Skocz do zawartości

Auta elektryczne-hybrydowe (BEV,PHEV,HEV) vs spalinowe (ICE)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Szkalujo pedofila!!11     DONALD TRUMP DONALD TRUMP 
    • Napisałem to co mówię i piszę od lat. Tak w sprawie Iranu jak innych dyktatur. Tak, w pełni popieram interwencje. Czy to duże czy np likwidacje liderów.   Co do Iranu to pisałem też wyraźnie, że tu jest też ważne że pod rządami reżimu państwo to jest jednym z kluczowych w koalicji antyzachodniej. Trzeba to zmienić przed główną konfrotnacją z Chinami i Rosją. Niezależnie od tego jakie środki trzeba będzie użyć oraz ofiar czy to w samym Iranie ale też w zachodnich wojskach. I co ważne trzeba tam było wejść tak z powietrza jak siłami lądowymi już dekady temu. Plus dla Trumpa i Netanjahu że ruszyli na ostro.   Kolejna powinna być Korea Płn, choc pewnie znacznie szybciej będzie Kuba, bo tam już trwa oblężęnie, tzn "głodzenie" i zmiana reżimu jest pewna. Widać już że ani Rosja ani Chiny nie są w stanie realnie wesprzeć reżimu w Iranie. Więc Kimowi tez wiele nie pomogą.
    • Omoda 5:   Krzysztof Beze pSstrndooe1h4l240m18cf183icf 3utf0nhi2410gf5g96791gc8h7ilim2  · Witam serdecznie.Od niedawna jestem szczęśliwym użytkownikiem OMODY 5 HYBRID PREMIUM.W sobotę wykonałem pierwszą dłuższą trasę ŁÓDŻ-ŁEBA. Już na wysokości Włocławka utraciłem wszystkie stacje radiowe i nie byłem w stanie do samej Łeby znaleść jakiejkolwiek stacji.Moje pytanie brzmi,czy występuje ten problem tylko u mnie a jeżeli nie to jak go usunąć.Proszę o pomoc.Z góry dziękuję.   /liczba rzeczy, które mogą się zdupić w chińczykach chyba przekracza łączną liczbę układów w nich zamontowanych :-) / ****************** Beijing 5:   Tomasz Szwarc Srtnsdepoo1t50t1g3i8g 0z146.mg017a1ou3lg4tt7ftmd444h731h63tc  · Witam serdecznie, miał ktoś problem z klima, po prostu nie działa. Może da się to naprawić bez serwisu?   Adam Kowal Obiecujący współautor Z klimą czy nawiewem na kabinę? Mi już 1.wymieniali jakaś klapkę i znowu nie działa środkowy nawiew. Dmucha na szyby i nogi ale na kierowcę już nie.   Tomasz Szwarc Autor Adam Kowal Z Klima nie chłodzi. Nawiew jest w porządku   Phil Colins Mam serwis za tydzień, czekałem 6 miesięcy na części do klimy. Zobaczymy.   ******************   **************** I temat ogrzewania w Cherry Tiggo 9 /praktycznie to to samo co Omoda 9 tylko z innym znaczkiem - ogólnie "prestiż" za 210 000złociszków/  (w sumie to we wszystkich chińczykach dział to totalnie od czapy) - większość użytkowników narzeka na totalnie zj..ny układ ogrzewania: na przemian grzeje i nawala zimnym albo przód wali gorącym powietrzem a tył mroźnym itd.:   Paweł Woliński Gwiazda grupy   · oSpdnrostegf111zl0h33il.lg07f985fat59ldt79 3oi8094u59126c713  · Po 2 tygodniach przyszła odpowiedź z Chery Polska na moje zgłoszenia dotyczące bezpieczeństwa, softu i klimatyzacji/ogrzewania Także ten tego… wychodzi na to, że byłem 1, któremu cos nie pasuje 🤣 (a może i jedyny) Warto było się produkować, żeby dostać taką odpowiedź 👍 *Mic Hal pamiętasz nasz zakład ? Nie wiem jak to rozstrzygnąć ? Co myślisz? Porobią to ogrzewanie?🔥🤣   Mic Hal Obiecujący współautor Autentycznie, na tej grupie fajnie się ludzie dogadują, ja proponuję abyś Paweł Woliński przekazał DW tę odpowiedź na maila, do wszystkich zainteresowanych użytkowników na grupie którzy temat również zgłaszali tutaj i aby każdy z nich dalej puścił swoje, krótkie zgłoszenie, na zasadzie „U mnie również ten sam problem i również się skarżę”. co za dupki…Mają to porobić żeby było porobione bo do mojego zamówienia co zaraz bliżej PS dziś z roczną córcią w ramach spaceru podjechaliśmy do salonu i po zajęciu miejsca w 3 rzędzie nie byliśmy w stanie uruchomić rozkładania drugiego rzędu żeby wyjść, wołaliśmy pomocy - udzielili jej profesjonalnie składając fotel z suwaków na drzwiach, więc nie są aż tacy źli   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Mic Hal bedom robili i będzie porobione 👍🤭   Adam Piotrowicz Obiecujący współautor Hej, na mojego maila (20.02): "Zgłaszam problem z żółwiem, u mnie wystąpił po nocy w garażu, przy stanie baterii 75%, jakieś 4 km od wyjazdu, auto ładowane codziennie, raz na jakiś czas włączany tryb offroad aby się dogrzał silnik. Poza tym wypadają zapłony, odczuwalne jest to na wolnych obrotach, przy nagrzanym silniku też. Ponieważ auto mimo rewelacyjnego 1 wrażenia jest rozczarowujące, to mam pytania: 1. Czy planowana jest zbiorcza akcja naprawcza trybu „żółwia”? Jeśli tak, to kiedy? 2. Czy przewidziane są działania w sprawie nierównej pracy silnika spalinowego na wolnych obrotach? 3. Czy planowana jest aktualizacja systemu ogrzewania, który to nie utrzymuje stabilnej temperatury i działa nieprzewidywalnie? 4. Czy i kiedy zostanie poprawiony interfejs systemu multimedialnego? Obecnie znacząco utrudnia codzienne użytkowanie auta. Zwłaszcza chodzi o pamięć ustawień, ale też o bardzo ograniczone możliwości dopasowania do siebie. Tu jeśli będzie taka wola chętnie podzielę się spostrzeżeniami i propozycjami, bo programowo można byłoby na prawdę wiele poprawić. 5. Czy aplikacja do sterowania pojazdem doczeka się dopracowanej, intuicyjnej wersji? Jak w p. 4, mam trochę pomysłów, które uczyniłyby ją bardziej przyjazną. Na ten moment jestem zawiedziony i zaczynam być zniesmaczony, obsługa tego samochodu jest po prostu ciężka i nieprzyjemna." odpowiedzieli tak (25.02): "Szanowny Panie, Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy dane do działu technicznego. Z wyrazami szacunku, Zespół Chery Polska" Inna sprawa, że zrobiło się cieplej i gdyby nie ten paskudny, niedopracowany interfejs, to byłoby to całkiem spoko auto. Cały czas odkrywam też coś nowego, np. żeby wyjąć wtyczkę z ładującego się auta muszę wejść do środka, włączyć auto, znaleźć "zatrzymaj ładowanie", wyjść i dopiero mogę wyciągać...     Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Adam Piotrowicz ale szybciej Ci odpisali - chyba że wszystkim zbiorowo odpisali 25 lutego 🤣   Adam Piotrowicz Obiecujący współautor P.S. bardzo liczę na poprawki, a póki co przechrzciłem chinola na Grand Bigster Deluxe PHEV i jakoś tak inaczej się na to patrzy   Mateusz Pordzik Też do nich pisałem z tym i noc mi nie odpisali na to   Mateusz Pordzik Mam nadzieję że poprawia soft bo irytuje te ustawianie a o temperaturze to już masakra umnie z przodu ciepło a synowi z tyłu zimno leci     /Pierwsze słyszą :-) / ************
    • To na tej dziadowskiej kompresji YT wygląda już wizualnie fantastycznie! Na żywo na dużym OLEDzie będzie bajka.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...