miro 1 279 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Jalmari Helander, reżyser „Sisu”, rozpoczął zdjęcia do prequela „Rambo”. W roli głównej Noah Centineo, znany m.in. z „Black Adam”, „The Recruit”. Edytowane 30 Stycznia przez miro 2 1
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego O kuźwa 7 ja po chyba trzeciej części wysiadłem
Send1N 5 961 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego No dziwie się ileż można ciągnąc to samo z każdą częścią coraz gorzej było 1 i 2 do obejrzenia kolejne to jest już tylko strata czasu.
ODIN85 5 304 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Czy ta wiem. Te ostatnie 3 części były nawet dobre i uśmiech często pojawiał się na twarzy.
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Oglądając thrillery to nie pamiętam aby uśmiech mi się pojawiał na twarzy a może to był uśmiech, który pojawił się jako ulga, kiedy zobaczyłeś napisy końcowe
Lypton 1 295 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Piąty i szósty Scream to było fajne odświeżenie formuły ze współczesnym metakomentarzem - będąc przy tym dobrym slasherem - ale za siódemką nie stoi nikt z odświeżającej ekipy, więc no meh. Edytowane 2 Lutego przez Lypton
ODIN85 5 304 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Oglądając thrillery to nie pamiętam aby uśmiech mi się pojawiał na twarzy a może to był uśmiech, który pojawił się jako ulga, kiedy zobaczyłeś napisy końcowe Chodzi o smaczki z poprzednich części jak się pojawiały.
Badalamann 1 103 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Scream 5 i 6 były naprawdę dobrymi slasherami. Co d części 7 mam pewne obawy, na pd problemów z produkcją. No ale obejrzeć oczywiście obejrzę.
Lypton 1 295 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 13 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Oglądając thrillery to nie pamiętam aby uśmiech mi się pojawiał na twarzy a może to był uśmiech, który pojawił się jako ulga, kiedy zobaczyłeś napisy końcowe Seria Scream to slasher, a nie thriller sensu stricte. Slashery rzadko kiedy traktują się na poważnie, a ta franczyza to w ogóle nigdy. Edytowane 3 Lutego przez Lypton
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Slasherem to mogę nazwać jakieś teksańskie masakry czy tym podobne, a na pewno nie dwie pierwsze części Krzyku, później możliwe że to poszło na sieczkę, no ale nie widziałem i raczej nie zobaczę.
Badalamann 1 103 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @AndrzejTrg Przecież Krzyk od pierwszej części to slashery. Do tego z udanym powrotem serii do kin po latach, co nieczęsto się udaje.
Lypton 1 295 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Przeca Scream to podręcznikowy slasher i jeden z kanonów gatunku - zamaskowany morderca po kolei morduje bohaterów w brutalny sposób. Ba, pierwszy Scream odpowiada za odrodzenie slasherów, gdzie nagle napieprzano je w ilościach hurtowych, wracając też do prawie-że-już-martwych od dawna marek, zdegradowanych do roli niskobudżetowych kupsztali, jak Halloween czy Friday the 13th - po sukcesie Krzyku, producenci ładowali w nie kilkukrotnie większe budżety niż wcześniej. Edytowane 3 Lutego przez Lypton
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Zawsze mi się te hasło kojarzyło z hektolitrami krwi, brutalnością i ogólną jatką, jak to właśnie wyglądało w starych Halloweenach czy Piątkach i w Krzyku zostało to znaczenie stonowane w przeciwieństwie do ww. filmów. No to byłem w błędzie, dzięki za naprostowanie.
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) W IronManie ten czar... Afroamerykanin to też się WarMachine nie nazywał przypadkiem? Edytowane 4 Lutego przez AndrzejTrg
miro 1 279 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) tak w ogóle to "war machine" od netflixa też już był parę lat temu z B.P. https://www.filmweb.pl/film/Machina+wojenna-2017-746776 Edytowane 4 Lutego przez miro
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Co jak co ale tytuły filmów/seriali/książek itp nie powinny być takie same. A co do filmu nawet może być, choć ta scena w lecie z wybuchami to mi się odrazu SW skojarzyły Endor i Ewoki, a film o samych Ewokach nawet był spoko, muszę sobie kiedyś odświeżyć.
miro 1 279 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) a w ogóle to niedawno było tu o Frnakenstainie, wszyscy oglądali wersje od NF, wspominaliśmy wcześniejsze, zapomnianego De Niro ale za miesiąc inny geniusz aktorstwa, przemian ( jak własnie De Niro ) sam Christian Bale pokaże nam się w kolejnej wersji jako potwór, tym razem od pani Maggie Gyllenhael Czekam jak chłop na wiosenną podorywkę The Bride / Panna młoda Edytowane 5 Lutego przez miro
AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) To chyba jakiś musical będzie? Jak tak, to nie dla mnie . Edytowane 5 Lutego przez AndrzejTrg
miro 1 279 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) a mi się wydaje że to będzie totalna mieszanina gatunków, potem widać coś ala Bonnie i Clyde swoją droga musical tez potrafi być dobry, upiór w operze... inna wizja rezyserki, pamietasz Romeo i Julie z Di Caprio ( 1996 ) ? to też był sztosik na tamte czasy Edytowane 5 Lutego przez miro
Rekomendowane odpowiedzi