Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Seria jest okrutnym, odgrzewanym kotletem. Humor, tony broni, zakręcony świat, to wszystko już było 3 razy + dodatki. Jak ktoś lubi ten schemat, pewnie coś z najnowszej odsłony wyciągnie. Mnie już dwójka psychicznie wymęczyła, wątpię żebym kiedykolwiek do tych gier wrócił.

• Upvote 6
Opublikowano
Teraz, Vulc napisał(a):

Seria jest okrutnym, odgrzewanym kotletem. Humor, tony broni, zakręcony świat, to wszystko już było 3 razy + dodatki. Jak ktoś lubi ten schemat, pewnie coś z najnowszej odsłony wyciągnie. Mnie już dwójka psychicznie wymęczyła, wątpię żebym kiedykolwiek do tych gier wrócił.

Przeszedłem 1, potem było gorzej, odpuściłem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą te kolory na OLEDzie tutaj naprawdę robią robotę! Masa też skórek do broni można się pobawić. Lubię takie bajery w grach. ;)

Rano muszę wstać więc starczy na dziś ale weekend sporo się pogra.

Co do optymalizacji jak wyżej wspomniałem praktycznie stałe 100-120FPS i zero problemów.

Borderlands®4   11.09.2025 20_51_15.png

P.S. 200K ludzi na steamie na ten moment. 

Z tą blokadą 30FPS w filmikach ludzi piszą, że jak zablokuje się w grze 60FPS to filmiki też są 60 XD

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie strzela sie spoko szkods ze  optymalizacja leży i bez fg sie nie obejdzie 

2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Nie wiem jakim cudem skoro ja mam te 100-120 w tybie jakości? Chyba, że grasz bez FG. 

Bez... z generatorem na x4 to jest ponad 200

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

OK. Ja już ten x2FG używam na codzień. Przyzwyczaiłem się i większej różnicy mi to nie robi a plynnosc jednak robi swoje. 

Ja tam gdzie nie musze to nie odpalam, ale tutaj bez nie da rady grac.

Fajnie ze jest po polsku - to chyba pierwsza część ktora dostała nasz język  

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
54 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Jezu jaki gniot jeśli chodzi o optymalizację 4k/max dlaa i mam 40-45 fps :E

Nawrt dlss zbytnio nie poprawia sprawy, bo w trybie wydajności  jest cos w okolicach 70-80.. 

do tego odpalasz mfg, ktory ucina bazowy fps i jest mydło i powidło w strzelance fps 🤣

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Dziwna sprawa, bo jedynka to było "pierwsze koty za płoty" i dopiero dwójka to było to. 

Jedynki nie skończyłem, od dwójki w górę bawiłem się świetnie. Gunplay kozak, niech szybciej łatają tę czwórkę, będzie zabawa na kilkadziesiąt godzin.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Gameplay był lepszy. Ale jedynka miała dość szczątkowe dialogi i fabułę...

Za to od 2 zaczął się cringefest. Humor redditowy w pełnej klasie. 

A już pre-sequel i 3 to odwiert do jądra planety nieudolego starania się być zabawnym na siłę.

Dla mnie to jest seria stojąca rozgrywką, ale dialogi na mute i skipujemy wszystkie przerywniki.

Jak poprzednie odsłony - do kupienia za jakiś czas gdy będzie po 50gr albo do spiracenia. 👍🏻

Opublikowano

dwójkę skończyłem ale przy końcu była już męczarnia i było to wieki temu. Dodatek był super 

Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep. Lepszy od podstawki.

Innych części i dodatków nie zamęczyłem. Nudne to i schematyczne. niewiele się zmienia między częściami i przez specyficzną grafikę ciężko powiedzieć czy nowsze części są ładniejsze i czym się różnią prócz efektów cząsteczkowych.

Może kiedyś przejdę Tiny Tina's Wonderlands ze względu na dodatek do dwójki.

Opublikowano
11 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Nie wiem na czym Oni grają ale jeszcze nie miałem gry na tym silniku z takimi problemami jak ludzie zawsze wypisują. 🤷

może dlatego, że masz topowy sprzet 4090? itd? czyli jesteś w ilu 5% społeczeństwa? większośc gra na mainstreamowym sprzęcie.. ;( 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie on po prostu sie lubi oszukiwac i nazywac gowno miodem, bo tu nawet 5090 w  rasterze nie osiaga 60fps (ok 45fps), a generatorow klatek to nie licze bo to zadne usprawiedliwienie, ze gra dziala dobrze :hihot:

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 6