Skocz do zawartości

Auta elektryczne (BEV)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Kyle napisał(a):

Naucz się czegoś:

Hahahha od Zachara? 

Poza tym Ty cały czas nie rozumiesz co to MILD HYBRID. Z mojej strony EOT, szkoda nerwów. 

37 minut temu, trepek napisał(a):

@galakty

Te szczegóły to podstawa budowy silnika elektrycznego :E Im więcej biegunów w silniku elektrycznym tym większy moment ale mniejsze możliwe obroty. A skoro moc to obr x moment to prosty wniosek.

I z tego co znalazłem to by się potwierdzało, bo Toyota ma 4 pary biegunów w generacji 4 i 5 a Hyundai 6 par biegunów.

I o to mi chodziło ;) Nigdy się nie interesowałem takimi silnikami, zawsze pyszna benzynka we krwi :hihot: 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Tam chodnika jest jeszcze 1,5m, ale fakt, stoi na zakazie :E

Poza tym obok są dwa parkingi, na drugim prawie zawsze jest kilka miejsc wolnych. Jeżdżę tam często do sklepu nagrillu.pl :P 

Ale oczywiście upośledzony intelektualnie właściciel miałby 37 kroków więcej do zrobienia :E 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Poza tym obok są dwa parkingi, na drugim prawie zawsze jest kilka miejsc wolnych.  

Gdzie tam Teslanin Premium będzie stawał na tym klepisku koło zusu :E

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jeżdżę tam często do sklepu nagrillu.pl :P 

:E

PXL_20251222_111242238.jpg

Opublikowano
18 minut temu, Katystopej napisał(a):

Niby czemu? Bo duże? xD

Duże i ciężkie, niszczy drogi. Do centrum wjazd powinny mieć małe auta, dostawy itp. 

Poza tym takimi Teslami zazwyczaj jeżdżą właśnie tacy co tak parkują, bo MOGĄ. 

Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Duże i ciężkie, niszczy drogi. Do centrum wjazd powinny mieć małe auta, dostawy itp. 

Poza tym takimi Teslami zazwyczaj jeżdżą właśnie tacy co tak parkują, bo MOGĄ. 

Przecież Cybertrack to 3 tony, niewiele mniej ważą nowe BMW hybrydy czy elektryczne, więc co, najpierw zakazujemy wjazdu dla spalin, teraz wjazdu dla reszty aut bo "za ciężkie"? Co będzie dalej, przesiadamy się na BMW Isetta?  :E

Teraz, GordonLameman napisał(a):

ani jednej :E 

Uuu no to lawetą wrócisz ze sklepu, bo rykoszet z wiatrówki trafi w 2 koła  xD

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Katystopej napisał(a):

Przecież Cybertrack to 3 tony, niewiele mniej ważą nowe BMW hybrydy czy elektryczne, więc co, najpierw zakazujemy wjazdu dla spalin, teraz wjazdu dla reszty aut bo "za ciężkie"? Co będzie dalej, przesiadamy się na BMW Isetta?  :E

A gdzie ja pisałem że elektrykom ważacym 2.5 tony bym nie zabronił? Zabroniłbym wgl jazdy po mieście bo to kuriozum jakieś. Dyskutują czy taki zderzak czy taka lampa są niebezpieczne dla pieszych, a nakłaniają do kupna elektryka ważącego 2500 kg. 

Co bardziej uszkodzi babcię na pasach? Corsa z 2005 roku czy ergonomiczny elektryk 2500 kg? 

Do miasta małe elektryki, poza miasto hybrydy. Ale nieeeee BEV to przyszłość mimo przeciwności losu, tak dostosujemy prawo i podatki/akcyzy oraz dopłaty żeby tak się stało xD 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

I jeszcze idiota stanął tym na chodniku blokując przejście. Ech. Tacy to się nadają do życia w jaskini co najwyżej. śmiecie. 

Bo brzydsze niż Anna Grodzka :E 

Oj tam oj tam. Każda potwora znajdzie swego amatora :E

Opublikowano
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

waga rosnie od dawna wszystkich modeli a elektryki jeszcze skokowo dolozyly

tylko nie wiem co to ma wspolnego z zakazami do miast, sklepy z 40 tonowych tirow bedziecie zaopatrywac przez glovo? XD

Tu chodzi o osoby prywatne co muszą pod drzwiami zaparkować, firmy muszą działać. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Wracam od fryzjera a tu jakiś kanciok u mnie stoi :stukniety:

Nie wiem co jest bardziej paskudne: Tesla Cybertruck, czy legendarny z brzydoty, jego przepaskudliwość Fiat Multipla (1 gen):hmm: