Skocz do zawartości

ASUS TUF RTX 4090 OC i strasznie gorący HotSpot (105st) - reklamować czy olać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, CryptTM napisał(a):

Normalnie to powinno się wprost napisać do Asusa: co tu się odp*3rdala?

Tak w ogóle to on twierdził, że większość partnerów nvidii (jak nie wszyscy) takie coś stosują. Nie wiem, może ja miałem farta, ale po równym roku mam identyczne temperatury, ze dwóch znajomych na Palicie, Gainwardzie również. Może akurat jakaś parta z normalnymi pastami się trafiła. Szczerze jakbym kupił kartę obojętnie jakiego producenta i musiał po kilku miesiącach, czy nawet roku wymieniać pastę, bo gnojki na tak podstawowej rzeczy oszczędzili i karta lata z HS 100 stopni to bym dla zasady od nich już nic nie kupił.

https://ithardware.pl/aktualnosci/karty_nvidii_sie_przegrzewaja_czolowe_firmy_stosuja_tania_paste_termoprzewodzaca-34172.html

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

A wiecie ze w USA możesz kupić kartę i tego samego dnia ja rozebrać i zmienić pastę, na jaka chcesz i mogą ci naskoczyć ?

Tylko u nas wydajesz milion, a potem od 2 do nawet 5 lat mecz się z jakimś syfem, bo plomba...

Inno3D na przykład pozwala samemu wymienić, przynajmniej tak twierdzą w mailach, może Asus też jakby do nich napisał.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Alek_M napisał(a):

Tak sobie zerknąłem na plombę Gigabyte i jak tak ma ona wyglądać, to na 100% nie przejdzie RMA. Nie dość, że literki nierówno, to litera D wygląda jak jakiś kwadrat. Na oryginale wyraźnie widać, że ta litera ma dwa ostre boki i dwa okrągłe, a tutaj wszystkie okrągłe jak "O" :stukniety: Litery A, to już w ogóle jakieś dziwne, jak szafka nocna :rotfl2: A jeszcze jedno, moja plomba ma kolor szary, a ta czarny.
image.png.04a938bb87086c6087e3efca5bffff0b.png

Mistrzu GB ma różne plomby również białe. Poza tym nie widzioł na żywo jak wygląda nadruk to nie marudź.

Dopiero ktoś się chwalił jak wrzucił na Strixa 4080 Kryonaut to za długo nie pożyła.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
16 minut temu, skunRace napisał(a):

Nie wiem, może ja miałem farta, ale po równym roku mam identyczne temperatury, ze dwóch znajomych na Palicie, Gainwardzie również. Może akurat jakaś parta z normalnymi pastami s

Miałem jednego 4090 Gainward pół roku i zero problemów, tego mam ponad rok i również zero problemów. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, CryptTM napisał(a):

@Kadajo kurde, nie wiedziałem o tym, w sensie, że możesz tak bezproblemowo zmienić paste. Fajna sprawa coś takiego.

@sideband a plomby MSI waćpan posiada?

Są, a co do gwarancji i zmiany pasty to serwisy robią wszystko by odrzucać gwarancję i brak plomby to będzie pierwszy argument pomimo, że Ci wolno zmienić pastę.

Poza tym każdemu radzę robić dokładne zdjęcia przed ewentualnym odesłaniem karty. Serwisy potrafią zmasakrować sprzęt, a później odrzucić gwarancję.

Edytowane przez sideband
  • Upvote 5