Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Adikon napisał(a):

@Art385 no niestety... Teraz pytanie czy czekać na poprawki i cud czy nie ma co liczyć na to, że będzie lepiej i powoli rozglądać się za Intelem chociaż widzę, że też nie mają super opinii, ale to raczej przez temperatury.

Szkoda, że już raczej nie mogę zwrócić procka i płyty, bo kupowałem 20 listopada...

Jeszcze za każdym razem ścina jak się włącza jakiś program, przeglądarkę itd... Król wydajności, ale chyba w syntetykach. Skur...łe amd

Też to zauważyłem , jak przesiadałem się z 10600k na 5800x3d to się lekko ździwiłem tym przycinaniem , ale dla mnie piorytetem był ten stutter , zreszta tu na forum w wątku o intelu ktoś nawet pomierzył czas w jakim otwierają się aplikacje na AMD i Intelu.

Opublikowano

Może daj do jakiegoś serwisu lokalnego caly sprzęt żeby go sprawdzili, po weryfikacji co jest wadliwe reklamuj wadliwy podzespół, kiedyś miałem sytuację frezzowania ekranu na pc w co 2 grze ekran się zawieszał było słychać dźwięk,udało mi się dojść do rozwiązania tego problemu a problemem był RX 6600xt a jeszcze bardziej jego sterowniki, po zamontowaniu leciwego GTX 970 wszystko działało w pyte, tutaj sytuacja jest trochę inna ale zaoszczędzisz czas i nerwy bo widzę że długo cię ta sprawa męczy, szkoda mi ciebie chłopie bo wiem jaka frustrację taki stan rzeczy powoduje trzymam kciuki żeby ci się udało 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za wsparcie 😉. Niestety jak na złość razem z @boban666mamy ten sam problem z kompem i serwisem, bo nikt się tym nie chce zająć. Pisałem, dzwoniłem i zero zainteresowania. Naprawdę zero, a mówiłem, że zapłacę extra... Oni tylko składają i odkurzają plus instalacja windy 🙃 

Na mój rozum jeśli karta byłaby walnięta to przy niskich ustawieniach powinno być lepiej, a tu w ogóle nie robi różnicy.

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

Z ciekawości jeszcze powiem, że odsyłając komponenty do Xkomu to dostałem info że są uszkodzone i je wymienili na nowe natomiast dalej to się powtarzało. To samo z kartą graficzną wątpię że dostałem drugi raz trefny model. Podobno karta była uszkodzona, a że nie mieli tego modelu bo był wycofany to dostałem zwrot gotówki i wymieniłem na mocniejszą wersję karty i problem nie ustał. Mam już kompa 2 lata i nie mam w ogólę przyjemności z gry - to już na moim starym dziadku co miałem bardziej miałem fun z gry bo czegoś takiego nie było. Tak to był Intel..  Mam nadzieję, że dożyję rozwiązania problemu i będę mógł w końcu powiedzieć, że ten sprzęt był warty każdej złotówki :D

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Adikon napisał(a):

Dzięki za wsparcie 😉. Niestety jak na złość razem z @boban666mamy ten sam problem z kompem i serwisem, bo nikt się tym nie chce zająć. Pisałem, dzwoniłem i zero zainteresowania. Naprawdę zero, a mówiłem, że zapłacę extra... Oni tylko składają i odkurzają plus instalacja windy 🙃 

Na mój rozum jeśli karta byłaby walnięta to przy niskich ustawieniach powinno być lepiej, a tu w ogóle nie robi różnicy.

Jak jeszcze niedawno dopuszczałem zakup platformy just4fun bo dużo slotów nvme, tak ten temat skutecznie wyleczył mnie z podejmowania taki zabaw. Czekam sobie spokojnie na zena 6 a mój największy obecnie problem to jak mi się pad rozładuje chwilę po rozpoczęciu rozgrywki jak przed chwilą :E

Opublikowano (edytowane)

Przynajmniej są jakieś plusy naszych zakupów xD 

Ja zwrócić tego shitu nie mogę, więc pozostaje ewentualna sprzedaż. Chyba, że coś poprawią, bo kiedyś chyba wspominałeś, że masz mega doświadczenie w temacie AMD, ale nie wiem jak długo wytrzymam. Mi to zabiera całkowicie radość z grania, a jak widać niektórzy mają starsze procesory i te same problemy. Skoro wymiana podzespołów nic nie daje to znaczy, że problem leży w sofcie, a ten jakoś nie jest poprawiany. Co mi kur..a przeszkadzało w tym starym kompie to nie wiem...

