Kadajo 7 458 Opublikowano Poniedziałek o 15:44 Opublikowano Poniedziałek o 15:44 Rozwiążmy zagadkę sposobu nakładania pasty raz na zawsze 1
Send1N 4 271 Opublikowano Poniedziałek o 20:02 Opublikowano Poniedziałek o 20:02 Najlepiej to po prostu rozsmarować równo cienką warstwę zamiast bawić się w różne wzorki, w ten sposób można nawet zaoszczędzić bo wiesz że żaden nadmiar nie wypłynie pod wpływem docisku, w necie można naczytać się bzdur że rozmasowując pastę mogą tworzyć się pęcherze powietrza i będzie gorsza wydajność niż np przy "X" nigdy niczego takiego nie zauważyłem, gorsza wydajność może być jak nie pokryje się całej czapki gdy np ktoś nadal kładzie małą kropkę na środek
Lameismyname 2 381 Opublikowano Poniedziałek o 22:11 Opublikowano Poniedziałek o 22:11 @Kadajo Ja od bardzo wielu lat stosuje X z kropkami. Coś jak poniżej tylko linie krzyżujące robię ciągłe. W internetach mówią, że to metoda CISCO, pierwsze słyszę chociaż wieki temu kursy typu CCNA robiłem @Send1N Z 10-15 lat temu smarowałem jak mówisz ale to szkoda czasu, ja w paście się nienawidzę babrać, a tu jeszcze trzeba coś uwalić (czym smarujesz). X z kropkami robię w parę sekund, docisk robi swoje i olewka. Oszczędność pasty też do mnie nie przemawia. Takiego Thermalrighta TF7 masz 7,20zł z przesyłką za 2g... ile Ci tej pasty wypłynie Jedynie trafiłby do mnie argument jak ktoś nie ma wyczucia i rzeczywiście dużo nawali aż się ubabra wszystko na około. Nie lubię też jak pasta włazi w ząbki ryzena ale taki ich urok.
Send1N 4 271 Opublikowano Poniedziałek o 22:19 Opublikowano Poniedziałek o 22:19 To pa tutaj jakie marnotrawstwo specjalisty
Fanbojj 3 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Panowie/Panie coś do laptopa ale gejmingowego Na proca i grafikę,tak żeby poleżało ze 2lata ? Co aktualnie polecicie ?
Send1N 4 271 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tylko PTM na gołe rdzenie, zwykłych past nie ma sensu kłaść, tym bardziej że pada zmiennofazowego kupisz w cenie budżetowej pasty położysz raz i masz spokój na zawsze, później już tylko przedmuchujesz z kurzu wentylatory i radiator. Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N 1 1
Fanbojj 3 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 22 minuty temu, Send1N napisał(a): Tylko PTM na gołe rdzenie, zwykłych past nie ma sensu kłaść, tym bardziej że pada zmiennofazowego kupisz w cenie budżetowej pasty położysz raz i masz spokój na zawsze, później już tylko przedmuchujesz z kurzu wentylatory i radiator. A jakiś pewny PTM i z pewnego źródła /?
Send1N 4 271 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu (edytowane) https://allegro.pl/oferta/thermopad-pasta-na-cpu-gelid-heatphase-ultra-intel-ph-gc-02-i-15220864003 to jest ptm w opakowaniu z logo gelid'a ostatnio był jeszcze thermalright heilos na amazonie za 14zł z darmową wysyłką (ptm w opakowaniu TR ) ale na obecną chwilę nie widzę takiej oferty, ewentualnie od sidebanda z forum https://allegro.pl/uzytkownik/Need4Sport?string=ptm jak coś to najmniejszy rozmiar 30x30 wystarczy na aplikację gpu i cpu w lapku, tylko liczy się z tym że jak nigdy tego nie aplikowałeś to pierwszy wycięty kawałek możesz rozwalić przy zdejmowaniu folii Edytowane 35 minut temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi