Spl97 104 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Brakuje tu tematu o pastach, więc takowy powstaje. Śmiało piszcie, które pasty używacie do swoich CPU, GPU itd. Które polecacie, które omijać szerokim łukiem, a które są przereklamowane? Również nie zabraknie informacji o wpadkach producentów past termoprzewodzących, jak przykładowo to było i chyba nadal jest z Gelid GC-Extreme, który przez wiele lat był szeroko polecany, dziś wpadka tylko i wyłącznie zaszkodziła. Osobiście, na swoim przykładzie w życiu używałem już trochę tychże past, zarówno te tańsze guana do niczego , jak i te, które są całkiem ok, jak Arctic MX-2 oraz te droższe jak Noctua NT-H2, Thermal Grizzly Kryonaut oraz Hydronaut.
Send1N 218 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Najlepsza cena wydajność (nie z tych chińskich) - gelid GC-4, 1g można kupić za 8zł, 3.5g za 14zł i 10g za 30zł mam u siebie i jest ok, w testach top 10 Najbardziej Przereklamowana - oczywiście wszystko od thermal grizzly Najlepsza na gołe rdzenie (pad zmiennofazowy) PTM7950 / Gelid HeatPhase Ultra Edytowane 19 godzin temu przez Send1N
DarkeVo 10 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Teraz kupisz arctic mx4 20 g za 33 zeta
Send1N 218 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Ta tylko że ja pisałem o złotym środku co do cena/wydajność a ten gc-4 wypada lepiej od mx-4 chociaż to i tak są detale ale jak ktoś jest taki że patrzy na każdy 1 stopień to jednak 1
Spl97 104 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 16 godzin temu, Send1N napisał(a): Najbardziej Przereklamowana - oczywiście wszystko od thermal grizzly Ciekawość jest przy Kryonaut Extreme (ta, różowa ) dobra jest? Tubkę 2g daje radę wyhaczyć na promocjach za 60-70 zł, gdzie normalnie taka tubka kosztuje ~100 zł, za taką samą cenę lub za niewielką dopłatą można mieć 10g tubkę Noctua NT-H2. Ostatnio do mnie trafiło ciut lepsze chińskie guano do niczego , czyli GD-007. Brałem z AliExpress tylko dlatego, że zamawiałem tam coś jeszcze i brakowało co nieco do darmowej wysyłki, więc dobrałem, ale do wszelakiego testowania, podłączania sprzętu na krótko w zupełności takie guano wystarczy . Edytowane 3 godziny temu przez Spl97
Send1N 218 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jakby kosztowała 3x mniej to może i by była 60-70 za 2g zwykłej pasty to nadal jest śmiech na sali różnica względem 4-5x tańszej pasty o tej pojemności zamknie się w 1-2 stopniach zależnie od tdp procka.
caleb59 91 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Całe "świadome" komputerowe życie używałem Noctua NT-H1, teraz przeskoczyłem od dłuższego już czasu na NT-H2 i więcej mi do szczęścia nie trzeba. Od tylu lat sprawdzony i przetestowany w boju na różnych platformach produkt, że kompletnie nie ma sensu tego zmieniać czy robić eksperymentów. W skrócie - na kolana przed jaśnie pańskim majestatem Noctua! Edytowane 2 godziny temu przez caleb59
Spl97 104 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Nadal nie wiemy jak się zakończyła "afera" z NT-H2. Czy to był jedynie wypadek przy pracy, gdzie po prostu tylko trafiła jakaś wadliwa partia z br. i było na tyle, czy jednak coś grubszego? Dla niewtajemniczonych: https://www.igorslab.de/en/noctua-nt-h2-thermal-paste-in-the-second-test-comparison-of-2023-and-2024-cost-down-or-lack-of-quality-management/ 1
Send1N 218 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu (edytowane) Tak samo nie wiadomo co dalej z gelidem gc-extreme Edytowane 58 minut temu przez Send1N
Spl97 104 Opublikowano 54 minuty temu Autor Opublikowano 54 minuty temu Gelid GC-Extreme to temat tak bardzo rozpropagowany, że nawet Bartek Szwedkowicz z Liptonem się w to zaangażowali , mieli wypuścić film z badań tejże pasty i do dnia dzisiejszego tego nie zrobili. 1
Rekomendowane odpowiedzi