Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mnie też od Yakuzy 0 odrzucił gameplay. Minigierki mnie tak średnio interere, a ciągłe bicie japońca po łbie szybko znużyło - tak po 20h. Ale dam serii drugą szansę, w odwodzie czeka Yakuza: Like a Dragon. Urlop świąteczny? Może.

Edytowane przez Lypton
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Lypton napisał(a):

TVGry poebao, ponad 5h materiał o serii. 

Biorąc pod uwagę, że mówią tutaj łącznie o 14 grach (9 głównych, 2 spin-offach detektywistycznych i 3 spin-offach pobocznych), które opowiadają historie od 18-ego wieku aż do czasów obecnych, długość materiału wcale mnie nie dziwi. Cała ta seria jest po prostu ogromna - ilość bohaterów, połączeń fabularnych, różnorakich wątków itd. - tego się zwyczajnie nie da streścić w godzinę. Do tego jeszcze oni omawiają tutaj gry oryginalne, a także późniejsze remastery i remake. Gdybym miał strzelać, to na ten moment na Yakuzy poświęciłem już dobre 450-500h, a przede mną jeszcze 3 odsłony, z czego dwie najdłuższe w całej serii (IW i Lost Judgement). 

Fantastyczna seria, nie żałuję ani jednej minuty spędzonej w Yakuzach (no, może poza Yakuzą 3, która bardzo odstaje od innych odsłon).

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Co tu nie ma wątku o nowej, pirackiej odsłonie :E ?
Odpaliłem na chwilę demo i parsknąłem śmiechem już na etapie ostrzeżenia, że "ta gra to fikcja" .
Przy samouczku naśmiałem się od groma, jak nic kiedyś się zabiorę za to... W końcu jakaś gra do której można przysiąść na chwilę i prawie od razu coś angażującego lub absurdalnie śmiesznego można spotkać.
Jak ja już rzygam przesadną ekspozycją lub wypełniaczami w innych grach. Tutaj przynajmniej na każdą "ekspozycję" historii człowiek czeka, bo nie wiadomo co za absurd lub epickość się pojawi. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 21:42, musichunter1x napisał(a):

Co tu nie ma wątku o nowej, pirackiej odsłonie :E ?

95% ludzi zarówno tu, na Labie czy innych polskich forach gra w te same wychodzące gry, a czegokolwiek spoza głównego nurtu w ogóle nie tyka. Sam kiedyś zagram w tych piratów, ale teraz zwyczajnie nie mam na to czasu, do tego mają się pojawić jakieś większe/mniejsze nawiązania fabularne do głównej serii, a że w chronologii to najnowsza gra, to muszę wpierw chronologicznie do niej dobić :) 

Tak jak piszesz - to co w innych grach jest fillerem, tutaj jest podstawą - tyle że tam jest to zrobione na odwał, a tutaj z sercem i z jajem.