare błędy, które przez tyle miesięcy zostały naprawione do tej pory ale jak ktoś ma chęć zrobić research to proszę bardzo, z chęcią rzucę okiem.

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Podobno gra najlepiej działa na jakiś sterownikach z zeszłego roku z czerwca ?

Nvidia jak zwykle w formie :rotfl2:

Od wczoraj w sieci lata test gdzie na 576.88 wyszła gościowi prawie 2x lepsza wydajność (90%) względem nowych sterów :E oczywiście u nas na forum już widziałem że sprawdzali i różnice są znacznie mniejsze jak to zwykle bywa xD

Opublikowano (edytowane)

Tu chodzi o początkową lokacje w deszczu tu jest duży kop. Ale wiadomo niektórzy nie potrafią robić powtarzalnych testów.

Ale 580.88 też ok nie trzeba cofać się do 576.88. Już 591.67 sprawdziłem jest trochę lepiej, ale nadal lipa sprawdzę jeszcze 591.44.

Edit:

591.44 też lipa także wszystkie 591 lipa ;)

581.94 też już lipa :E

Edytowane przez sideband
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, leven napisał(a):

del

3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Przestań mnie nazywać chamem bo gorsze słowa latają po forum, nie rób z siebie wrażliwego dziecka bo czasami aż ciężko uwierzyć, że po drugiej stronie siedzi dorosły chłop. :E

Wyrażaj się, a nie idź w ślady buraków.  Kupa jest lepsza od gówna :kupa: :kupa: :kupa: :lol2: 

A sterowniki jak na razie pomykają jak należy ( w moich grach) :) 

Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Od wczoraj w sieci lata test gdzie na 576.88 wyszła gościowi prawie 2x lepsza wydajność (90%) względem nowych sterów :E oczywiście u nas na forum już widziałem że sprawdzali i różnice są znacznie mniejsze jak to zwykle bywa xD

90% ? :o  Pewnie wygląda cudownie:

6.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano

No dobra, ale zobacz, jak wygląda np. Tris/Yen w grze, która ma 10 lat ! :P One są piękne. Wszystkie postacie główne w W3 są piękne. No i ich ubiory - cudo :) 

A w tym zachwalanym  Resident Evil Requiem, jak patrzę na ta babke, to umieram :( 

Jakość twarzy jest poniżej Serious Sam First Encounter :lol2:

Opublikowano

Sterowniki ? Ludzie piszą, że wentylatory w kartach maja różne odczyty, a nawet niektóre nie działają. Co jest grane ? 

W sumie, skoro NV przyznała, że jest coś na rzeczy, to musi być prawda. 

Dla czego na mojej karcie działa sterownik 595.59 i jest OK ? 

U Ciebie pewnie też :) 

Brzytwa Ockhama:

"zasada filozoficzna i naukowa spopularyzowana przez Williama Ockhama, głosząca, że przy wyjaśnianiu zjawisk należy wybierać najprostsze rozwiązania, ograniczając liczbę założeń do niezbędnego minimum" 

Pipek znowu nagrzebał :P 

Opublikowano
9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To nie żadna magia sterowników. Gra po ponownym uruchomieniu zmienia ustawienia dlss z Quality na Performence.

Side się cofnął do starych i pisał że jest różnica, oczywiście nie taka jak w tym linku (o czym wspomniałem wyżej)

1.png

Opublikowano

Wiem o tym PT wymusza tryb wydajności i po każdym restarcie przywraca tryb wydajności.

Tak samo nie da się włączyć Reflexa bez FG :lol2:

5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Na granicy błędu pomiarowego:E

Ty sam jesteś jak błąd pomiarowy :E

• Haha 1