Mar_s 639 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Zaczekał do nocy, przyszedł przymrozek, sprytnie. 3
ShaDow_Pro 82 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Jak za starych czasów, trzeba przygotować odpowiednie środowisko testowe 1
Send1N 637 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia To nie jest przypadek że ten temat powstał w okresie jesienno zimowym
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 3 godziny temu, Mar_s napisał(a): Uuu, nowy lider się objawił. Pipek się zapłacze. Chłopaki nie płaczą, chłopaki tańczą na grobach swoich wrogów...
Mar_s 639 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia To jest całkowity przypadek bo to miała być przyjacielska rywalizacja pomiędzy @wrobel_krk i mną, ale wleźliście nam do wątku i go przejęliście praktycznie. @PiPoLiNiO Jeszcze się przeziębisz Ale wynik ładny, niestety w 1080p nadal @Fenrir_14 lepszy
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): Jeszcze się przeziębisz Spokojnie. Jak teraz ktoś mnie przebije to dopiero wtedy otworze okno Niestety w 1080p już nic nie wymyśle. Ale w 4k zapas jeszcze jest.
Mar_s 639 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Otwórz od razu i piłuj 1080p, tam jest dosłownie o dziesiąte części fps'a
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia @Mar_s No niestety nie problem w temperaturze. Tu trzeba by znowu rzeźbić przy ram . Podniosłem o 150MHz rdzenie i i tak nie przeskoczyłem tematu. Ten bench jest chyba mega czuły na timingi.
Mar_s 639 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Raczej procek i ram nie ma tutaj wielkiego znaczenia, może jakieś tak jak tutaj dziesiąte części fps'a można na tym ugrać, zdecydowanie najwięcej zależy od GPU. 1
Send1N 637 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) Jak wyżej, cpu i ram bez znaczenia kompletnie nawet jakbyś miał tą 4090 na platformie z ryzenem 2600 jak coś to każde dodatkowe 50mhz na VRAM'ach też podnosi wynik o kilkanaście pkt Edytowane 11 Grudnia przez Send1N
Fenrir_14 75 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) @MarcoSimone Phanteks Enthoo Pro 2. 10x Phanteks T30 + 3x Noctua NF a12x25. Temperatura w pokoju 21 stopni. Proc na tych nastawach nie przekracza 60 stopni w grach poza momentami kompilacji shaderów. GPU w grach do 55 stopni na powietrzu 😀 Wieczorem poprawię ten 4K 😎 Edytowane 11 Grudnia przez Fenrir_14 1
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 32 minuty temu, Send1N napisał(a): Jak wyżej, cpu i ram bez znaczenia kompletnie Tja. Faktycznie. Zero znaczenia. Zero Tyle ode mnie. Więcej mnie nie wku** z rana
Send1N 637 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) Ja potrafiłem mieć lepszy wynik na tej samej karcie ze znacznie gorszym procem i pamięciami niż inni, gdyby proc/ram tutaj robiły różnicę to porównywanie kart by nie miało sensu w tym benchu. Edytowane 11 Grudnia przez Send1N
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia @Send1N Może 4090 trochę zmienia reguły gry i proc ma znaczenie 1
wrobel_krk 407 Opublikowano 11 Grudnia Autor Opublikowano 11 Grudnia @Send1NTam jest już 160+ fps wiec pewnie CPU/RAM już ma znaczenie na screen 98% użycia GPU, ten 1-2% może zrobić różnicy 1
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia @wrobel_krk Wbijaj mnie na moje miejsce wariacie
Send1N 637 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) Jeżeli doszło na gorszych nastawach do niepełnego gpu load w pewnych momentach to wtedy faktycznie może tak być że przy 4090 ten stary bench zwariował Edytowane 11 Grudnia przez Send1N
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Jak coś to zapas jeszcze jest. Więc czekam na kolejnego rywala
Fenrir_14 75 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Wieczorem zamiast undervolta zrobię jakieś lekkie OC skoro mówisz że proc też ma znaczenie.
Send1N 637 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) Miałem niecny plan na nowy rok: kupić 5090 zrobić superposition i zwrócić ale czar prysł bo uświadomiłem sobie że na allegro pay maksymalnie mam 7000pln Edytowane 11 Grudnia przez Send1N 3
wamak 57 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Mi czasami w 1080p extreme GPU load spadało poniżej 98%, więc nie byłbym taki pewny, czy CPU/Ram nie ma znaczenia. Aż to zaraz sprawdzę.
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia A, no i nie powiem, okno już otworzyłem 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): lekkie OC Brzmi jak kolejny martwy intel...
Fenrir_14 75 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Brzmi jak kolejny martwy intel... Sam nie wiem jak Ci ludzie są w stanie tyle procków uwalić 😀 tam wystarczy tylko odpowiednio w biosie poustawiać, dołożyć porządne chłodzenie, przewiewną budę i te procki śmigają jak złoto.
PiPoLiNiO 410 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): Ci ludzie Ci ludzie to chociażby ja. Możesz sobie ustawić, dać porządne chłodzenie, a potem dać 320W i w 2 tygodnie zaliczyć ze 100h VT3 I będziesz wiedział jak można uwalić 2
Mar_s 639 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ci ludzie Czyli to nie ludzie, to pipolinki! 4 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wrobel_krk,
Wyniki w pocie czoła spisane przez zacnego kolegę Wróbla (z Krakowa jak mniemam ) ;)
Rekomendacja dodana przez Mar_s
0 reakcji
Pokaż odpowiedź