Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Guy Ritchie.

Mam wrażenie, że Guy strasznie zdziadział przez lata i stracił pazur w tym, w czym kiedyś był top. Filmy "z dystansikiem" średnio mu ostatnio wychodzą (ten crap dla Apple+, ech), o wiele lepiej to wygląda, gdy idzie w pełną powagę, jak w The Covenant czy Wrath of Men.

A z In the Grey dodatkowo wiąże się ciekawa, choć smutna historia. Kręcenie filmu zakończono już jakoś jesienią 2023. Ale że finalny produkt nie został zaaprobowany przez osoby decyzyjne, miały być robione dokrętki. Do których nigdy nie doszło, bo nie szło zgrać harmonogramów aktorów. I premiera była przekładana z roku na rok, bo a nuż się uda, aż dystrybutor zrezygnował z praw do niego i producent musiał szukać nowego. Nie udało się, więc własnymi siłami rzucają do kin film de facto nieukończony.

Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie powiem, trochę się nakręcam na dzisiejsza zapowiedz :D 

https___hypebeast.com_image_2026_03_16_warner-bros-first-look-characters-timothee-chalamet-zendaya-robert-pattinson-dune-part-three-character-posters-revealed-001.jpg

Kurna, to to już koniec będzie? Dwójka mniej mi się podobała od jedynki, ale trójkę nadal z chęcią obejrzę.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, j4z napisał(a):

Kurna, to to już koniec będzie?

Villeneuve od początku mówił o trylogii, więc...

A że producenci zapewne nie pozwolą zarżnąć kury znoszącej złote jajka, to kwestia czasu i..

Herbert napisał trochę tego.. chyba 20 tomów

Edytowane przez miro
  • Thanks 1
Opublikowano

Diuną się jaram, obie części od Villeneuve'a wyjątkowo mi siadły, regularnie je odświeżam. Fantastycznie udźwiękowione filmy, tylko TV by się przydał większy.

Zobaczymy jak uda się przenieść Mesjasza na srebrny ekran, bo na pewno będzie to trudniejsze niż w przypadku pierwszej części. To książka mniej dynamiczna, wypełniona spiskami, postaciami i polityką w znacznie większym stopniu niż poprzedni tom. Na razie jednak Villeneuve nie zawodzi, to jeden z moich ulubionych reżyserów. Ma więc u mnie spory kredyt zaufania. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

Pójdzie sobie na Avendżersów, premiera tym samym dniu.;) Niektórzy spędzą cały dzień w kinie xD

Idę na Mario w kwietniu:red:

7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

@ODIN85 czy dla ciebie jest jeszcze jakaś nadzieja ? :E

Za dużo gadania o przyprawie a mało akcji:thumbdown:

Opublikowano
Cytat

To będzie zupełnie inny film niż dwa poprzednie. Jeśli pierwszy film był refleksją, historią chłopca odkrywającego nowy świat, a drugi był filmem wojennym, to ten jest thrillerem. Jest pełen akcji i napięcia, jest bardziej intensywny – powiedział dziennikarzom reżyser.