Edytowane przez Adikon
Opublikowano

Oczywiście, że w końcu naprawią ten nieistniejący problem. Natomiast to co ci przeszkadzało w starym kompie, to cię pewnie paliła gotówka w kieszeni. Popatrz też na to pozytywnie masz już nie najgorsze doświadczenie w boksowaniu się z gównem a to przydatna wiedza. 

Opublikowano

Niedawno zakończyłem "karierę" w ujeżdżaniu terenowych sprzętów, więc boksowanie się z problemami miałem codziennie i chciałem odpocząć, ale chyba taki już mój los, że jestem skazany na wieczne problemy.

Czy paliła gotówka? No niekoniecznie, ale niestety mój stary PC w grach które lubię osiągał 30-40 FPS i to mnie skłoniło do zakupu...

Opublikowano
2 minuty temu, Art385 napisał(a):

Oczywiście, że w końcu naprawią ten nieistniejący problem. Natomiast to co ci przeszkadzało w starym kompie, to cię pewnie paliła gotówka w kieszeni. Popatrz też na to pozytywnie masz już nie najgorsze doświadczenie w boksowaniu się z gównem a to przydatna wiedza. 

Zgadza się :D Ja byłem kompletnym laikiem komputerowym a dzięki temu nauczyłem się dużo rzeczy co ustawiać w biosie itd 

Opublikowano
11 minut temu, Art385 napisał(a):

Mam nadzieję, że mówiąc "naprawią nieistniejący problem" nie żartujesz z nas 😅

Opublikowano
6 minut temu, Adikon napisał(a):

Niedawno zakończyłem "karierę" w ujeżdżaniu terenowych sprzętów, więc boksowanie się z problemami miałem codziennie i chciałem odpocząć, ale chyba taki już mój los, że jestem skazany na wieczne problemy.

Czy paliła gotówka? No niekoniecznie, ale niestety mój stary PC w grach które lubię osiągał 30-40 FPS i to mnie skłoniło do zakupu...

Jakby nie paliła, to byś co najwyżej GPU podmienił ;)

Teraz, Adikon napisał(a):

Mam nadzieję, że mówiąc "naprawią nieistniejący problem" nie żartujesz z nas 😅

Nie zostało mi to z obcowania z samungowcami, którzy zwyzywają cię i oplują, powiedzą, że problemu nie ma i w ogóle to twoja wina a za rok w nowym modelu magicznie dokonane zostają zmiany eliminujące usterkę xD Jak nie daj boże wyjdzie, że jednak jakiś problem był w ramach 1 generacji, to palą głupa :E  W kompach oprócz ameb spijających wiedzę od influencerów, to przynajmniej większość spróbuje pomóc, bo wie, że to nie jest tak, że sprzęt zawsze działa idealnie. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Art385 napisał(a):

Jakby nie paliła, to byś co najwyżej GPU podmienił ;)

Nie zostało mi to z obcowania z samungowcami, którzy zwyzywają cię i oplują, powiedzą, że problemu nie ma i w ogóle to twoja wina a za rok w nowym modelu magicznie dokonane zostają zmiany eliminujące usterkę xD Jak nie daj boże wyjdzie, że jednak jakiś problem był w ramach 1 generacji, to palą głupa :E  W kompach oprócz ameb spijających wiedzę od influencerów, to przynajmniej większość spróbuje pomóc, bo wie, że to nie jest tak, że sprzęt zawsze działa idealnie. 

Czyli to nie softem naprawią, a po prostu trzeba będzie kupić inny procesor 😅 

Ja to nawet jestem skłonny teraz zmienić, ale szczerze mówiąc fajnie by było kupić coś pewnego co mógłbym zamontować na obecnej płycie. Tak, żeby sam procesor zmienić tylko nie wiem czy jest jakieś AMD dla mojej mobo warte uwagi...

