ODIN85 4 866 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Że im kasy nie było szkoda. Pewnie liczą na mega hit.
miro 1 217 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja chyba tu nie było... po kilku sezonach Amazon robi pełny metraż, premiera już za tydzień serial był kapitalny, zobaczymy co uklecili tym razem
Vulc 2 729 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Będąc fanem twórczości Clancy'ego, serial mnie mocno rozczarował. A Krasinski w roli Ryana chyba jeszcze bardziej. Poszedł w stronę tego co się lepiej sprzedaje, czyli akcji, kosztem wizji jaką stworzył Clancy. Alec Baldwin był IMO najlepszym Ryanem, a Polowanie na Czerwony Październik najlepszą ekranizacją książki wspomnianego autora.
miro 1 217 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja może jesteś zbyt konserwatywnym fanem, ale źle by było gdyby się wszystkim jedno i to samo podobało też jestem z pokolenia które jeszcze czytało książki i twórczość Clancego z nich właśnie zna, a filmy poźniej. polowanie to absolutny klasyk, ale tu główne skrzypce stworzył moim zdaniem Connery, nawet J.E. Jones, S. Neill, Bladwin dla mnie jest tylko ich tłem. Najlepszym dla mnie był Ford, miał np w czasie patriotów coś czego nie ma Baldwin ( tu się pewnie nie zgodzisz ) charyzmę Afflecka i Pine pominę, a Krasinski cóż, gra tak jak przewiduje scenariusz, ma być lekko, łatwo i przyjemnie i tak właśnie jest. amazonowy James Bond... Amazon mógł zrobić serial akcji z/o Johnem Clarkiem, to by bardziej pasowało
Vulc 2 729 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Oj tak, John Clark nadawałby się idealnie do takiego serialu. I chyba twórcy zapomnieli o jego istnieniu, za to ze stroniącego od walki analityka chcieli zrobić właśnie jego. Przy czym Clark aka Kelly też nie był szukającym walki narwańcem. I to mnie najbardziej boli, wypaczono tożsamość Ryana na rzecz taniej akcji. Co do braku charyzmy u Baldwina się faktycznie nie zgodzę, ale absolutnie nie mam zamiaru podważać świetnej roboty jaką zrobił Ford. To jest prawie ten sam poziom. Affleck na przykład, kompletnie mi w tej roli nie pasował. Pine tym bardziej. Generalnie, co być może już zauważyłeś, nie lubię aż tak dużego odchodzenia od pierwowzoru, bo to rzadko kiedy się dobrze kończy. Z mojej perspektywy oczywiście. 1
Lypton 1 253 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Film miał premierę na festiwalu w Cannes i ponoć jest zajebiście. Czarny humor, gore, akcja pędząca na urwanie dupy. Reżyserem jest gościu od rewelacyjnego The Wailing. https://www.filmweb.pl/film/Lament-2016-767889 Edytowane 18 Maja przez Lypton 1 2
Klakier1984 836 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja W dniu 27.05.2026 o 17:14, Kadajo napisał(a): Czekam z niecierpliwością Będzie hit?
ODIN85 4 866 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja 8 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Czekam z niecierpliwością Będzie hit? Tak mówią pierwsze opinie
Lypton 1 253 Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Obawy mam, bo Spielberg niestety już od dawna nie jest gwarantem jakości. A jego ostatni alien invasion movie był średni mocno.
Lypton 1 253 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Go woke, go broke, hehe. https://variety.com/2026/film/news/the-odyssey-amc-app-ticket-demand-christopher-nolan-epic-1236766869/ Edytowane 5 Czerwca przez Lypton
Pan Mateoo 779 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca @miroda sie przenosic cale tematy a nie pojedyncze tematy - przekopiuj po prostu temat //
miro 1 217 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 33 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a): da sie przenosic cale tematy chodziło tylko o przeniesienie "jednego" posta do innego tematu, to musi się dać, ale niewazne, zniknął, dam jeszcze raz to samo myslalem ze to serial bedzie, a to film :
Pan Mateoo 779 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca dobra polece lekkim offtopem Spoiler nie da sie koniec offtopu
miro 1 217 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) 37 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): polece lekkim offtopem ja też Spoiler o tyle dziwne że na moim forum się da, a silnik starszy. albo ty nie masz uprawnień : Spoiler Edytowane 9 Czerwca przez miro
Rekomendowane odpowiedzi