Send1N 491 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Grę wystarczy jedna część nie musi być paczka, benchmark jest dostępny po wejściu w folder z grą, z poziomu menu nie odpalisz jak coś 1
PiPoLiNiO 306 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Mam na Epic Last Light Redux. Rozumiem, że się nada. Zainstaluje i zrobie.
cichy45 174 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) To metro to chyba trzeba w 8K testować żeby solidnie docisnąć GPU bo te 400-500 fps to śmiech na sali Jak dzisiaj będzie mi się chciało to może wrzucę benchmarki Titana Xp, akurat mam w budzie wsadzonego. Zobaczymy jak flagowiec sprzed 7 lat sobie radzi Edytowane 10 godzin temu przez cichy45
wrobel_krk 339 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Mam na Epic Last Light Redux. Rozumiem, że się nada. Zainstaluje i zrobie. Mi z epicu bench się wieszał, "znalazłem" wersję z GOGa tylko pod bencha @Send1NSprawdż czy tak w Sotr na radeonie jak dasz po porstu najwyższe to będzie jak tu: Chodzi najbardziej o Ambient Oclusion HBAO+vs BTAO 2 minuty temu, cichy45 napisał(a): To metro to chyba trzeba w 8K testować żeby solidnie docisnąć GPU bo te 400-500 fps to śmiech na sali Jak dzisiaj będzie mi się chciało to może wrzucę benchmarki Titana Xp, akurat mam w budzie wsadzonego. My mamy w 3440x1440 z rtx 3080/rx 7800xt koło 96 fps na ultra (Quality: Very High; SSAA: On; Texture filtering: AF 16X; Motion Blur: Off; Tesselation: Very High; VSync: Off; Advanced PhysX: Off;) 2
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Jak macie jakiś benchmark ogólnodostępny/darmowy co ma sens to aj mogę zawsze zrobić, to Metro to wyszło samo jakoś z tego że ja i Mar mamy je;) Tylko żeby cisnął po GPU, bo o to nam chodziło
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu @cichy45Ale benchmark jest dostępny bez kupienia gry?
cichy45 174 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a): Ale benchmark jest dostępny bez kupienia gry? Nie no tyle to nie. Ale zawsze na potrzeby użycia samego benchmarka można wiadomo co
Send1N 491 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) W sumie to po co benchmark z gry jak chcemy porównać wydajność samych kart w rasterze może unigine superposition? Edytowane 9 godzin temu przez Send1N 1
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 4 minuty temu, Send1N napisał(a): W sumie to po co benchmark z gry jak chcemy porównać wydajność samych kart w rasterze może unigine superposition? Jak dla mnie może być przynajmniej tylko 1.2gb zajmuje:) 1
Pentium D 150 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 56 minut temu, tomcug napisał(a): Najzabawniej jest, jak np. gierka sobie sama coś zmieni po podmianie GPU na inne Ja się tak zdziwiłem jak wowsa pierwszy raz odpaliłem po zmianie z 6700 xt na 7800 xt. Zamiast limitu na 60 fps fruwało ponad 200 fps i dopiero restart kompa pomógł bo ani przełączanie opcji w grze ani w adrenalinie nie dawało efektu. 1
PiPoLiNiO 306 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu U mnie benchmark Metro mimo ustawienia 3 pętli, robi je w nieskończoność. Także ten... 2
Mar_s 484 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu @PiPoLiNiO Wersja z Epica niestety tak ma, niech ci @Send1N podeśle na PW link do swojego "sklepu" 2
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): U mnie benchmark Metro mimo ustawienia 3 pętli, robi je w nieskończoność. Także ten... To musisz z GOGa mieć wersje. To Metro możesz olać bo problemy są tylko. Jak się opcje dla SOTR, bo chyba nie ma jednej opcji z najwyższych na Nvidia, na Radeonie czekam na info:)
Mar_s 484 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Możemy olać AO po prostu, resztę miałem na maksa Ja swoje ustawienia pokazałem do SOTR, skopiujcie 1:1 i tyle
PiPoLiNiO 306 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): podeśle na PW link do swojego "sklepu" Nie no, lata 90 za mną dawno
Mar_s 484 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu @Send1N Dyskwalifikacja zgodnie z pkt 2.13 naszego wewnętrznego regulaminu, za pokonanie nas w Metro. 2
Send1N 491 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Dołoże jeszcze wyniki w 3440x1440 z metro do tabeli i z SOTRA tylko na tomb raidera musze trochę poczekać bo sklep w którym kupiłem ma lipne serwery
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 3 minuty temu, Mar_s napisał(a): Możemy olać AO po prostu, resztę miałem na maksa Ale to ma chyba duży wpływ na wydajność, chodzi o to żeby każdy miał tak samo: Puszczę w sumie drugi raz z BTAO bo już mam z HBAO+ 5 minut temu, Mar_s napisał(a): Dyskwalifikacja zgodnie z pkt 2.13 naszego wewnętrznego regulaminu, za pokonanie nas w Metro. Dobrze że nie ban Pobłażliwość
Mar_s 484 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Nie no, kolegi nie zbanuję, najwyżej mu posty wyedytuję żeby nie było widać że przegrałem. Dobra, to BTAO ustawię. 1
ShaDow_Pro 54 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu U mnie na UV [email protected] MEM + 1750MHz w metro taki wynik.
Send1N 491 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) @ShaDow_ProUstawień nie dałeś takich samych jak my Dawaj to samo żeby cię do tabeli można było wpisać Edytowane 9 godzin temu przez Send1N
wrobel_krk 339 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu @Mar_sAle teraz widzę ze więcej nazmieniałeś, np antyaliasing TAA na SMAA4x. Może przywróć domyślne, wyłacz tylko DLSS/FSR i daj na najwyższe
ShaDow_Pro 54 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Ustawień nie dałeś takich samych jak my Dawaj to samo żeby cie do tabeli można było wpisać Mają być takie jak na twoim screenie w fhd?
Send1N 491 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Takie jak w tabeli z pierwszego postu https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N6Rd_JymjY8IyrnnVYnJpIt6jat8O32y70ofM50lNk0/edit?gid=0#gid=0 są opisane ja jeszcze nie dodałem do 3440x1440 od siebie na razie tylko 1080p ale Mars i wróbel dali w obu rozdziałkach. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wrobel_krk,
Wyniki w pocie czoła spisane przez zacnego kolegę Wróbla (z Krakowa jak mniemam ) ;)
Rekomendacja dodana przez Mar_s
0 reakcji
Pokaż odpowiedź