galakty 3 337 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Dla mnie Cień Czarnobyla to sentyment, grałem jako dzieciak i o mało w portki nie narobiłem w podziemiach laboratorium Później grałem chyba w Lost Alpha, fajnie było wrócić ale dziś już cięzko w to grać. Lektor robił robotę, ale poza tym to straszne drewno niestety.
sideband 1 781 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Nie zauważyłem żeby była taka straszna to już FEAR mnie bardziej nastraszył 1
Stjepan 2 379 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Zew Prypeci był najbardziej zaawansowany technologicznie, DX11 itd, moja ulubiona część, ale odpalę Czyste Niebo zobaczę czy coś poprawili.
galakty 3 337 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja 15 minut temu, sideband napisał(a): Nie zauważyłem żeby była taka straszna to już FEAR mnie bardziej nastraszył Jako szczyl grając w nocy mimo zakazu ojca to wiesz Jak mi wyskakiwała pijawka niewidzialna albo ten psychic to byłem przestraszony Ale poza tym faktycznie nie było takich akcji.
Crew 900 1 000 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja 17 minut temu, sideband napisał(a): Nie zauważyłem żeby była taka straszna to już FEAR mnie bardziej nastraszył Tam jedyne co straszyło to bugi i glitche.
Keller 728 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja 3 godziny temu, sideband napisał(a): Nie zauważyłem żeby była taka straszna to już FEAR mnie bardziej nastraszył Zależy czy byłeś w dalszych etapach gdzie było się w środku placówki, głównie po kanałach. Czasem coś tam mogło zestraszyć, jednak akcje na zewnątrz jasnym jest że straszne nie są bo jest za duży obszar do ucieczki.
ODIN85 3 503 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Przy Fearze to gra dla małych dziewczynek Nic tu nie straszyło.
Jinx 183 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja W dniu 14.05.2025 o 16:57, Crew 900 napisał(a): Oczywiście już podnieśli ceny na steam Dobrze, że mam wydania premierowe w pudełkach
Crew 900 1 000 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) Będzie obsługa 64 bit. Ciekawe czy też naprawili ścinki które x-ray powoduje do dziś Edytowane 17 Maja przez Crew 900
Necronom 431 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Ta, szczególnie w Zewie te ścinki irytują, a to najlepsza część dla mnie.
caleb59 1 633 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) Wątpię bo ścinki były powodowane dynamicznym systemem A-Life, kiedy to NPC/mutanty przechodziły z trybu offline <-> online - nie mylić z połączeniem internetowym, GSC tak to nazwało. Z grubsza chodziło o to, żeby odciążyć CPU gdy w określonym zasięgu gracza nie ma NPC/mutantów, podczas zwiedzania lokacji gra aktywowała/dezaktywowała ich "w locie", stąd te przycinki. Edytowane 18 Maja przez caleb59
Necronom 431 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja To by wyjaśniało dlaczego w Zewie tak to widoczne było. Tam są duże mapy a nie podzielone jak w Cieniu.
STALKER 75 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Chętnie obadam tego nowego patcha. Ciekawe jak to będzie graficznie wyglądać w 4k.
Crew 900 1 000 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 32 minuty temu, caleb59 napisał(a): Wątpię bo ścinki były powodowane dynamicznym systemem A-Life, kiedy to NPC/mutanty przechodziły z trybu offline <-> online - nie mylić z połączeniem internetowym, GSC tak to nazwało. Z grubsza chodziło o to, żeby odciążyć CPU gdy w określonym zasięgu gracza nie ma NPC/mutantów, podczas zwiedzania lokacji gra aktywowała/dezaktywowała ich "w locie", stąd te przycinki. Zgadza się. Ale teraz ma być obsługa 64 bitowa czyli powyżej 4 gb gra będzie mogła korzystać i jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Oczywiście są mody na dziś jak Open X-ray co zapewniają 64 bit system ale dużej różnicy to nie widać... Zobaczymy jak oni to zrobili bądź skopiowali to od modderów... Edytowane 18 Maja przez Crew 900
caleb59 1 633 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja A skąd te rewelacje w ogóle o X-Ray 64bit bo nie przypominam sobie bym widział taką informację w oficjalnym FAQ od GSC?
sideband 1 781 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Ta gra/silnik była tworzona pod 32bit systemy także w praktyce taka aplikacja pod 32bit systemem mogła wykorzystać max 3GB pamięci fizycznej, a reszta leciała na plik wymiany. Jak wrzucą 64bit to będzie mogła wykorzystać powyżej 4GB pamięci fizycznej, ale nie wiem czy to coś zmieni w kwestii przycinek.
Crew 900 1 000 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 19 minut temu, caleb59 napisał(a): A skąd te rewelacje w ogóle o X-Ray 64bit bo nie przypominam sobie bym widział taką informację w oficjalnym FAQ od GSC? No w zalecanych i minmalnych mają podane sytemy 64 bitowe więc zakładam, że gry będą obsługiwać to...
Czubatka Boża 176 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) Najpierw mam w planach ukończyć całą trylogie STALKER: Legends of the Zone Trilogy a potem jak pojawi się na PS 5/PS 6 wezmę się z drugą część gry S.T.A.L.K.E.R. 2: Serce Czarnobyla Edytowane 19 Maja przez Czubatka Boża
galakty 3 337 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja 14 godzin temu, Crew 900 napisał(a): No w zalecanych i minmalnych mają podane sytemy 64 bitowe więc zakładam, że gry będą obsługiwać to... Obsługiwać a wykorzystywać to dwie różne rzeczy 1
Rekomendowane odpowiedzi