Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak wyżej, cpu i ram bez znaczenia kompletnie nawet jakbyś miał tą 4090 na platformie z ryzenem 2600 ;)jak coś to każde dodatkowe 50mhz na VRAM'ach też podnosi wynik o kilkanaście pkt

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@MarcoSimone Phanteks Enthoo Pro 2. 10x Phanteks T30 + 3x Noctua NF a12x25. Temperatura w pokoju 21 stopni. 

Proc na tych nastawach nie przekracza 60 stopni w grach poza momentami kompilacji shaderów. GPU w grach do 55 stopni na powietrzu 😀

Wieczorem poprawię ten 4K 😎

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja potrafiłem mieć lepszy wynik na tej samej karcie ze znacznie gorszym procem i pamięciami niż inni, gdyby proc/ram tutaj robiły różnicę to porównywanie kart by nie miało sensu w tym benchu.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli doszło na gorszych nastawach do niepełnego gpu load w pewnych momentach to wtedy faktycznie może tak być że przy 4090 ten stary bench zwariował :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Miałem niecny plan na nowy rok: kupić 5090 zrobić superposition i zwrócić ale czar prysł bo uświadomiłem sobie że na allegro pay maksymalnie mam 7000pln :E :rotfl:

Edytowane przez Send1N
  • Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Brzmi jak kolejny martwy intel... :boink:

Sam nie wiem jak Ci ludzie są w stanie tyle procków uwalić 😀 tam wystarczy tylko odpowiednio w biosie poustawiać, dołożyć porządne chłodzenie, przewiewną budę i te procki śmigają jak złoto. 

Opublikowano
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Ci ludzie

Ci ludzie to chociażby ja. Możesz sobie ustawić, dać porządne chłodzenie, a potem dać 320W i w 2 tygodnie zaliczyć ze 100h VT3 :pozdro:

I będziesz wiedział jak można uwalić :)

• Haha 2