Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SylwesterI. Sorry, ale ten test nie ma żadnego sensu w 1080p. Odpaliłem testowo 10 razy pierwsze 5 sekund i obserwowałem średni fps. Tam już w tych kilku sekundach, za każdym razem tych samych ustawieniach jest rozstrzał 4 fps. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Ale już ktoś pisał wczoraj że też miał cyrki. 

Opublikowano (edytowane)

Włącz ten test 4x z swoimi ustawieniami i w hwinfo ustaw robienie wykresów zegara gpu (zwyklego i efektywnego), jak karta bije w limit to pewnie będziesz, miał za każdym razem inny spadek na zegarze gpu , tak będzie u każdego u kogo karta leci pod limit mocy

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

Długo się nie nacieszyłem pierwszym miejscem w TimeSpy GPU :( ale na tym CPU swojego najlepszego wyniku już raczej nie pobije, trzeba czekać na zmianę platformy na AM5 i również 9800X3D pewnie :) 

Opublikowano

TimeSpy ma tyle wspólnego z obecnymi grami, że szkoda gadać :) Całościowy wynik tu jest mocno zależny od procka, a właściwie od prędkości rdzenia. Więc i7 14 gen by mnie tu porobiła bez problemu w wyniku ogólnym:) Tak samo tu już prędkość ram też ma znaczenie i podbija wynik. Więc to nie jest test dla posiadaczy AMD :)

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Pavel87 napisał(a):

Długo się nie nacieszyłem pierwszym miejscem w TimeSpy GPU :( ale na tym CPU swojego najlepszego wyniku już raczej nie pobije, trzeba czekać na zmianę platformy na AM5 i również 9800X3D pewnie :) 

To musisz kupić 9950x bo timespy nie ma korzyści z 3dcache ale za to im więcej rdzeni tym lepszy wynik cpu :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

No i namówił :E chociaż jak kupię coś na AM5 to na pewno będzie to jakiś X3D. Zobaczymy jak te nowe warianty się zaprezentują, ale myślę, że nawet na 9800X3D bym odczuł sporą różnicę w timespy chociażby względem swojego leciwego 5800X, który tam ledwo przekracza 12 tys punktów :( 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Send1N napisał(a):

To musisz kupić 9950x bo timespy nie ma korzyści z 3dcache ale za to im więcej rdzeni tym lepszy wynik cpu :E 

Niestety ale Intel robi sieczkę z AMD w TS, na 13900K miałem coś około 26k pkt CPU, zresztą było to chyba publikowane tutaj.  ;) 

Na AMD nie zbliżysz się do tej wartości, ale proc AMD daje znacznie lepszy wynik CPU w połączeniu z kartą NV  ;) 

https://www.3dmark.com/spy/51760126

https://www.3dmark.com/spy/52018853

Zmieniła się tylko karta a wynik CPU o 2000 pkt wyższy  ;) 

• Upvote 1