Edytowane przez Adikon
Opublikowano (edytowane)

Ja już to smole. Kurde w przeciągu roku wydałem prawie 8000 zł na kierownice i pedały , 8500 na podzespoly do PC i takie rozczarowanie. Na chwile obecną nie chce mi się już pakować kasy w PC. Ewentualnie skusze sie na Switcha 2. Pewnie dalej będe w wolnej chwili szukał rozwiązania , ale na te chwile to tak jak pisaliście , jesteśmy już na takim etapie konfiguracji PC że moglibyśmy otworzyć dobrze prosperujący serwis  😁

Edytowane przez boban666
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Adikon napisał(a):

Czyli to nie softem naprawią, a po prostu trzeba będzie kupić inny procesor 😅 

Ja to nawet jestem skłonny teraz zmienić, ale szczerze mówiąc fajnie by było kupić coś pewnego co mógłbym zamontować na obecnej płycie. Tak, żeby sam procesor zmienić tylko nie wiem czy jest jakieś AMD dla mojej mobo warte uwagi...

Jeśli da się naprawić poprzez FW to naprawią a jeśli założymy, że problemu nie mają wszyscy to naprawią. Druga opcja recenzenci są ślepi jak UOKIK szukający zmowy cenowej w deweloperce, to do końca generacji będzie dziwne u mnie działa :E
Jeszcze może być sama cholerna winda a obecnie jest to takie rakowe gówne, że aż się przykro robi. Ja na ten przykład updatowałem sobie drivery GPU teraz odpaliłem FFXVI i podczas rozgrywki access denied ale działa. Myślę co to za gówno? próbuje zasaveować
no nie da się xD Wchodzę do zasobnika nie uruchomił mi się malwarebytes przy starcie systemu :hmm: i sobie cudowanie bryka w du*** je**ny defender. Uruchamiam MBAM włączam gierkę wszystko śmiga jak trzeba :sciana:. To co obecnie odwala defender to już mi banie lasuje. 

44 minuty temu, boban666 napisał(a):

Ja już to smole. Kurde w przeciągu roku wydałem prawie 8000 zł na kierownice i pedały , 8500 na podzespoly do PC i takie rozczarowanie. Na chwile obecną nie chce mi się już pakować kasy w PC. Ewentualnie skusze sie na Switcha 2. Pewnie dalej będe w wolnej chwili szukał rozwiązania , ale na te chwile to tak jak pisaliście , jesteśmy już na takim etapie konfiguracji PC że moglibyśmy otworzyć dobrze prosperujący serwis  😁

Ja tam się na switcha 2 czaje nie na żarty. Jeszcze się waham co do upgrade'u TV bo już na tym w HDR czy SDR nie używam pełnej jasności bo razi w oczy poza momentami gdy mam słońce prosto w okno i wtedy by się przydało wincyj nitów

Edytowane przez Art385
Nie do pisałem do końca i puściłem posta xD
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Adikon napisał(a):

@boban666 patrz to 

Ja nie mam OC , tylko ustawiłem go na 5225 i tyle , ale widze ze wstawiłeś komentarz 😁. Może wstawić jakiś komentarz na jakims HU , czy innym Linusie , ale oni tylko odliczają kupony więc nie ma sensu. 

@Art385ja też ostatnio jak odpaliłem gre i zobaczylem ile jakiś z dupy procesów się uruchamia to myślałem że mi łeb rozsadzi 😆.

Edytowane przez boban666
Opublikowano

Przykro się to czyta, szkoda, że tak wyszło.

Jednak nie da się ukryć, że czytając wątki o problemach z PC no to przeważająca większość to jednak platforma AMD.

Mnie się jakoś udało w sensie wszystkie gry mi śmigają dobrze i masę gierek przeszedłem na tym swoim ryzenie 7700 ale teraz pojawia się obawa czy jeżeli kiedyś zmienię na procka z x3d to czy sam nie będę miał problemów.

Opublikowano

No ja już zainwestowałem trochę w tą platformę to myślę, że zostanę. Jednak uważam, że nie wszystko się ludziom mówi na forach czy testach odnośnie procków AMD. Wszyscy mówili jak to będzie łatwo schłodzić mojego proca a prawda okazała się inna i pojawił się mocny niesmak. Nie rozumiem dlaczego nikt w testach czy na forach nie zwraca uwagi jakie to skoki temp ma am5 i jak źle odprowadza ciepło. Osobiście uważam to za chore, że w losowych momentach temperatury skaczą +15 stopni, tak po prostu. Na intelu w życiu nie było takich cyrków.

• Like 1