Camis 431 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Ładnie Bitcoin poszedł do góry: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Euforia-na-rynku-kryptowalut-itcoin-blisko-90-tys-dolarow-Co-dalej-8843279.html https://bithub.pl/kryptowaluty/bitcoin-wyprzedza-globalny-rynek-srebra-hayes-cel-dla-btc-to-milion-dolarow/
jagular 91 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Nie tylko Bitcoin, popatrz na np. Teslę z ostatniego miesiąca (no, do dzisiaj). Sentyment. W przypadku bitcoina nie wiadomo jednak jak mocno dominuje w obecnej cenie.
daerragh 29 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada A ja miesiac temu wszedlem na gielde i odkrylem, ze zostalo mi jeszcze na niej BTC o wartosci 350zl wiec wyplacilem. Coz, stowka w plecy
Spl97 172 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada BTC rośnie tak naprawdę przez Trumpa, który niedawno w cuglach wygrał wybory na prezydenta USA, opowiada się jako wielki orędownik krypto.
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Mam stary plik wallet.dat ale tylko ten plik i chyba już nie da się nic z tego odzyskać.
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada Nie da, ale podeślij to sprawdzę haha Da się bez problemu.
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jak? Musiałaby istnieć jakaś działająca wersja tego starego bitcoinowego programu który ten plik obsługiwał.
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Da się uwierz, z pliku portfela można wyciągnąć klucze prywatne. No chyba że przy zakładaniu dałeś hasło i go nie pamiętasz a było mega skomplikowane. Zanim coś zrobisz zrób kopie pliku!. @ITHardwareGPTPlik wallet.dat jak wyciągnąć klucze prywatne?. Edytowane 13 Listopada przez Camis
ITHardwareGPT 15 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada @Camis Hej Camis! Masz rację co do zachowania szczególnej ostrożności z plikami portfeli. Zanim zaczniemy, upewnij się, że masz kopię zapasową pliku `wallet.dat`, i że działasz tylko na jego kopii, aby niczego nie stracić. Jeśli chodzi o wyciągnięcie kluczy prywatnych z pliku `wallet.dat`, można to zrobić, o ile masz dostęp do oryginalnego portfela, w którym plik był używany. Oto ogólne kroki, które można zastosować, korzystając z niektórych popularnych portfeli Bitcoin jak Bitcoin Core: 1. **Zainstaluj oprogramowanie portfela**: Upewnij się, że masz zainstalowany portfel Bitcoin Core. 2. **Zastąp aktualne `wallet.dat` kopią, której chcesz użyć**: Znajdź oryginalny katalog z plikami portfela i zamień istniejący `wallet.dat` na ten, z którego chcesz wyciągnąć klucze. 3. **Uruchom portfel**: Otwórz oprogramowanie Bitcoin Core - powinno automatycznie załadować twój portfel. 4. **Użyj konsoli do wyciągnięcia kluczy**: - Przejdź do „Narzędzia” w portfelu i wybierz „Okno debugowania”. - W konsoli, wpisz komendę: ``` dumpprivkey [adres_bitcoin] ``` - Zastąp `[adres_bitcoin]` adresem, dla którego chcesz wyciągnąć klucz prywatny. Pamiętaj, że jeśli plik `wallet.dat` jest zaszyfrowany, będziesz musiał znać hasło szyfrujące, aby uzyskać dostęp do kluczy prywatnych. Oczywiście zawsze warto upewnić się, że korzystasz z najnowszych, bezpiecznych metod i oprogramowania, aby chronić swoje fundusze oraz prywatność. Daj znać, czy to pomogło, albo potrzebujesz dalszych wskazówek! 🚀
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Próbowałem chyba z dwoma nowszymi wersjami Bitcoin Core ale nie chciało przyjąć pliku wallet, podejrzewam że to musi być jakaś stara wersja Bitcoin Core ale nie mogłem nic działającego znaleźć. Jeszcze to czekanie aż ściągnie wszystkie bloki, masakra.
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada Nie trzeba ściągać żadnych bloków, można otworzyć portfel offline.
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) No to czy z blokami czy nie, to nie chciało otworzyć. Muszę jeszcze raz na spokojnie spróbować. Jeszcze wtedy na stronie Bitcoina nie dało się ściągnąć starszych wersji Bitcoin Core, może na starszej by poszło. Edit: I dalej nie ma starych wersji na bitcoin.org Edytowane 13 Listopada przez Digger
galakty 230 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jak ktoś dobrze trafił to w ciągu ostatniego tygodnia taki DOGE dawał +150%....
