Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wsadza 3 generowaną przez AI klatkę pomiędzy 2 dostępne co daje złudzenie zwiększenia fps, dodatkowo żre trochę VRAMu z karty. Może psuć elementy interfejsu gier bo dane obrabia tylko sterownik.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
17 minut temu, Adikon napisał(a):

DLSS będzie można zaimplementować normalnie poprzez panel NV czy będzie potrzebna apka? Gdzieś czytałem, że niby z poziomu panelu będzie opcja, więc chętnie przytulę stery od @sideband :D

NV już nic nie dodaje do panelu. Raczej wszystko idzie w drugą stronę. W tej nowej beta wersji jeszcze więcej funkcji przenieśli do apki. Trend pewnie będzie się utrzymywał aż do całkowitego ubicia panelu. :kwasny:

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
24 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Wsadza 3 generowaną przez AI klatkę pomiędzy 2 dostępne co daje złudzenie zwiększenia fps, dodatkowo żre trochę VRAMu z karty. Może psuć elementy interfejsu gier bo dane obrabia tylko sterownik.

Hahahaha czyli coś co było od kilku lat za sprawą jednej apki na Steamie, wow sukces. 

Opublikowano

Z opisu wynika, że jak gra obsługuje wyłącznie FG to można wymusić MFG. Testował to ktoś (np. W3). Dodatkowe pytanie jak tak to czy bez NV APP da się to wymusić z takie działanie z poziomu NVInspectora.

Opublikowano (edytowane)

@leven 

Na jakiś poprzednich sterach to testowałem i nie działało u mnie w W3.

Tutaj w opisie nowych sterów (a właściwie nowego APP) znalazłem opis, że takie napisanie jest możliwe od tej wersji.

Z nowymi sterami jeszcze nie testowałem. Dlatego pytam czy ktoś testował i czy działa ;-)

Edytowane przez Kabor
Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze stery włącznie z aplikacją beta i póki co w grach, które mam nadpisywanie DLSS z poziomu aplikacji jest nieobsługiwane xD. Spodziewałem się w sumie tego... Może w przyszłości dodadzą więcej gier 🤷🏻