Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Kabor napisał(a):

Jednak po jakimś czasie jak już masz dostęp do kostki (kolejne skojarzenie z diablo ;-), to możesz użyć dziedziczenia (czy jak to się tłumaczy). Chodzi o to że jak masz swój hełm na poziomie np. 50 to możesz zwiększyć jego poziom na 51 używając dowolnego hełmu wyższego poziomu. [...]

Niby tak, ale te materiały są bardzo rzadkie (?). Mam ich zaledwie kilka po kilkunastu godzinach gry, więc wydaje mi się, że prościej i taniej jest po prostu przekuć zestaw u kowala, żeby był na aktualnym poziomie.

Gram na ekspercie i podobno to ten "oryginalny" poziom sprzed dodania poziomów trudności. Jak na razie najbardziej wymęczyli mnie Viper (co to musiało być za bydle przed nerfem :o) i Maluca (jakieś kilkanaście podejść). 

Co do odbicia (reflection), także rzadko go używam, przeważnie tylko jak przeciwnik wykonuje wolne ciosy, a tak to bardzo ciężko mi wyczuć moment uderzenia: mam wrażenie, że okienko jest niezwykle ciasne. Zapewne dlatego, że udana kontra jest zbyt OP, zabiera około 50% staminy wroga. :

Dzięki za tipa z bossem.;) 

18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A dla mnie właśnie Lordsy mają najlepszy desingn. Ile ludzi tyle opinii.

Klimatem dla mnie najbardziej zbliżone są do DS3. 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Dzięki za tipa z bossem.;) 

Kolejnym tipem jest to, że jak atakuje trumną kilka razy (atakiem obszarowym kilka razy pod rząd i po ataku wpada w furię) to zamiast odskakiwać od niego trzeba go atakować. Jak mu zadasz trochę obrażeń w trumnę to przerywa ataki i nie wpada w tą furię.

Dodatkowo można używać dużych rzucanych kul najlepiej z piorunami zadają dużo obrażeń. Do tego warto zostawić sobie przemianę w fantoma do drugiej fazy.

Z takim podejściem dużo łatwiej go pokonać.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Kabor napisał(a):

Do tego warto zostawić sobie przemianę w fantoma do drugiej fazy.

Czy ten Phantom po ulepszeniu staje się użyteczny? Bo na razie wydaje mi się strasznie słaby. Przy Guardian Spirits z Nioh wypada blado, tam czuć było moc. 

Opublikowano

Ja go używałem tylko przy walce z bossami jak już nie miałem czym się leczyć.

Walka ze smokiem jest irytująca przez skopana kamerę.Ja musiałem walke z nim powtarzać bo przy pierwszym podejściu za szybko go pokonałem,przypadkowo przez glitch z tymi zielonymi trującymi kulami do rzucania.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Jaycob napisał(a):

Czy ten Phantom po ulepszeniu staje się użyteczny? Bo na razie wydaje mi się strasznie słaby. Przy Guardian Spirits z Nioh wypada blado, tam czuć było moc. 

Przy ulepszeniu czasu działania na 5 poziom dość długo można w tej formie wytrzymać.

Edytowane przez Kabor
Opublikowano

Trochę szkoda mi punktów na Phantoma. Może ulepszę go później, jak zabraknie mi innych opcji. Obecnie skupiam się na drzewku włóczni i regeneracji spirits. 

29 minut temu, dan254 napisał(a):

pokonałem,przypadkowo przez glitch z tymi zielonymi trującymi kulami do rzucania.

Czyli krótko mówiąc: poszedł chees. :E 

57 minut temu, Tankietka napisał(a):

Jednak nie kupię tej gry po powyższych wpisach xd

E tam, czekaj na promkę, kup i sam sprawdź, a nie polegasz na naszym marudzeniu. :P Gra ma 90% pozytywów na Steamie. :) 

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Trochę szkoda mi punktów na Phantoma. Może ulepszę go później, jak zabraknie mi innych opcji. Obecnie skupiam się na drzewku włóczni i regeneracji spirits. 

Na szczęście punkty można dowolnie zmieniać, więc zawsze można przetestować daną umiejętność.