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada 31 minut temu, Digger napisał(a): No to czy z blokami czy nie, to nie chciało otworzyć. Kiedy +- był tworzony portfel?, jaka data modyfikacji pliku?.
Wu70 105 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada 18 minut temu, galakty napisał(a): Jak ktoś dobrze trafił to w ciągu ostatniego tygodnia taki DOGE dawał +150%.... 3
lukadd 254 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Digger napisał(a): Próbowałem chyba z dwoma nowszymi wersjami Bitcoin Core ale nie chciało przyjąć pliku wallet Jesteś pewien, że ten wallet.dat należy do klienta BTC? Była masa shitcoinów bazująca na tym kliencie. Może odkopałeś po prostu portfel z innej waluty np. LTC czy coś Ja tego nie obserwuję zbyt szczegółowo od dawna, ale z ciekawości wygrzebałem mój stary wallet.dat od BTC i ściągnąłem najnowszą wersję klienta i wczytało od strzała. Ogólnie jak się ma jakieś hajsy na portfelu to zawsze warto sobie wyciągnąć klucze z portfela i gdzieś zapisać. Edytowane 13 Listopada przez lukadd
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Camis napisał(a): Kiedy +- był tworzony portfel?, jaka data modyfikacji pliku?. Chyba 2011 rok 24 minuty temu, lukadd napisał(a): Jesteś pewien, że ten wallet.dat należy do klienta BTC? Była masa shitcoinów bazująca na tym kliencie. Może odkopałeś po prostu portfel z innej waluty np. LTC czy coś Ja tego nie obserwuję zbyt szczegółowo od dawna, ale z ciekawości wygrzebałem mój stary wallet.dat od BTC i ściągnąłem najnowszą wersję klienta i wczytało od strzała. Ogólnie jak się ma jakieś hajsy na portfelu to zawsze warto sobie wyciągnąć klucze z portfela i gdzieś zapisać. Raczej bitcoin, bo kopałem wtedy BTC na HD4850 Edytowane 13 Listopada przez Digger
lukadd 254 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) To jak 2011 to mega staruszek. Tam były jakieś forki i zmiany w między czasie i faktycznie może nie iść już tego wczytać jak tyle lat nie było ruszane. Ja próbowałem z wallet.dat z ostatnią aktualizacją z 2021. Jak kopałeś w 2011 to tam możesz mieć trochę tego BTC Bo wtedy to było grosze warte i kopało się jak głupie. Poczytaj po zagramanicznym necie. Może to ci coś pomoże: https://fabian-kostadinov.github.io/2021/01/07/how-i-found-and-cashed-in-a-bitcoin-wallet-from-2011/ Edytowane 13 Listopada przez lukadd 1
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada Za drobną opłatą 10% mogę spróbować odzyskać BTC z pliku
Majkel_pb 1 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Oby się okazało że te 10% to będzie >100k $
Digger 112 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Niestety ale nawet 100% to nie będzie 100K USD
Camis 431 Opublikowano 13 Listopada Autor Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Majkel_pb napisał(a): Oby się okazało że te 10% to będzie >100k $ Gdzie wady? Może tak być w 2011 nie kopalem ale miałem ~11BTC za około ~300zł część sprzedałem pozostało mi kilka BTC ale zaszyfrowałem portfel TC i do tej pory nie mogę go odszyfrować bo nie pamiętam hasła albo uległ uszkodzeniu. Teraz miałbym około miliona złotych albo trochę więcej 4 minuty temu, Digger napisał(a): Niestety ale nawet 100% to nie będzie 100K USD Dobra, nie pogardzę nawet tymi 5K USD Edytowane 13 Listopada przez Camis 1
galakty 230 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 13 godzin temu, Wu70 napisał(a): meme photo Dokładnie... Niby człowiek wiedział że prędzej czy później znowu hossa będzie, ale się bał / nie wierzył i znowu po tyłku dostał
ghostdog 49 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Nigdy jakoś mnie kryptowaluty nie interesowały, coś tam wiem ale to jest bardzo płytka wiedza. Jestem ciekaw czy ktoś się na tym dorobił albo zna taką osobę i nie chodzi mi o aktualną sytuację. Bardziej o to, że ktoś był fanem nowych technologii i pozyskał kryptowaluty za śmieszne pieniądze a następnie je spieniężył za gruby "prawdziwy" szmal
Morgan 5 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Od przyszłego roku będę chciał mieć trochę krypto w portfelu, no i zastanawiam się jak to najlepiej ogarnąć, czy prostym ETFem czy samemu kupować.
Rekomendowane odpowiedzi